Boks

Przejrzałem sobie jak wygląda aktualnie junior ciężka. No szczerze mówiąc to z czołówką to ja nie wiem z kim on miałby wygrać... Pamiętajmy o tym że zabił go Smith, Dawson do momentu przełamania uczył go boksu a Adonis to nawet szkoda gadać. Nie wiem z kim on miałby zawalczyć, z Cunninghamem, Makabu, Mchunu ? Chyba że emeryci typu Green czy Arslan ale w to wątpię.

Przejrzałem sobie jak wygląda aktualnie junior ciężka. No szczerze mówiąc to z czołówką to ja nie wiem z kim on miałby wygrać... Pamiętajmy o tym że zabił go Smith, Dawson do momentu przełamania uczył go boksu a Adonis to nawet szkoda gadać. Nie wiem z kim on miałby zawalczyć, z Cunninghamem, Makabu, Mchunu ? Chyba że emeryci typu Green czy Arslan ale w to wątpię.
no strasznie dziwna decyzja, finansowo jest juz niby zabezpieczony, to po co tracic zdrowie wage wyzej, zwlaszcza z jego obrona.

Floyd vs. Conor

+

Shawn Porter vs. Thomas Dulorme
Gervonta Davis vs. Francisco Fonseca
Nathan Cleverly vs. Badou Jack
Andrew Tabiti vs. Steve Cunningham

Masternak i Głowacki z kontraktami na rezerwowych w turnieju Super Series. Jeśli nie zastąpią kogoś z rywali(Głowacki - Briedis vs. Perez, Masternak - Włodarczyk vs. Gasijew) to i tak wystąpią na tych galach, ale nie w ME.

ADAM KOWNACKI W NAJLEPSZEJ "10" WAGI CIĘŻKIEJ
Pięściarz Adam Kownacki, po przekonującym zwycięstwie nad Arturem Szpilką, od razu wszedł do ścisłego grona bezpośrednich pretendentów do tytułu mistrza świata. Niepokonany zawodnik rodem z Łomży został umieszczony w 10 najlepszych "ciężkich" według rankingu telewizji ESPN.

Numerem jeden pozostaje Brytyjczyk Anthony Joshua, mistrz świata federacji WBA i IBF. Kolejne lokaty zajmują: 2. Deontay Wilder, 3. Luiz Ortiz, 4. Joseph Parker, 5. Kubrat Pulew, 6. Andy Ruiz Jr., 7. Dillian Whyte, 8. Dominic Breazeale, 9. Jarrell "Big Baby" Miller.

Andrzej Wasilewski w studiu pomiędzy walkami: Artur Szpilka ma propozycję, by zawalczyć w USA, Niemczech i Polsce. Decyzja na dniach. Najpierw walka ze słabym rywalem, 2 grudnia walka wieczoru na gali w Krakowie.

Back