By żyło się lepiej: kariera/studia/przekręty;)

Jakby ktoś szukał diamentu np. do wstawienia w pierścionek zaręczynowy czy inną biżuterię czy też inwestycyjnie w ramach dywersyfikacji portfela, to mam do odsprzedania piękną sztukę o masie 0.43 karta.

Cena: 3000PLN (nie podlega już negocjacji), koszt wysyłki biorę na siebie.

Szczegóły poniżej. Certyfikacja IGI, kamień oczywiście oznaczony laserowo.
Raport do weryfikacji:

1000005865.jpg

1000005857.jpg

Tutaj aktualne estymacje cenowe z dwóch różnych źródeł. O ceny w Polsce u jubilerów lepiej nie pytać, bo gwarantuję, że będą jeszcze znacznie wyższe :lol:.
1000005863.jpg

1000005861.jpg

1000005864.jpg

Last edited:
Mordeczki, takie pytanie - znacie kogoś kto pracuje w WB w Warszawie albo przypadkiem może któryś z was sam tam pracuje? Miałbym kilka pytań :)

Co co? Nowa cena ksiegowosci dla JDG to 400zł/mc.

Daaaaaaaa faaaaaaaak?

To dużo :mamedwhat: ?

W USA płaciłem (na szczęście już uciekam) 1300 baksów miesięcznie, a do tego jeszcze 3-5k baksów za podsumowanie roczne. U nas usługi księgowe są śmiesznie, a nawet komicznie, tanie.

Samo zamknięcie firmy w USA będzie mnie kosztowało minimum 40-60k PLN.

I zanim się ktoś będzie mądrzył - historia transakcji z października tego roku - same koszty księgowości.

1733407645209.png

Last edited:
A czemu do mnie tak po radziecku?

pieniądze na utrzymanie drugiego państwa będą spadać z nieba?
Podejrzewam ze chodzi ci albo o - tu użyję znanych zwrotów - państwo w Palestynie albo Upadlinę, nie wiem ktore bardziej naciska na mojego księgowego XD choc ja to bym jeszcze przypomnial inne panstwo z ktorego powodu kupujemy "żelaza" jak nigdy, ale to niedobra jest...

To dużo :mamedwhat: ?

W USA płaciłem (na szczęście już uciekam) 1300 baksów miesięcznie, a do tego jeszcze 3-5k baksów za podsumowanie roczne. U nas usługi księgowe są śmiesznie, a nawet komicznie, tanie.

Samo zamknięcie firmy w USA będzie mnie kosztowało minimum 40-60k PLN.

I zanim się ktoś będzie mądrzył - historia transakcji z października tego roku - same koszty księgowości.

View attachment 115591
I tyle płaci kontraktor? XD Apyls tu apyls, maaan...

Last edited:
I tyle płaci kontraktor? XD Apyl tu apyls, maaan...

Jak jesteś kontraktorem i masz 1 FV/msc a 13 rocznie (1 dla niepoznaki) to dlaczego sam nie poprowadzisz księgowości? Przecież nawet większość banków już ma do tego apkę.

Dlaczego w ogóle ludzie tak bardzo nie doceniają pracy innych? Ile wg. Ciebie powinna zarabiać księgowa? Przygotowuje Ci dokumenty, rozliczenia itp - myślę, że jednak poniżej 1h miesięcznie nie zejdzie. Dolicz do tego koszty licencji, szkoleń, biura itp. I jak dostajesz co roku podwyżkę kosztów prądu, internetu czy nawet masła, a sam do swojego "kontraktodawcy" co roku idziesz po aktualizację wysokości faktury, to jak możesz oczekiwać, że koszty pracy innych pozostaną takie same? Jak wymieniasz opony na zimę to też się dziwisz, że z roku na rok coraz drożej?

Księgowa Cię nie nalicza tylko za ten czas, który robi "coś dla Ciebie", ale także za czas, kiedy musi się doszkalać i dowiadywać co te patałachy z Wiejskiej znowu wymyśliły.

Ja w USA miałem mniej niż 10 dokumentów miesięcznie, bo założyłem tę firmę na potrzeby 1 projektu, bo resztę puszczam normalnie przez PL. Koszty widzisz powyżej.

Ogólnie to ja jestem wielkim przeciwnikiem "biznesów" z 1 fakturą miesięcznie, więc może jestem nieobiektywny :fjedzia:.

Podejrzewam ze chodzi ci albo o - tu użyję znanych zwrotów - państwo w Palestynie albo Upadlinę, nie wiem ktore bardziej naciska na mojego księgowego XD choc ja to bym jeszcze przypomnial inne panstwo z ktorego powodu kupujemy "żelaza" jak nigdy, ale to niedobra jest...
O to drugie oczywiście. A Ty wspominaj, wspominaj, dobra jest dobra, tylko nie zapominaj dlaczego to "żelazo" kupujemy bo co się stało z poprzednim?
O tym już nie wspomnisz bo to chyba niedobra jest :mamed:

No właśnie na kogo zostało zuzyte? XD no chyba ze to niedobra na tych zużywać XD
"Zostało zużyte"?
Samo się nie zużyło czyli wracamy do mojego pierwszego wniosku, że rzeźbią nas ile się da bo mamy drugie państwo na utrzymaniu.
No chyba, że to nie dobra tak mówić tylko trzeba rączki całować XD

Samo się nie zużyło
No samo się nie zużyło, potwierdzam XD

drugie państwo na utrzymaniu.
To to państwo które jest naszym wrogiem, gorszym i niebezpieczniejszym niz Rosja, ktore jest tak slabe ze trzeba je utrzymywac? X

No chyba, że to nie dobra tak mówić tylko trzeba rączki całować XD
A całuj tam rączki komu chcesz, co mnie do tego.

Tak ogolnie to mam lepsze rzeczy w zyciu do roboty, błąd zrobiłem że cię nie zignorowałem, ech, człek stary a głupi. Idę uczyć się liczyć.

No samo się nie zużyło, potwierdzam XD

To to państwo które jest naszym wrogiem, gorszym i niebezpieczniejszym niz Rosja, ktore jest tak slabe ze trzeba je utrzymywac? X
Kto mówił, że jest niebezpieczniejsze niż Rosja? Zaczynasz sobie sam dopowiadać co kto powiedział i co kto myśli a później z tym dyskutujesz? Jak Spanov.
A słabe jest i musimy je utrzymywać no chyba, że w uniwersum Wolskiego i Bartosiaka tak się nie dzieje bo w realu dokładnie tak się dzieje :fjedzia:
A całuj tam rączki komu chcesz, co mnie do tego.

Tak ogolnie to mam lepsze rzeczy w zyciu do roboty, błąd zrobiłem że cię nie zignorowałem, ech, człek stary a głupi. Idę uczyć się liczyć.
XD

Nie, dzesiątki miliardów rocznie na Ukraińców nie pochodzą z podatków i składek każdego pracującego Polaka, pochodzą z budżetu!
A 500+ dał nam Kaczyński! XD
Z tego co kojarzę to jesteś na etacie, to tylko tak powiem ze jest roznica miedzy podatkiem a kosztem uslugi ksiegowej XD

Back