Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ale ponoć z duralexu pite było więc nie ma znaczeniaWszystko sie zgadza, tylko pomyliles butelke wina z butelka whisky
Barley Wine to mój ulubiony styl piwny. Od Komesa jeszcze nie piłem, sprawdzę.
słitasne 12 %
na początku miło i przyjemnie, ale za chwile zastanawiasz sie co tu się odpierdala, dzieci nie róbcie tego w domu. uwielbiam takie wynalazki, trzepią łepetynę jak diabeł
Jakoś miesiąc temu mieli błąd w Carrefourze i mieli Barley Wine i RISa z Komesa za 3,99zl. Jak się dowiedziałem i dotarłem to już naprawili i było w normalnej cenie
słitasne 12 %
na początku miło i przyjemnie, ale za chwile zastanawiasz sie co tu się odpierdala, dzieci nie róbcie tego w domu. uwielbiam takie wynalazki, trzepią łepetynę jak diabeł
Za 100 zł to że cztery flaszki mu kupisz - będzie poczwórnie zadowolony.Wódkę na prezent polecacie jakąś? Tak do ~100?
Sprawdzalem u Milera, ale jest niedostepna :(
Potwierdzam
słitasne 12 %
na początku miło i przyjemnie, ale za chwile zastanawiasz sie co tu się odpierdala, dzieci nie róbcie tego w domu. uwielbiam takie wynalazki, trzepią łepetynę jak diabeł
Browar się robi więc między fermentacją postanowiłem zrobić nalewkę z truskawek. Około 45-50%. Teraz musi poleżeć swoje i zobaczymy co z tego wyjdzie.View attachment 16297
Ja ostatnio próbowałem miód pitny który stoi u mnie w piwnicy od końcówki września 2018. Jeden akacjowy, a drugi lipowy.
Jeden jest wytrawny, winny. Drugi słodki wyraźnie miodowy. Będą stały jeszcze do września, aż minie pełen rok. Potem w butelki.
W tym roku zrobię więcej niż 6L. Może bliżej 15L.
Sezon piwny właściwie opuściłem. Może coś będę warzył bo w sumie zapasy się kończą trochę. Jeszcze nie postanowiłem.
Kurwa mi jakoś te ziemniaki nie wchodzą. Bo dobrze kojarzę, że to z kartofli?Ostatnio robiłem degustację wódek, i kurwa Pany - wygrał Baczewski - co to jest za wódka, to ja nie mam pytań - najmniej wali perfumerią ze wszystkich, plus naprawdę delikatny smak, w porównaniu do reszty. Aha - klepie normalnie, okrutnie się najebalem,więc jak na razie to niekwestionowany faworyt. Jak trafię na bardziej luksusowe wódki, to napiszę.
Wygląda pięknie, ale nie poleciałeś trochę na skróty z nią? Nie trzymałeś jej z owocami przez jakieś 2-3 tygodnie? Robiłeś już tak? Nie żebym się dopierdalał, tak pytam bo jestem ciekaw jak to wychodzi w taki sposób.Browar się robi więc między fermentacją postanowiłem zrobić nalewkę z truskawek. Około 45-50%. Teraz musi poleżeć swoje i zobaczymy co z tego wyjdzie.View attachment 16297
Dej przepis.Ja ostatnio próbowałem miód pitny który stoi u mnie w piwnicy od końcówki września 2018. Jeden akacjowy, a drugi lipowy.
Jeden jest wytrawny, winny. Drugi słodki wyraźnie miodowy. Będą stały jeszcze do września, aż minie pełen rok. Potem w butelki.
W tym roku zrobię więcej niż 6L. Może bliżej 15L.
Sezon piwny właściwie opuściłem. Może coś będę warzył bo w sumie zapasy się kończą trochę. Jeszcze nie postanowiłem.
O kurła, nawet nie zajarzylem że to brambory mnie tak sponiewierały... Piłem ziemniaczaną kiedyś i mi nie smakowała, i postanowiłem nigdy więcej nie dać szans ziemniaczkom, a tu mnie wzięli podstępemKurwa mi jakoś te ziemniaki nie wchodzą. Bo dobrze kojarzę, że to z kartofli?
Wygląda pięknie, ale nie poleciałeś trochę na skróty z nią? Nie trzymałeś jej z owocami przez jakieś 2-3 tygodnie? Robiłeś już tak? Nie żebym się dopierdalał, tak pytam bo jestem ciekaw jak to wychodzi w taki sposób.
