By żyło się lepiej: kariera/studia/przekręty;)

Nie strasz
Panie, 610zł,

400zł to jest "po rabatach" XD Poprosiłem ich żeby podali co w to wchodzi, bo mam kumpli co płacą 250 w tym samym BR...

Odpierdoliło coś im, trudno, coś tam trzeba będzie poszukać...

Panie, 610zł,

400zł to jest "po rabatach" XD Poprosiłem ich żeby podali co w to wchodzi, bo mam kumpli co płacą 250 w tym samym BR...

Odpierdoliło coś im, trudno, coś tam trzeba będzie poszukać...
widocznie za dobrze Pan zarabia w przeciwieństwie do kolegów...
:tiphatb:

Last edited:
jak się zaczęło

jak się skończyło :korwinlaugh:

Ale chyba coś się mocniej wzieli za tych kołczy ( w końcu) -już nawet na filmikach mówią ,,to nie jest porada inwestycyjna". Ciekawe po ilu karach :waldeklaugh:

Jak tam śledziki pracowe? Pamiętajcie, że najwięcej zwolnień dyscyplinarnych odbywa się w okresie grudzień/styczeń po spotkaniach świątecznych :wtf2:

Jak tam śledziki pracowe? Pamiętajcie, że najwięcej zwolnień dyscyplinarnych odbywa się w okresie grudzień/styczeń po spotkaniach świątecznych :wtf2:
już lecą tymczsowi, tak do końca roku pewnie ich z tysiak poleci czy ile tam ich przyjęli (jak co roku)
:tysoncoffe:

Jak ktoś lubi gry i nie tylko, na telefon ale i są jakieś kategori B na PC - niektóre jak Raid nienajgorsze jak ktos lubi takie RPG hack n' slashe

może też wpaść kaska z tego gierczenia ale bardziej dla funu. Polecam!

1734469435180.png

Z budowy gdzie teraz robię właśnie zwolnił się młody kierownik żeby pojechać, ale on chyba będzie budował stację badawczą na wyspie Króla Jerzego
Naprawdę szanuję.
Jestem też ciekaw na ile finansowo to wtopa :) w sensie nie wierzę żeby to jakieś wielkie kokosy były, po prostu przygoda osobista i zawodowa (być może otwierająca drogę do ciekawych propozycji)

Tę informatyczną autentycznie bym rozważył na innym etapie życiowym.

Naprawdę szanuję.
Jestem też ciekaw na ile finansowo to wtopa :) w sensie nie wierzę żeby to jakieś wielkie kokosy były, po prostu przygoda osobista i zawodowa (być może otwierająca drogę do ciekawych propozycji)

Na polskiej stacji badawczej na Wyspie Jerzego płacą przeciętnie jakieś 5 tysięcy złotych na rękę miesięcznie i siedzi się jakieś pół roku. Kierownicy z budowy mówili, że ten młody inżynierek argumentował, że jedzie zarobić na mieszkanie, więc chyba nie dla polskiej stacji będzie robił. Nie znam szczegółów, bo tylko z drugiej ręki to słyszałem. Koleś był koordynatorem mojej roboty na budowie i nagle się okazało, że po nowym roku już nie z nim mam różne uzgadniać uzgadniać, bo on już nie przyjdzie.

Naprawdę szanuję.

Na polskiej stacji badawczej na Wyspie Jerzego płacą przeciętnie jakieś 5 tysięcy złotych na rękę miesięcznie i siedzi się jakieś pół roku. Kierownicy z budowy mówili, że ten młody inżynierek argumentował, że jedzie zarobić na mieszkanie, więc chyba nie dla polskiej stacji będzie robił. Nie znam szczegółów, bo tylko z drugiej ręki to słyszałem. Koleś był koordynatorem mojej roboty na budowie i nagle się okazało, że po nowym roku już nie z nim mam różne uzgadniać uzgadniać, bo on już nie przyjdzie.
kwestia wieku, nic więcej jakbym miał 28lat po studiach z papierami sam bym wypierdolił, przygoda życia

Dziwne, nie pokazało mi oznaczenia.

W Millennium standard jest 0,5%, prowizję/marżę można zbić do zera jak jest się miłym do doradcy. Dodatkowo za wcześniejszą spłatę standard to 1-1,5% w przypadku firmowych, ale też można znegocjować do 0,5% jak coś.
tera dzwonili i dla kredytu gotówkowego firmowego warunki zaproponowali takie: marża 3,9% + vibor 3m. Od nadpłaty prowizja 3% (nie mniej niz 1500zł). Mowiy o 5 latach.
To shit jakis czy tak tera jest?

dla kredytu gotówkowego firmowego warunki zaproponowali takie: marża 3,9% + vibor 3m.

Że firmowy na zmiennym? To w Aliorze tak? Bo nie mam jak tego zweryfikować zbytnio, jest realne, chociaż nie wydaje mi się żeby banki teraz chętnie dawały na zmiennym, skoro mają być obnizki stóp procentowych w niedalekiej przyszłości, a na pewno już takiej która będzie w okresie trwania kredytu. :)

Że firmowy na zmiennym? To w Aliorze tak? Bo nie mam jak tego zweryfikować zbytnio, jest realne, chociaż nie wydaje mi się żeby banki teraz chętnie dawały na zmiennym, skoro mają być obnizki stóp procentowych w niedalekiej przyszłości, a na pewno już takiej która będzie w okresie trwania kredytu. :)
Tak, alior, "obrotowy" oni to chyba nazywaja.

To samo oprocentowanie w dwoch wersjach, a) obrotowego b) "kredytu w rachunku biezacym"

Wiadomo koszty wokół sie roznia, ale sama marza i vibor 3m jest taki sam.

Niczego poki co nie negocjowalem jakby co.

Psychologia to nie nauka, prawda @szplin?
Niektórzy tak sądzą, myśmy o ten temat już się z szplinem przecieli xD
Mało tego o zgrozo , według powiedzenia jak się nie chciało nosić teczki to się nosi woreczki, to właśnie od woreczków odchodzę na rzecz teczki. Każdy na siebie ma inny pomysł, ważne żeby krzywdy innym ludziom nie robić.

Niektórzy tak sądzą, myśmy o ten temat już się z szplinem przecieli xD
Mało tego o zgrozo , według powiedzenia jak się nie chciało nosić teczki to się nosi woreczki, to właśnie od woreczków odchodzę na rzecz teczki. Każdy na siebie ma inny pomysł, ważne żeby krzywdy innym ludziom nie robić.
Byku, świruje, jestem magistrem psychologii :beczka:

Back