Alconnaisseur
Brutaal Middleweight
W sumie to nie wiem czy wątek bardziej do "Podróży", czy bardziej tutaj.
Otóż, robię sobie challenge w którym muszę odwiedzić wszystkie browary restauracyjne w Polsce. Wedle mojej wiedzy jest ich 109, a ja właśnie odwiedziłem 7-my. Challenge zaczął się w 2024.
Odwiedzone:
A zatem, 7/109 - Browar Warszawski, Haberbuscha i Schielego 2, 00-864 Warszawa
No co tu mówić - spróbowałem każdego piwa i każde jest super. Najlepszy jest Pils. Zawiodłem się trochę na Grodziskim - lubię kiedy jest bardzo dymione, tutaj było co najwyżej średnio, ale i tak bardzo pijalne!
Jedzenie jest również na eleganckości - chociaż cena boli :/.
Po raz pierwszy jadłem pierogi rybne - wybitne! Mięsa kaczego nie lubię, bo kaczki to jedne z moich ulubionych zwierząt, ale pierogi z kaczką są tutaj również wyjątkowo dobre.
P.S. Nie śmiejcie się proszę z małych dłoni
.
Otóż, robię sobie challenge w którym muszę odwiedzić wszystkie browary restauracyjne w Polsce. Wedle mojej wiedzy jest ich 109, a ja właśnie odwiedziłem 7-my. Challenge zaczął się w 2024.
Odwiedzone:
Hotel Trzy Korony | Puławy | Lubelskie |
C.K. Browar | Kraków | Małopolskie |
Stara Zajezdnia Kraków by DeSilva | Kraków | Małopolskie |
Browar Tumski | Płock | Mazowieckie |
Bierhalle | Warszawa | Mazowieckie |
Browar Warszawski | Warszawa | Mazowieckie |
Brovaria | Poznań | Wielkopolskie |
A zatem, 7/109 - Browar Warszawski, Haberbuscha i Schielego 2, 00-864 Warszawa
No co tu mówić - spróbowałem każdego piwa i każde jest super. Najlepszy jest Pils. Zawiodłem się trochę na Grodziskim - lubię kiedy jest bardzo dymione, tutaj było co najwyżej średnio, ale i tak bardzo pijalne!
Jedzenie jest również na eleganckości - chociaż cena boli :/.
Po raz pierwszy jadłem pierogi rybne - wybitne! Mięsa kaczego nie lubię, bo kaczki to jedne z moich ulubionych zwierząt, ale pierogi z kaczką są tutaj również wyjątkowo dobre.
P.S. Nie śmiejcie się proszę z małych dłoni

Last edited: