Mini zestaw na dziś, mocna reprezentacja z Jana Olbrachta

b4b62d.jpg

Wróciłem właśnie z pubu w hali targowej we Wro. Polecam serdecznie. 10 kranów do tego piwa butelkowane. Do tego trochę jedzenia. Ja zamówiłem paluchy piwne i mogę powiedzieć że 10/10. Wystrój bardzo miły, leci nienachalny jazz z głośników. Kelnerki ładne i miłe, ogarniają piwa i spokojnie tłumaczą januszom. Za salamander 0,5 i 0,3L + smolarz 0,5L + paluchy piwne z dwoma sosami dałem 47zł. Do tego 10 metrów od drzwi przystanek tramwajowy z którgo jadę na moją ulicę. Będę częściej wpadał.

Butla przyjechała dzisiaj. Resztę aparatury będę miał jutro. Jak przez tydzień się nie zaloguje to znaczy że wyjebało mnie w kosmos. Moje posty przepisuję w równych częściach wszystkim użytkownikom udzielającym się w temacie.

Dzisiejszy duet. Mój ulubiony Paulaner i Piernikowy Foch z ciekawości.

Attachments

• 12179721_892761594110428_2028348431_n.jpg
    12179721_892761594110428_2028348431_n.jpg
    34.3 KB · Views: 15
Urwa choróbsko mnie jakieś parszywe dopadło i zamiast weekend z % czeka mnie weekend z prochami :(((((((( #jakżyć
Ja nie moge przebolec helloween bo mialem plan popic jakies dyniowe wynalazki migdalac sie do nowej barmanki w ulubionym pubie a tu angina sie kroi... Jak zyc?

Widze ze mamy tu kilku ekspertow od warzenia piwa, Panowie jaki jest orientacyjny koszt zakupu srednioprofesjonalnej aparatury zeby sie samemu w to pobawic w długie zimowe wieczory?

garnek mam co najwyzej taki na bigos :)
Ale ile litrów. A tak to nie powinno wyjść drogo. @Shajs wrzucał wcześniej co jest potrzebne więc możesz albo wyszukać sobie te rzeczy osobno żeby wyszło jak najtaniej albo kupić gotowy zestaw. Jakieś 200- 250zł i masz na start większość rzeczy.

NP.
http://browamator.pl/szczegoly.php?...64395/11261166&sortuj=kod&sess_id=45269432990

http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/25-zestawy-piwowarskie

Najlepiej się zorientować jak to się robi. Pooglądać filmiki Kopyra. Wtedy będziesz wiedział co w pierwszej kolejności trzeba kupić.

Opanowałem już jak podawać pod ciśnieniem napój z kega i nic nie wybucha. Z gazowaniem wygląda to tak samo tylko dłużej trwa i trzeba ustawić większe ciśnienie czyli spoko. Właściwie wszystko ogranicza się do przekręcenia dwóch pokręteł. W pierwszy wolny dzień w listopadzie warzę i keguję. Jeszcze tylko muszę ogarnąć jedną rzecz - ciśnienie na wejściu w stosunku do nagazowania piwa. Jaram się jak dzieciak. Wygląda na to że króciec 6mm wąż 8mm i zacisk spokojnie sobie daje radę.

Tesco u Was też wprowadza politykę zrównania cen Whisky z wódkowymi cenami?
Właśnie kupiłem 0,7 l Joe Garret za 39 zł oraz William Lawson's litrowego za 49 zł. Za 39 zł też jest litr czegos jeszcze, ale nie pameitam nazwy.
I to są stałe ceny podobno.
Heh, a kiedyś pół litrowy ballantines ze szklaneczkami za 50 zł to była taniocha.

Dzisiaj wpadają

Biała wdowa, piwoteka
10 hops , birbant
Browning, kraftwerk
Rowing Jack, ale browar
Last cut, ale browar

XsmYgoyh.jpg

Back