Boks

IMG_1756.png

Harmonogram walk bokserskich w 2025 roku: :hi:

* HW :bye:
° kobiety... :wink:

8.01: Jai Opetaia vs David Nyika ✓
8.01*: Justis Huni vs Shaun Potgieter
8.01*: Teremoana Jnr vs Osasu Otobo
10.01*: Kingsley Ibeh vs Scott Alexander
11.01: Kamil Bednarek vs Jan Czerklewicz ✓
11.01°: Caroline Dubois vs Jessica Camara
18.01*: Kristian Prenga vs Juan Torres
18.01*: Bruce Seldon Jr. vs James Yarborough
21.01*: Oliver McCall vs Gary Cobia :confused:
24.01: Naoya Inoue vs Sam Goodman
25.01: Diego Pacheco vs Steven Nelson
25.01: Andy Cruz vs Omar Salcido Gamez
25.01: Dalton Smith vs Walid Ouizza
25.01°: Ellie Scotney vs Mea Motu
1.02: Adam Azim vs Sergey Lipinets
1.02: Viddal Riley vs Isaac Chamberlain
1.02: David Benavidez vs David Morrell
1.02: Brandon Figueroa vs Stephen Fulton II
1.02: Isaac Cruz vs Angel Fierro
1.02: Jesus Alejandro Ramos Jr vs Jeison Rosario
1.02*: Damian Knyba vs Andrzej Wawrzyk ✓
2.02°*: Claressa Shields vs Danielle Perkins
2.02*: Brandon Moore vs Skylar Lacy
6.02*: Bakhodir Jalolov vs David Spilmont
8.02*: Derek Chisora vs Otto Wallin ✓
8.02: Zach Parker vs Willy Hutchinson
15.02: Jack Catterall vs Arnold Barboza Jr.
15.02: Vincenzo Gualtieri vs Alexander Pavlov
15.02*: Michael Hunter vs TBA
22.02: Artur Beterbiev vs Dmitry Bivol II ✓
22.02*: Daniel Dubois vs Joseph Parker ✓
22.02: Shakur Stevenson vs Floyd Schofield ✓
22.02: Carlos Adames vs Hamzah Sheeraz ✓
22.02: Vergil Ortiz vs Israil Madrimov ✓
22.02*: Zhilei Zhang vs Agit Kabayel ✓
22.02: Joshua Buatsi vs Callum Smith

24.02: Junto Nakatani vs David Cuellar Contreras
24.02: Tenshin Nasukawa vs Jason Moloney
1.03: Lewis Crocker vs Paddy Donovan
1.03: Gervonta Davis vs Lamont Roach
1.03°: Alexas Kubicki vs Fara El Bousairi
7.03°: Natasha Jonas vs Lauren Price
14.03: Erik Bazinyan vs Steven Butler
15.03: Nick Ball vs TJ Doheny
15.03: Andrew Cain vs Charlie Edwards
15.03*: Kacper Meyna vs TBA

WBA SUPER CHAMPION
✓ Oleksandr USYK (UKR) (23-0)
(#1. BoxRec) (37y) wiek...
WBC-WBO CHAMPION

WBA WORLD CHAMPION :confused::facepalm:
✓ Kubrat PULEV (BUL) (32-3) #18. (43y)

IBF: Daniel DUBOIS (GBR) (22-2) #2. (27y)
Top 15...
1. Fabio WARDLEY (GBR) CON (18-0-1) #10. (30y)
2. Martin BAKOLE (COD) (21-1) #5. (33y)
3. Michael HUNTER (USA) GOLD (21-4-2) #11. (36y)
4. Lenier PERO (CUB) (11-0) #34. (32y)
5. Tyson FURY (GBR) (34-2-1) #6. (36y)
6. Agit KABAYEL (GER) (25-0) #3. (32y)
7. Mahmoud CHARR (GER) (34-5) #56. (40y)
8. Zhilei ZHANG (CHN) (27-2-1) #9. (41y)
9. Moses ITAUMA (GBR) INT (11-0) #40. (20y)
10. Murat GASSIEV (ARM) (31-2) #15. (31y)
11. Johnny FISHER (GBR) I/C (13-0) #51. (25y)
12. Luis ORTIZ (CUB) (34-3) #25. (45y)
13. Jarrell MILLER (USA) (26-1-2) #26. (36y)
14. Dainier PERO (CUB) C/USA (10-0) #72. (25y)
15. Deontae PETTIGREW (USA) (14-0) #73. (35y)

Nie ma jak rankingi światowych federacji w boksie... tutaj WBA! :confused: :facepalm:
✓ Dwaj początkujacy na pro, bracia z CUB (#4., 14.) (1 przed Fury'm #5!) oraz 45 letni Ortiz...

✓ Charr (przegrał z Pulew o pasek WBA Regular??? (43 lat) przed Zhang!!! i Itauma! którzy obaj go nokautują... pewnie szybko.

✓ Wardley (tylko Clarke (+D), Adeleye, Gorman i Molina (past prime) na rozkładzie!) przed Fury'm, Bakole, Kabayel, Zhang...

