Bezimienny
UFC Featherweight
Zaorski sprzedaje dług w wysokości miliona złotych,,słynnego polskiego aktora"
Ktoś chętny?
ciekawe co knuje bo jego epicki flip trochę poczeka w sądzie...
Krzysztof Soszyński mówił o tym, że łącznie to chyba wydał prawie 20 tys $ na prawników aby trenować w USA, jako obywatel Kanady -na bogato
Ktoś chętny?
ciekawe co knuje bo jego epicki flip trochę poczeka w sądzie...
Prawidłowo za posiadanie konta w portugalskim banku, a nie polskim
Prawo imigracyjne w Polsce nie przestraszy większości prawników (samo ściągnięcie legalnie obcokrajowca do Polski jest takie łatwe) ale jeśli zaczęłoby się,,uszczelnianie" prawa jak w USA -Boże byłyby żniwa dla prawników.Oczywiście, że się da - jeżeli znajdą niszę. Posłużę się tutaj przykładem, który znam aż za dobrze - prawo imigracyjne. Sprawa załatwienia/przedłużenia wizy dla obcokrajowca w Polsce to koszt 2000-4000 u papugi. A ile on ma z tym pracy? Wysyłkę może ze 3 dokumentów. Urząd imigracyjny zazwyczaj, jak widzi pismo z odwołaniem od prawnika, to odpuszcza i nagle prawo pobytu należy się jak psu buda. Wszystkie sprawy znajomych mojej żony kończyły się tak właśnie: samodzielne odwołanie? Decyzja negatywna. Odwołanie z papugą? Decyzja pozytywna. W żadnym przypadku nie musiał interweniować po raz drugi. Ile takich spraw może machać w miesiącu?
Dlatego nie ma w Polsce szans na masowe deportacje - ścieżka legislacyjna jest bardzo długa, proces odwoławczy niesamowicie skomplikowany a urzędnicy jadą po najmniejszej linii oporu.
A skoro tak już sobie o pieniądzach rozmawiamy, to jako przedstawiciel pokolenia wyżu demograficznego, gdzie na 1 miejsce na studiach było ponad 100 kandydatów, po dostaniu się na studia i ich ukończeniu myślałem, że złapałem Pana Boga za nogi. Dopóki nie zaproponowano mi praktyk w GUS i nie rozpostarto "ścieżki" kariery. W skrócie, pieniądze które zacząłem zarabiać jako prywaciarz w wieku 28 lat, na ścieżce rządowej byłyby ukoronowaniem mojej kariery i powąchałbym je dopiero w wieku przedemerytalnym .
Weź nie strasz ludzi.
Krzysztof Soszyński mówił o tym, że łącznie to chyba wydał prawie 20 tys $ na prawników aby trenować w USA, jako obywatel Kanady -na bogato