Miczi poleca i pisze tam Prestige!
Mam nadzieję, że to "pisze" to prowokacja mająca na celu sprawdzenie micziego? Widzę, że i tak spierdolił sprawę.
Kadarka, Jezu Chryste i wszyscy święci...
 
Mam nadzieję, że to "pisze" to prowokacja mająca na celu sprawdzenie micziego? Widzę, że i tak spierdolił sprawę.
Kadarka, Jezu Chryste i wszyscy święci...
Rzadko spotykane, ale są też wytrawne-dobre kadarki
 
Mam nadzieję, że to "pisze" to prowokacja mająca na celu sprawdzenie micziego? Widzę, że i tak spierdolił sprawę.
Kadarka, Jezu Chryste i wszyscy święci...
Miczi jest odporny na prowokacje, prubuje dalej.
Rzadko spotykane, ale są też wytrawne-dobre kadarki
Pewnie, ze tak, tylko nasz rynek zalali tym szrotem.
 
  • Like
Reactions: mat
Zdarzyło się Wam spotykać (za duże słowo) z laską (za duże słowo) na tyle szpetną, że do kumpli nie chcieliście z nią wyjść, ale wpadaliscie nieraz do niej, bo jak zrobiła loda, to dupą zasysaliście prześcieradło?
ja mam tak z biedronkowym Sarmackim Mocnym w plastikowej butelce 1l. Niby wstyd, a od czasu do czasu uwielbiam wypić :mamed:
 
Zdarzyło się Wam spotykać (za duże słowo) z laską (za duże słowo) na tyle szpetną, że do kumpli nie chcieliście z nią wyjść, ale wpadaliscie nieraz do niej, bo jak zrobiła loda, to dupą zasysaliście prześcieradło?
ja mam tak z biedronkowym Sarmackim Mocnym w plastikowej butelce 1l. Niby wstyd, a od czasu do czasu uwielbiam wypić :mamed:
:no no:
 
  • Like
Reactions: cRe
Było pite?

7443e067caf99.jpg


Jak dla mnie

1. Belgian IPA w smaku i aromacie aldehyd octowy, czyli zapach zielonego jabłuszka,
2. RIS to nie RIS, biorąc pod uwagę smak i aromat,
3. Porter malinowy daje radę, ale nic nadzwyczajnego,
4. Porter Bałtycki na płatkach dębowych- po prostu nie cierpię smaku/aromatu beczki :-)
 
Tak, ale ja nigdy nie pamiętam nazw.
ostatnio w tesco kupiłem APE z Innych Beczek i musiałem wylać, bo była popsuta. Co mnie skusiło by kupować APĘ tuż przed końcem daty przydatności do spożycia?
 
Ja mam zamiar uwarzyć porter Bałtycki 28° z płatkami debowymi ale póki co to jeszcze nie dokończyłem receptury.
 
Hymn tego tematu:


nie pytajcie skąd znam:mamed:
ten oryginalny wykonawca pochodzi z Piekar Śl. jak słychać po ciężkim akcencie hanysa :beer:
 
286c2aaab0999.jpg


Table Brett - jasne i lekkie piwo stołowe w "dzikim" stylu Wild Ale, fermentowane blendem Amalgamation i delikatnie nachmielone amerykańskimi chmielami Citra® i Centennial. Idealne na potzątek,w trakcie i na zakończenie grubej imprezy
smiley-sealed.gif


Table Brett to połączenie delikatniej słodowości od słodu pilzneńskiego oraz pszenicznego, chmielowej cytrusowości oraz aromatów typowych dla drożdży Brettanomyces - czyli białe owoce, przyprawy, nuty ziemiste, stajenne i lekko tytoniowe. Całości dopełnia chmielenie na zimno nowofalowymi odmianami amerykańskimi.
 
Back
Top