Jest na to tylko jedno rozwiązanie.Kolejna promka w lidlu. Tym razem butelkowe. Ja już to pierdole. Za dużo tego mam. Zaraz zaczną mi się przeterminowywac xD
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jest na to tylko jedno rozwiązanie.Kolejna promka w lidlu. Tym razem butelkowe. Ja już to pierdole. Za dużo tego mam. Zaraz zaczną mi się przeterminowywac xD
Kolejna promka w lidlu. Tym razem butelkowe. Ja już to pierdole. Za dużo tego mam. Zaraz zaczną mi się przeterminowywac xD
Browar nr. 15
Browar Miejski Olsztyn / HighLander Whisky Olsztyn
Tym się kończy nieuważne czytanie map. Dzięki temu mam jednak w kolekcji 2 nowe kufle, więc na dobre wyszło.
Podczas ostatniego pobytu w Olsztynie, byłem pewien, że jest tu tylko 1 browar restauracyjny a okazało się, że są 2. Tak się jednak składa, że przyszła pora na zimowe zabezpieczenie łódki, więc w drodze na Mazury, ponownie skręciłem do - podobno - stolicy Warmii.
W menu kilka piw, a na miejscu dostępne 2 - słabo. APA bardzo dobra, pils średni ze wskazaniem na "dobry".
View attachment 109365
Musiałem się dorobić w Česká Republika:
View attachment 109366
Ja bym sie napił ciepłego piwa we Wroclawiu, gdzie isc? Znow Spiż?
Ja bym sie napił ciepłego piwa we Wroclawiu, gdzie isc? Znow Spiż?
Jak ciepłego to w dowolne miejsce, w którym nie ma kolejek do toalety aby wyrzygać to jak najprędzej.
Kup harnasia, podgrzej sobie w garnku, napierdol cynamonu i proszę bardzo. Nie dziekuj za przepis.mam na myśli grzańca takiego zimowego z cynamonem, pomarańczą itd
Highlander to gówno. Browar Warmia ma swoje piwko, pięknie położony i żarcie o wiele lepsze. W Czeskiej Republice po rebrandingu też ludzie narzekają, że obniżyli mocno loty. Na gutkowie jeszcze jest browar ukiel. Wprawdzie żarcia nie mają, ale browara w ładnym otoczniu można obalić.Browar nr. 15
Browar Miejski Olsztyn / HighLander Whisky Olsztyn
Tym się kończy nieuważne czytanie map. Dzięki temu mam jednak w kolekcji 2 nowe kufle, więc na dobre wyszło.
Podczas ostatniego pobytu w Olsztynie, byłem pewien, że jest tu tylko 1 browar restauracyjny a okazało się, że są 2. Tak się jednak składa, że przyszła pora na zimowe zabezpieczenie łódki, więc w drodze na Mazury, ponownie skręciłem do - podobno - stolicy Warmii.
W menu kilka piw, a na miejscu dostępne 2 - słabo. APA bardzo dobra, pils średni ze wskazaniem na "dobry".
View attachment 109365
Musiałem się dorobić w Česká Republika:
View attachment 109366
Highlander to gówno. Browar Warmia ma swoje piwko, pięknie położony i żarcie o wiele lepsze. W Czeskiej Republice po rebrandingu też ludzie narzekają, że obniżyli mocno loty. Na gutkowie jeszcze jest browar ukiel. Wprawdzie żarcia nie mają, ale browara w ładnym otoczniu można obalić.
Gdyby nie to, że jestem zatowarowany przez lidla, to pewnie bym się skusił.Mordeczki, zamyka się browar Wrężel, więc wyprzedają towar i można w fajnej cenie dorwać niezłe piwka
zamyka się browar Wrężel,
Na własne życzenie tak naprawdę.Szkoda, że znikają. Lubiłem ich piwa
Highlander też ma swoje piwo w ramach "Miejskiego Browaru Olsztyn" - dzielą lokal.
Byłem w Warmii w tym roku. Znam lokalizację wszystkich 298 czynnych browarów w Polsce (spójrz w nick ;) ), ale dzięki. Odwiedzam browary restauracyjne, ale do tych większych też pewnie kiedyś się wybiorę.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tymczasem kontynuuję :) .
Browar nr. 16 - Browar Zadyma w Szaflarach
Nie spodziewałem się wiele, bo całe miejsce aż krzyczy "dawaj dudki, ceprze", ale w sumie było spoko.
View attachment 109700 View attachment 109701
Browar nr. 17 - Browar Pstrąg Górski w Zakopanem
Jest to kolejny lokal właściciela Browaru Watra, w którym już kiedyś byłem, ale pewnie w ramach swojego wyzwania odwiedzę znowu. Podobny sprzęt co w browarze Watra, podobne menu, to samo piwo. Właściwie kopia. Jest to "tourist trap" jakich wiele na Krupówkach, ale w sumie szczególnie jakoś drogo nie jest.
View attachment 109702
Powoli mi się mapa Polski odwiedzonych browarów zapełnia.
View attachment 109703
@respect kiedy robimy ten zlot, pomozmy Alkoneserowi w zapelnieniu tej mapy![]()
Ta mapa nigdy nie będzie pełna, bo od niedawna odwiedzam też browary zagraniczne.
View attachment 111275
Niby kalendarz adwentowy a piw na 2 dni.No i doszedł zamówiony kalendarz adwentowy - 24 belgijskie piwa, z których większość jest baaaardzo trudno dostępna w PL, a jednak nie mogę jeździć tam cały czas.
Oprócz tego kilka zestawów z PINTy, bo mają fajne szklanki i kilka pojedynczych egzemplarzy.
View attachment 114298View attachment 114299
Tak.Czy 200zł, za 3 małe piwa, to dużo?
Czy 200zł, za 3 małe piwa, to dużo? To filozoficzne pytanie. Jak policzyłem to w tym miesiącu wydałem na alkohol ponad 6 000 zł.
To już jest taka moja tradycja, że grudzień to i piwa z Sint-Sixtusabdij Westvleteren. Produkcja jest bardzo limitowana - 19 mnichów produkuje jedynie 5 000 beczułek piwa rocznie (około 6 000hl), co czyni je ogromnym rarytasem. Dla porównania - Browar PINTA, który jest browarem kraftowym produkuje około 50 000hl a ich piwa dystrybuowane są głównie w Polsce.
Piwa Trappistów to jeden z moich absolutnie ulubionych rodzajów piwa, a nie ma chyba lepszego przedstawiciela niż te poniżej.
View attachment 114814
Przecież ja kolekcjonuję łychę. Pokazywałem sporo z nich w kilku wątkach. To przykładowo tylko wycinek mojej kolekcji:
View attachment 114894
We no dobra, to kiedy zapraszasz na degustacje?
albo nie, w sumie to Ty masz wpasc do Wroclawia
no dobra, to kiedy zapraszasz na degustacje?