Obserwuję sobie takie trunki, co polecacie jeszcze do nich dodać:
Szkocka:
Chivas Regal 12-letni
Dewar's 12-letni
Ballantine's 12-letni
Whisky Grant's Select Reserve

Irlandzka:
Jameson Irish Whiskey
Bushmills Original
Tullamore Dew Blended Irish Whiskey

Bourbon:
Maker's Mark Bourbon Whisky
Jim Beam Double Oak
Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon
Musisz sie najpierw zastanowic jaki rodzaj whisky Ci odpowiada smakowo. Niektórzy sie lubuja w smolisto-dymnych (Laphroaig to taki sztandarowy przyklad) a inni tego nie znosza i preferuja smaki nugatowe, owocowe, orzechowe, kwiatowe... W zaleznosci od tego w ktora strone smakowo chcesz isc, tak musisz wybierac.
Wiekszosc z tych co wymieniles jest smakowo plaska z ostrym, alkoholowym posmakiem ktory przykrywa inne, albo staraja sie obciac ten posmak, ale nic poza tym nie czuc. Chivas jest powiedzial bym poprawny. Turkey, wsrod tych co lubia tanie burbony jest odbierany pozytywnie, zwlaszcza ten mocniejszy niz 40%.
Zdecydowanie najwiecej maja do powiedzenia Szkoci (najwiekszy wybor, najwiecej smakow i polek cenowych, etc.). Grands, Ballantines, Teachers, Walker, Bells... Wszystko jeden, plaski chuj, z lekkim wskazaniem na Famous Grouse (najlepsza z tanich)
Wszystkie Japonskie sa dobre, ze wszystkich odmian, ale ceny wysokie. Irlandzkie daleko w tyle. Burbony maja intensywny slodki posmak.
Sprawdz ktory rodzaj smaku Ci odpowiada i dopiero wtedy kupuj z tego rodzaju. Highland Park wg. mnie da Ci pomysl w ktora strone pod wzgledem dymnosci, etc. chcial bys pojsc, bo ma i troche tego i troche wszystkiego innego, troche jak Chivas, ale lepiej i intensywniej (choc nadal niezbyt intensywnie).
 
Musisz sie najpierw zastanowic jaki rodzaj whisky Ci odpowiada smakowo. Niektórzy sie lubuja w smolisto-dymnych (Laphroaig to taki sztandarowy przyklad) a inni tego nie znosza i preferuja smaki nugatowe, owocowe, orzechowe, kwiatowe... W zaleznosci od tego w ktora strone smakowo chcesz isc, tak musisz wybierac.
Wiekszosc z tych co wymieniles jest smakowo plaska z ostrym, alkoholowym posmakiem ktory przykrywa inne, albo staraja sie obciac ten posmak, ale nic poza tym nie czuc. Chivas jest powiedzial bym poprawny. Turkey, wsrod tych co lubia tanie burbony jest odbierany pozytywnie, zwlaszcza ten mocniejszy niz 40%.
Zdecydowanie najwiecej maja do powiedzenia Szkoci (najwiekszy wybor, najwiecej smakow i polek cenowych, etc.). Grands, Ballantines, Teachers, Walker, Bells... Wszystko jeden, plaski chuj, z lekkim wskazaniem na Famous Grouse (najlepsza z tanich)
Wszystkie Japonskie sa dobre, ze wszystkich odmian, ale ceny wysokie. Irlandzkie daleko w tyle. Burbony maja intensywny slodki posmak.
Sprawdz ktory rodzaj smaku Ci odpowiada i dopiero wtedy kupuj z tego rodzaju. Highland Park wg. mnie da Ci pomysl w ktora strone pod wzgledem dymnosci, etc. chcial bys pojsc, bo ma i troche tego i troche wszystkiego innego, troche jak Chivas, ale lepiej i intensywniej (choc nadal niezbyt intensywnie).
W smakowych nie gustuję, klasyki tylko :D No muszę popróbować, a jest trochę tego.
 
Obserwuję sobie takie trunki, co polecacie jeszcze do nich dodać:
Szkocka:
Chivas Regal 12-letni
Dewar's 12-letni
Ballantine's 12-letni
Whisky Grant's Select Reserve

Irlandzka:
Jameson Irish Whiskey
Bushmills Original
Tullamore Dew Blended Irish Whiskey

Bourbon:
Maker's Mark Bourbon Whisky
Jim Beam Double Oak
Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon
Polecam dodać szkło i lód. :suchykarol::roberteyeblinking:
 
Obserwuję sobie takie trunki, co polecacie jeszcze do nich dodać:
Szkocka:
Chivas Regal 12-letni
Dewar's 12-letni
Ballantine's 12-letni
Whisky Grant's Select Reserve

Irlandzka:
Jameson Irish Whiskey
Bushmills Original
Tullamore Dew Blended Irish Whiskey

Bourbon:
Maker's Mark Bourbon Whisky
Jim Beam Double Oak
Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon

Polecam dodać szkło i lód. :suchykarol::roberteyeblinking:

Jeszcze cola, cytryna i można pić :lol:
 
Back
Top