Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Myślę, że tak jak z porterem z Okocimia, tak w chwili obecnej chyba Grand jak najbardziej jest idealny dla osób które chcą rozpocząć przygodę z tym stylem.Grand jest dla mnie jak deser albo jakieś dobre latte. Nawet się zastanawiam czy nie zrobić z niego porterówki ale z reguły robię z Żywiec Porter i boję się że smak byłby za mało kukułkowy.
Mi bardzo podchodzi Porter Bałtycki z Browaru Witnica.Napisałem to bardziej w formie ironii. Piwo wiem kto produkuje, bo przed skosztowaniem go zapoznałem się z kontr etykietą. Dla mnie swoją drogą trochę to śmieszne, że jest wątek rzemieślniczy na tym piwie pomimo, że nie ma ono nic wspólnego z typowym craftem.
Po raz pierwszy od dawien dawna wypiłem także Grand "Imperial Porter" (wersja normalna, nie z chilli). Kurcze, mam wrażenie stał się jeszcze bardziej czekoladowy a nieco mniej kawowy (ostatni raz piłem go z 2 lata temu). Tak czy inaczej, uważam go za jednego z lepszych porterów na rynku.
Nie było mi dane skosztować.Mi bardzo podchodzi Porter Bałtycki z Browaru Witnica.
Nie było mi dane skosztować.
Całkiem niezły jest Porter Lubuski. W przeciwieństwie do Lubuskiej IPY, piwo chyba pozbawione większych wad.
W końcu Porter Bałtycki to praktycznie powinien być piwny styl narodowy naszego kraju (obok piwa w stylu Grodziskie). Mam jednak wrażenie, że jednak tak do końca nie jest.Na szczęście trudniej o złego portera niż dobrego:)
Widziałem. Na Lubuskim IPA zrobili też nową etykietę. Podobają mi się, bo lubię styl etykiet jaki chociażby zrobiono w Deep Love, czyli pojawiający się bezpośrednio na butelce a nie na typowym papierze przyklejanym do szkła.![]()
Obecnie w nowej etykiecie wygląda tak:
W końcu Porter Bałtycki to praktycznie powinien być piwny styl narodowy naszego kraju (obok piwa w stylu Grodziskie). Mam jednak wrażenie, że jednak tak do końca nie jest.
To bardzo lubię. za 5zł chyba u mnie chodzi.Obecnie w nowej etykiecie wygląda tak:
U mnie jest podobnie - moja kobieta portera z chęcią wypije ale już kumple czy znajomi nie za bardzo. Tak w ogóle, to wśród przyjaciół zauważam małą akceptację dla mocniejszych piw czy też mocno goryczkowych. Przykład: Turbo Geezer które kumpel spróbował i go delikatnie odrzuciło (wolał pić osławionego Obołona pszenicznego) a ja z kolei byłem w siódmym niebie pijąc tego stouta.Portery są chyba trudniejsze do zaakceptowania niż Ajpy-z moich znajomych chyba tylko żona lubi portery i pewnie nawet bardziej niż ja. Dlatego producenci się nie starają. Choć przeczuwam zmianę nazwy na bardziej marketingową na IPA Porter...
U mnie jest podobnie - moja kobieta portera z chęcią wypije ale już kumple czy znajomi nie za bardzo. Tak w ogóle, to wśród przyjaciół zauważam małą akceptację dla mocniejszych piw czy też mocno goryczkowych. Przykład: Turbo Geezer które kumpel spróbował i go delikatnie odrzuciło (wolał pić osławionego Obołona pszenicznego) a ja z kolei byłem w siódmym niebie pijąc tego stouta.
Dla mojej kobiety na początku śmierdziały "skarpetkami" jak to się wyraziła. Z czasem się przyzwyczaiła a teraz z chęcią wypije APA z Żywca czy też AIPA z Kormorana (chociaż także smakowała jej Citra z Birbanta). Więc ewolucja jest :)Dla mojego brata ajpy są "chemiczne":)

brzmi ciekawie.Cynamonowy Stout Owsiany z Browaru Raduga!
Piłeś kiedyś piwo w stylu Świątecznym? Jeśli tak, to to jest bardzo podobnebrzmi ciekawie.

Nie wiem jakie to jest, ale może piłem?Piłeś kiedyś piwo w stylu Świątecznym? Jeśli tak, to to jest bardzo podobne![]()
dzieki za info, jesli mnie pamiec nie myli jest dostepne w tesco, kupie przy nastepnej wizycieKey Largo
Cynamonowy Stout Owsiany z Browaru Raduga!
Zapach cynamonu bardzo fajnie uderza do nosa. Nie wiem ile ekstraktu ma to piwko, ale pomimo 6% alkoholu wydaje się pełne (pewnie koło 15 blg będzie mieć).
W smaku czekoladowe, lekko palone. Uwielbiam stouty, a ten okaz jest bardzo przyzwoitym przedstawicielem tego stylu.
Polecam.
Świąteczne to piwo ciemne, korzenne, rozgrzewające. Uwarzyłem kiedyś jedną warkę w tym stylu, ale już jej nie powtórzę.Świąteczną to ja mam tabakę "Alpina"
No też tak właśnie sobie to wyobrażam. Ta tabaka własnie taka 'cięzka' jest i pachnie jak kompot z suszonych owoców ;)Świąteczne to piwo ciemne, korzenne, rozgrzewające
Ja nawet się nie zabieram za to bo u mnie tego nikt nie wypije i będzie tylko stało po to żeby dalej tego nikt nie wypił.Świąteczne to piwo ciemne, korzenne, rozgrzewające. Uwarzyłem kiedyś jedną warkę w tym stylu, ale już jej nie powtórzę.
45 butelek takiego cuda to zbyt dużo jak na moje gusta.
Połowę warki oddałem znajomemu, inaczej trafiłaby w kanał.Ja nawet się nie zabieram za to bo u mnie tego nikt nie wypije i będzie tylko stało po to żeby dalej tego nikt nie wypił.
Było pisać.inaczej trafiłaby w kanał.
typowy janush twierdzi ze kopyrowi by smakowaloW lokalnej biedronce Cechowe AIPA 1,46... Znajomy kupil karton. Mi osobiscie piwo calkiem przyjemnie wchodzilo :)