Dej przepis.
No, ale właśnie ja piłem Baczewskiego jako pierwszą ziemniaczaną w życiu i mi nie podjechało. Najbardziej lubię chyba z pszenicy.O kurła, nawet nie zajarzylem że to brambory mnie tak sponiewierały... Piłem ziemniaczaną kiedyś i mi nie smakowała, i postanowiłem nigdy więcej nie dać szans ziemniaczkom, a tu mnie wzięli podstępem
I w sumie warto było dać się pyrom podejść taktycznie, i przekonać mnie bulwami
Edit: podsumowując - weź se w jakiejś knajpie kielonka, i spróbuj
Bierzesz litr miodu. Rozcieńczasz taka ilością wody jaką chcesz (1,5/2/3L) mieszasz, żeby napowietrzyć i zadajesz drożdże. Pilnujesz na początku temperatury i co jakiś czas mieszasz. Ja trzymam w 5 litrowych szklanych baniaczkach z rurką fermentacyjną. Nie dodawałem żadnych rzeczy żeby mieć tylko to co wnosi miód i drożdże.Dej przepis.
Wiesz co robiłem według przepisu jakiegoś ziomka z neta, kilka dni owoce z spirytusem i trochę wody żeby Alko miało Max 70% powyżej 70% pory w owocach się zamykają i nie oddają smaku i barwy. Później alko zlane A owoce odsaczone na maxa i do tego syrop cukrowy 0,5 l wrzątku plus 2 szklanki cukru. Po ostygnięciu wlewamy nalewkę do syropu dodajemy sok z jednej cytryny i rozlewamy do butelek. Teraz czekam minimum miesiąc i można pić. Oczywiście im dłużej postoi tym lepiej.Wygląda pięknie, ale nie poleciałeś trochę na skróty z nią? Nie trzymałeś jej z owocami przez jakieś 2-3 tygodnie? Robiłeś już tak? Nie żebym się dopierdalał, tak pytam bo jestem ciekaw jak to wychodzi w taki sposób.
Petardunia. Bo ja zawsze widziałem przepisy, że najpierw jakoś dwa dni owoce z cukrem żeby puściły sok, później zalać spirytem na jakieś 2-3 tygodnie no i później odcedzić i minimum miesiąc tak jak piszesz.Wiesz co robiłem według przepisu jakiegoś ziomka z neta, kilka dni owoce z spirytusem i trochę wody żeby Alko miało Max 70% powyżej 70% pory w owocach się zamykają i nie oddają smaku i barwy. Później alko zlane A owoce odsaczone na maxa i do tego syrop cukrowy 0,5 l wrzątku plus 2 szklanki cukru. Po ostygnięciu wlewamy nalewkę do syropu dodajemy sok z jednej cytryny i rozlewamy do butelek. Teraz czekam minimum miesiąc i można pić. Oczywiście im dłużej postoi tym lepiej.
Moze być ciekawie. Pod koniec tygodnia robię z pomarańczyPetardunia. Bo ja zawsze widziałem przepisy, że najpierw jakoś dwa dni owoce z cukrem żeby puściły sok, później zalać spirytem na jakieś 2-3 tygodnie no i później odcedzić i minimum miesiąc tak jak piszesz.
Daj znać jak będziesz degustować, ten syrop cukrowy może zrobić robotę
Chyba z rok temu ogladałem jakiś film i opierdoliłem pod to 2 RISy i jednego barley wine'a. Byłem nieco skofundowany po seansie
słitasne 12 %
na początku miło i przyjemnie, ale za chwile zastanawiasz sie co tu się odpierdala, dzieci nie róbcie tego w domu. uwielbiam takie wynalazki, trzepią łepetynę jak diabeł
@andrzej_t. szkalujo!Kombinujecie jak koń pod górkę. Cyk mango na tydzień wpierdolić, wyciągnąć i jest git napitek
Kombinujecie jak koń pod górkę. Cyk mango na tydzień wpierdolić, wyciągnąć i jest git napitek
Na stronie nie podają czy robią własny spirytus czy dostają od kogoś. Jest to gdzieś w necie?"Kraftowa wodka" od Gessler
https://www.money.pl/gospodarka/mag...zatek-wielkiego-trendu-6384027173329025a.html