Mikrozid polecam
Nie sadze ze blad w odkazaniu zrobilem. To moja 6 warka i zawsze postepowalem tak samo i bylo gitara. Nigdy nic sie nie dzialo. Zastanawiam sie bardziej nad procesem warzenia i czesciowego zacierania jakie stosuje i tu zastanawiam sie nad bledem
 
Nie sadze ze blad w odkazaniu zrobilem. To moja 6 warka i zawsze postepowalem tak samo i bylo gitara. Nigdy nic sie nie dzialo. Zastanawiam sie bardziej nad procesem warzenia i czesciowego zacierania jakie stosuje i tu zastanawiam sie nad bledem
Generalnie wszystko co przed warzeniem to bez znaczenia bo i tak doprowadzisz do wrzenia. Jeżeli coś złapałeś to później już po schłodzeniu brzeczki poniżej temperatury pasteryzacji.
Albo źle odkażony fermentor (lub rurki i inny sprzet.) albo przy przelewaniu na cichą albo butelki. Opcji dużo.
 
Kupilem sobie jakieś piwo "Asahi" w biedrze 330 ml za 3,49 zł i napisane na nim "super dry" czyli super suche , nie wiem o co kaman z tym, ze piwo jest suche hehe.

* Piwo warzone i rozlewane we Włoszech.
 
Kupilem sobie jakieś piwo "Asahi" w biedrze 330 ml za 3,49 zł i napisane na nim "super dry" czyli super suche , nie wiem o co kaman z tym, ze piwo jest suche hehe.

* To piwo warzone i rozlewane we Włoszech.
Hahaha potrafisz rozbawic:)
 
@cRe po takim zakazeniu fermentor do wyparzenia i odkarzenia czy wyjebac do smietnika?
Ja bym nie wyrzucał. Ja bym tam wsypał oxi zalał wrzątkiem i zostawił na dłuższą chwilę.
Przed kolejnym napełnieniem po prostu lepiej zadbaj o higienę. Mi po odkażaniu nigdy nic nie przeszło na kolejne piwo (np lacto). Jak nie masz tego fermentora wyjechanego w środku jakaś szczotką twardą tak że ma bardzo dużo rys to tym bardziej bez strachu.
Jak chcesz to zawsze można jakimś desprejem strzelić i wszystko tam poumiera.
 
1502304729.jpg

mega to wchodzi, zajebisty aromat, odpowiednia goryczka
 
Obserwuję sobie takie trunki, co polecacie jeszcze do nich dodać:
Szkocka:
Chivas Regal 12-letni
Dewar's 12-letni
Ballantine's 12-letni
Whisky Grant's Select Reserve

Irlandzka:
Jameson Irish Whiskey
Bushmills Original
Tullamore Dew Blended Irish Whiskey

Bourbon:
Maker's Mark Bourbon Whisky
Jim Beam Double Oak
Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon
 
Obserwuję sobie takie trunki, co polecacie jeszcze do nich dodać:
Szkocka:
Chivas Regal 12-letni
Dewar's 12-letni
Ballantine's 12-letni
Whisky Grant's Select Reserve

Irlandzka:
Jameson Irish Whiskey
Bushmills Original
Tullamore Dew Blended Irish Whiskey

Bourbon:
Maker's Mark Bourbon Whisky
Jim Beam Double Oak
Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon

Hehe, do szkockiej to Johnnie Walker, *tylko nie Red Label)
 
Back
Top