Broń, dragi i zlecenia zabójstwa są ważną częścią życia, ale jednak papier toaletowy potrzebny jest codziennie. Sprzedają?Darknet się liczy...?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Broń, dragi i zlecenia zabójstwa są ważną częścią życia, ale jednak papier toaletowy potrzebny jest codziennie. Sprzedają?Darknet się liczy...?![]()
ja tylko up... ale mój dobry kumpel od dłuższego czasu tak i nawet ostatnio gadaliśmy na ten temat.
Nic nie zrozumialem :) Mowisz o bankach, o darknecie czy o krypto?ja tylko up... ale mój dobry kumpel od dłuższego czasu tak i nawet ostatnio gadaliśmy na ten temat.
Jak wcześniej odczuwał prowizje tak teraz w dużej mierze serwisy biorą to na siebie czyt. coraz mniej...
i coraz więcej wręcz wciska kartę oferując darmowe środki np. 30€ za zamówienie.
o kryptoNic nie zrozumialem :) Mowisz o bankach, o darknecie czy o krypto?
Z bogiem kolego od 3 miesięcy walczę z Millenium i jacy tam debile pracują i mają chujowe procedury to szkoda gadać.ale mnie dzisiaj mbank wkurzył, ja pitole, chyba rezygnuje, w sumie mi jest niepotrzebne to konto, utrzymywalem je chyba z sentymentu, jak numer telefonu ktory ma sie pol zycia...
Jakby nie ta marża co złapałem jak podnosili stopy to bym was ruchał, a nie latał z papierami.Mają chujowe procedury i w centrali (i nie tylko) pracują debile.
Również pozdrawiam.
Zależy głównie co Cię bardziej interesuje bo w IT jest tyle ścieżek rozwoju ze normalny czlowiek pewnie nawet 1/10 nie ogarnie chyba ze jest zabójca rekinów.Jak już w temacie mojej pracy jesteśmy.
To jakie kursy na początek przygody z IT polecacie, żeby zobaczyć z czym to się je i czy to będzie branża dla mnie jak uznam za jakiś czas, że czas wyfrunąć z tego korpo?
@alww @Rododendron Wy chyba z branży. Bo rozważam jakieś studia/kursy weekendowe i myślałem o tym kierunku, bo wiadomo, że to najbardziej przyszłościowe rozwiązanie, lecz nie wiem czy to dla mnie i chciałbym sobie coś popróbować, czegoś się nauczyć zanim zabulę za kurs czy studia.
Pany, prowadzi ktos swoja ksiegowosc w JDG samemu lub z pomoca online'owego portalu?
gdzie sa tanie kursy
שָׁלוֹםszalom
יש רק אומה אחת של עמיםשָׁלוֹם![]()
פולנייש רק אומה אחת של עמים
שָׁלוֹם![]()
יש רק אומה אחת של עמים
פולני![]()
ja ale zawsze mam kłopoty ze skarbówkąPany, prowadzi ktos swoja ksiegowosc w JDG samemu lub z pomoca online'owego portalu?
Mordeczko, ja nie IT, ale @alww Ci to ładnie wyłożył. W gronie najbliższych znajomych mam jeden przykład ziomka, który z dnia na dzień rzucił po wielu latach wykończeniówkę i właśnie będzie kończył drugi rok studiów informatycznych zaocznie. Póki co jest zadowolony, coś tam sobie koduje po godzinach, ale to w ramach dodatku do normalnej pracy. Docelowo chce iść w to na sto procentJak już w temacie mojej pracy jesteśmy.
To jakie kursy na początek przygody z IT polecacie, żeby zobaczyć z czym to się je i czy to będzie branża dla mnie jak uznam za jakiś czas, że czas wyfrunąć z tego korpo?
@alww @Rododendron Wy chyba z branży. Bo rozważam jakieś studia/kursy weekendowe i myślałem o tym kierunku, bo wiadomo, że to najbardziej przyszłościowe rozwiązanie, lecz nie wiem czy to dla mnie i chciałbym sobie coś popróbować, czegoś się nauczyć zanim zabulę za kurs czy studia.
Żona mi to puszcza za każdym razem jak mówię, że "musimy więcej oszczędzać"skad to kurwa wytrzasnales?![]()
Taka kobieta to skarb, wspiera tożsamość narodowąŻona mi to puszcza za każdym razem jak mówię, że "musimy więcej oszczędzać"![]()
Nie znałeś wcześniej?skad to kurwa wytrzasnales?![]()
Spróbuj w swoim korpo dobrać się do systemu szkoleń i zrób sobie to, co pasuje. Jeśli robiłeś coś przy procesach i usprawnieniach, to polecam analizę systemową i biznesową, hajs jak u programistów ale zabawa bardziej normalnaJak już w temacie mojej pracy jesteśmy.
Nie znałeś wcześniej?![]()
Zależy głównie co Cię bardziej interesuje bo w IT jest tyle ścieżek rozwoju ze normalny czlowiek pewnie nawet 1/10 nie ogarnie chyba ze jest zabójca rekinów.
Na poczatek to bym sobie poszukal na yt twórców tej tematyki, jest mnóstwo filmów typu "programmer roadmap" gdzie ludzie zarysują Ci co z czym sie je. Poszperać czym jest web dev, data science itd i wtedy poszperać więcej co tam sie dzieje i czego sie używa. Bo znowu wracamy do tego ze wybierzesz np web dev a tam z kolei znowu sa rozgałęzienia w które mozesz pójść i sie specjalizować a gałąź ma kolejną i tak do zajebania kurwa jego mac cytujac Miauczynskiego z nic śmiesznego
Wtedy jak juz obierzesz mniej wiecej oczywiście drogę to szukasz tutoriali na yt głównie, mnóstwo darmowej wiedzy jest w necie. Potem jakies udemy gdzie sa tanie kursy ale przede wszystkim praktyka i własne kodowanie.
Co do studiów to nie wypowiem się, mam za soba ponad 2 lata w branży i o studiach nawet nie myślę.
Trudno powiedzieć czym masz sie konkretnie zająć bo jest to mega szeroki temat, ja np jak wiekszosc decyzji w moim zyciu, podjąłem ją całkiem z dupy. Pomyslalem ze bede robic web i chuj, nawet sie nie interesowalem tym wczesniej, po prostu taka byla wola bogówteraz juz pewnie bede tez rozwijać sie w innych dziedzinach, po czasie w branży wybiore cos bardziej świadomie.
Najbardziej rozwojowa wydaje mi sie analiza danych, uczenie maszynowe itd lecz mysle ze web tez bedzie sie rozwijać, w sumie to rozwija sie caly czas i to w bardzo szybkim tempie.Dzięki. Jaka branża Twoim zdaniem jest najbardziej rozwojowa? Paweł Ryt, czyli klasyczny front-end odchodzą już do lamusa czy nadal spoko?