Akurat tu się możesz pomylić bo Seba niejedną butelkę dobrej whisky obalił.
Jestem akurat jednym z nielicznych użytkowników tego forum, którzy mają jakąś wiarę w Bastka ;)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A teraz lecimy z kolejnym haulem. Powiedziałbym "zakupami" ale w końcu od października 2023 jesteśmy podobno znowu Europejczykami
.
Poprzednie piwa z Browaru Spółdzielczego się rozeszły, a trzeba dbać o stałe zaopatrzenie. Serio - jeżeli macie pić tylko jedno piwo w swoim życiu, to wybierzcie piwo z Browaru Spółdzielczego. Zatrudnia on jedynie osoby niepełnosprawne - sam browar powstał właśnie dlatego, żeby takim ludziom dawać pracę.
Oprócz "sztosów" mają w ofercie też normalne piwa. Niestety, piwa widoczne na zdjęciu mają swoją cenę - 60 czy 80 (raczej 80zł teraz) za butelkę, więc wydałem jakieś 800zł, ale nie żałuję
.
Tylko ja, jako człowiek, który wbrew swojemu nickowi, nie wypełnia nawet 50% polskiej średniej dot. spożycia czystego alkoholu, bardzo doceniam takie piwa. Otwieram, upijam szkopeczek i kapsluję ponownie. W przeciwieństwie do piw "normalnych", nie tracą przy takiej operacji swojego smaku.
P.S. W kontekście spożycia czystego alkoholu - wódka
NIE JEST tradycyjnym, polskim alkoholem! Tradycyjnym, polskim alkoholem są miody i cydry.
Polaku, zrzuć okowy rusycyzmów alkoholowych!