Ciekawe rzeczy.

Co nie oznacza że jak jesteś wiecznym uczniem to jestes mistrzem
Zgadzam się z Tobą. Perspektywa mistrzostwa może budzić pychę, potrzeba dużo pokory żeby móc być "mistrzem". To słowo, ta etykieta zdaje się nie mieć znaczenia dla takiej osoby, która jest po prostu sobą. Tak mi się wydaje. Masz jakieś przemyślenia na ten temat?

Zgadzam się z Tobą. Perspektywa mistrzostwa może budzić pychę, potrzeba dużo pokory żeby móc być "mistrzem". To słowo, ta etykieta zdaje się nie mieć znaczenia dla takiej osoby, która jest po prostu sobą. Tak mi się wydaje. Masz jakieś przemyślenia na ten temat?
Tak, podejrzewam, że masz rację że osoba która jest bardzo dobra w tym co robi nawet nie jest szczególnie zainteresowana tym mianem czy byciem tak nazywaną/nazywanym ale to z pewnościa przychodzi tylko po dokonaniach na danym polu bądź zrozumieniu danego pola na najwyzszym poziomie...

Chodzi tez o zrozumienie dosyc elementarnej kwestii, że zawsze mozna cos usprawnić, polepszyć zwiekszyć efektywność itd... czyli de facto nigdy nie osiągnie się perfekcji (mistrzostwa?) mozna do niej tylko dążyć...

GSP tez trochę sie do tego odnosił, mówiąc że tak naprawdę niemozliwe jest określenie kogoś mianem GOAT czy P4P king

Tak, podejrzewam, że masz rację że osoba która jest bardzo dobra w tym co robi nawet nie jest szczególnie zainteresowana tym mianem czy byciem tak nazywaną/nazywanym ale to z pewnościa przychodzi tylko po dokonaniach na danym polu bądź zrozumieniu danego pola na najwyzszym poziomie...
Też mi się tak wydaje, że to wypływa z głębokiej autentyczności, bo w innym wypadku byłoby to łatwe do rozmontowania. Trzeba faktycznie w tym wszystkim być obecnym, uważnym. Tego z pewnością nie brakowało mistrzowi Judo. Bardzo ciekawa wrzute dałeś, dzięki byku

1697626549969.png

Nie wiem ile tam musi tyrać na tą grzywnę ale na nasze to śmiesznie w chuj wygląda, dożywocie i 507zl grzywny
:jarolaugh:
no niby tak ale dozywocie za wspoludzial, a ona kara smierci za czyn IMO sprawiedliwie :fjedzia: Pytanie: jak trzeba być wykolejoną żeby zachukać męża przy dzieciaku w łóżku? resocjalizacja? IMO nie ma powrotu z takiej ścieżki - ludzki śmieć niestety ...

Back