Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
@Masu dawaj przepis prosze

Drakkar z Gotlandii (5,2%) z browaru Piwoteka to piwo w stylu, którego do tej pory nikt w Polsce nie zdecydował się uwarzyć. Ba, prawdę mówiąc, pewnie mało kto o nim słyszał... Mowa o gotlandsdricke – tradycyjne, domowe ale z wyspy Gotlandia. Blisko spokrewnione z sahti, wędzone, gorzko-słodkie z wyraźnym posmakiem jałowca. Musisz tego spróbować!
Pasteryzacja Pasteryzowane
Opakowanie Butelka 0,5 L
Styl Gotlandsdricke
Ekstrakt 14%
Zawartość alkoholu 5,2%
IBU 22
Skład Słody: monachijski, pale ale, wędzony bukiem, żytni, pszeniczny wędzony dębem, special w; płatki owsiane; Chmiel: East Kent Goldings; jałowiec; woskownica europejska; Drożdże T-58
ilość faktycznie słuszna, a spotkałeś się w Polsce z nalewaniem piwa z casku (poza festiwalami piwnymi) ?
View attachment 1393
Nie przy takich cenach za metr wynajmu jakie mamy w Krakowie;)
W Strefie Piwa ciekawym patentem jest randall-urządzenie do przepuszczania/wtłaczania w piwo dodatkowych aromatów. Może to być chcmiel, przyprawy albo np jak na zdjęciu borówki. Borówki wyszły super:)
Mięta, limonka
a to ciekawe, szczerze nie piłem jeszcze czegoś takiego, pewno mojej żonie by posmakowało to mięta/limonka
dobrze, że sie nie skusiłem bo miałem ostatnio kupić w budzie pod domem zamiast żywiec APA![]()
Browar Wiślany (Fuhrmann). Zajebiste!
Żartowałem, gówniane jak etykieta, ale ma alkohol i pomogło przy skręcaniu fotela.

Grubo, całe szczęście, że nie shakerDziś premierowe dwa Single Hopy z Doctor Brew, czerwone dla żony i "festiwalowe szkło" - pozdro dla kumatych :)
View attachment 1412

Z tego co wiem to gin sam w sobie już jest rozcieńczony wodą więc jak zrobisz to bardziej to nic się nie powinno stać.Gin Lubuski mam. Nie mam czym wydrinkować, na czysto jest dla mnie nie do przejscia - można rozcięczyć z wodą bez efektu "wypawisz wszystko"?
I jak te piwka? Napisz kilka słów:)Dziś premierowe dwa Single Hopy z Doctor Brew, czerwone dla żony i "festiwalowe szkło" - pozdro dla kumatych :)
View attachment 1412
plany na wieczór się zmieniły i piwa czekają jeszcze na otwarcie.I jak te piwka? Napisz kilka słów:)
Zależy czy jesteś z dużego miasta. Np we Wro powszechnie dostępne są Doctor Brew i Pinta bo nawet z sklepach niespecjalistycznych stoją.Co z takich powszechnie dostępnych polecacie?
Żywiec APACo z takich powszechnie dostępnych polecacie?
Za 3zł ciężko będzie coś znaleźć. Polecić mogę do spróbowania piwa z browaru w grodzisku wielkopolskim (można je dostać w żabce):Ja też właśnie szukam czegoś nadającego się do picia jako piwo. Kiedyś cieszyłem się z każdego Harnasia, czy Żubra, ale z wiekiem przyszła ochota na coś więcej. Próbowałem wiele, najpierw za piwo powiedziałem sobie mniej niż 2zł, teraz granica to 2,7-3zł. Od piwa oczekuję trochę więcej niż po prostu napicia się. Wódki nie trawię, dobre piwo za smak i takiego umilacza dnia uwielbiam. Co polecacie dla takiego piwnego mini-kustoszosa? Teraz w wielu sklepach promocje na zbliżający się Oktoberfest, więc próbuję czegoś innego. Ostatnio przypadły mi do gustu: Starovar, Bohemian Gold(za miodowy posmak), Złoty Denar(za chmiel). Czyli jakby czeskie wyroby. Do sklepu, gdzie mogę je kupić mam nieco dalej niż do tego, gdzie są "zwykłe" piwa, więc czy warto poświęcić kilka kroków więcej dla nich?