✓ Fisher #11. (tylko Babic i "wałek" z Allen)

✓ A #15. bumobij z USA...
ostatnie skalpy (487. cruiser, 425., 319. Nigeryjczyk co ostatnio 0-3, 5x L KO! w tym w 1 r przez Wallin! i Big Uzbek) oraz 44 letni Maldonado (#465.) co przegrał też w 2 r z Fonfarą!... 2x tylko na pkt z D. Vargas (który przegrał 11x i aż 8 KO!)
CON:WBA CONTINENTAL
INT:WBA INTERNATIONAL
I/C:WBA INTERCONTINENTAL

Harmonogram walk bokserskich w 2025 roku: :hi:

* HW :bye:
° kobiety... :wink:

8.01: Jai Opetaia vs David Nyika ✓
8.01*: Justis Huni vs Shaun Potgieter
8.01*: Teremoana Jnr vs Osasu Otobo
10.01*: Kingsley Ibeh vs Scott Alexander
11.01: Kamil Bednarek vs Jan Czerklewicz ✓
11.01°: Caroline Dubois vs Jessica Camara
18.01*: Kristian Prenga vs Juan Torres
18.01*: Bruce Seldon Jr. vs James Yarborough
21.01*: Oliver McCall vs Gary Cobia :confused:
24.01: Naoya Inoue vs Sam Goodman
25.01: Diego Pacheco vs Steven Nelson
25.01: Andy Cruz vs Omar Salcido Gamez
25.01: Dalton Smith vs Walid Ouizza
25.01°: Ellie Scotney vs Mea Motu
1.02: Adam Azim vs Sergey Lipinets
1.02: Viddal Riley vs Isaac Chamberlain
1.02: David Benavidez vs David Morrell
1.02: Brandon Figueroa vs Stephen Fulton II
1.02: Isaac Cruz vs Angel Fierro
1.02: Jesus Alejandro Ramos Jr vs Jeison Rosario
1.02*: Damian Knyba vs Andrzej Wawrzyk ✓
2.02°*: Claressa Shields vs Danielle Perkins
2.02*: Brandon Moore vs Skylar Lacy
6.02*: Bakhodir Jalolov vs David Spilmont
8.02*: Derek Chisora vs Otto Wallin ✓
8.02: Zach Parker vs Willy Hutchinson
15.02: Jack Catterall vs Arnold Barboza Jr.
15.02: Vincenzo Gualtieri vs Alexander Pavlov
15.02*: Michael Hunter vs TBA
22.02: Artur Beterbiev vs Dmitry Bivol II ✓
22.02*: Daniel Dubois vs Joseph Parker ✓
22.02: Shakur Stevenson vs Floyd Schofield ✓
22.02: Carlos Adames vs Hamzah Sheeraz ✓
22.02: Vergil Ortiz vs Israil Madrimov ✓
22.02*: Zhilei Zhang vs Agit Kabayel ✓
22.02: Joshua Buatsi vs Callum Smith

24.02: Junto Nakatani vs David Cuellar Contreras
24.02: Tenshin Nasukawa vs Jason Moloney
1.03: Lewis Crocker vs Paddy Donovan
1.03: Gervonta Davis vs Lamont Roach
1.03°: Alexas Kubicki vs Fara El Bousairi
7.03°: Natasha Jonas vs Lauren Price
14.03: Erik Bazinyan vs Steven Butler
15.03: Nick Ball vs TJ Doheny
15.03: Andrew Cain vs Charlie Edwards
15.03*: Kacper Meyna vs TBA
Z tej rozpiski warto podkreślić:

Figueroa vs Fulton II (pierwsza walka dojebana, bardzo bliska)

Oraz

Catteral vs Barboza Jr (może być bezpośrednio o pas WBO w junior półśredniej, bo Lopez może zwakować)

Z tej rozpiski warto podkreślić:

Figueroa vs Fulton II (pierwsza walka dojebana, bardzo bliska)

Oraz

Catteral vs Barboza Jr (może być bezpośrednio o pas WBO w junior półśredniej, bo Lopez może zwakować)
Szkoda że 2x mistrz IO Big Uzbek (14-0) dostaje na powrót na pro tylko Francuza (16-8-1) (#144.) który wprawdzie zdobył tytuł mistrza FRA, ale tylko z (6-2) (#178.) a bronił z (11-10) :confused: a ostatnio 2x z BLR (4-36-1) (#685. cruiser) :facepalm: chyba tylko aby poprawić swój rekord, bo FRA 3 lata temu przegrał z Babic (TKO6) a gdzie ten do Żałowowa!, oby następny rywal UZB już był dużo lepszy, bo już 30 lat i po takich sukcesach w boksie olimpijskim wypadałoby już się sprawdzać przynajmniej z szeroką czołówką HW...

Szkoda że 2x mistrz IO Big Uzbek (14-0) dostaje na powrót na pro tylko Francuza (16-8-1) (#144.) który wprawdzie zdobył tytuł mistrza FRA, ale tylko z (6-2) (#178.) a bronił z (11-10) :confused: a ostatnio 2x z BLR (4-36-1) (#685. cruiser) :facepalm: chyba tylko aby poprawić swój rekord, bo FRA 3 lata temu przegrał z Babic (TKO6) a gdzie ten do Żałowowa!, oby następny rywal UZB już był dużo lepszy, bo już 30 lat i po takich sukcesach w boksie olimpijskim wypadałoby już się sprawdzać przynajmniej z szeroką czołówką HW...
Żałowow na TYLKO 30 lat jak na ciężką i biorąc pod uwage długą karierę amatorską, nie jest tak wyniszczony ;) wiemy, że budowanie zawodnika w rankingu danej federacji niekiedy dziwne ma oblicza, ale sądze, że doskonale wiedzą kogo musi dojechać, aby milionowe walki pojawiły się w odpowiednim czasie.

Kto go w ogóle promuje?

Żałowow na TYLKO 30 lat jak na ciężką i biorąc pod uwage długą karierę amatorską, nie jest tak wyniszczony ;) wiemy, że budowanie zawodnika w rankingu danej federacji niekiedy dziwne ma oblicza, ale sądze, że doskonale wiedzą kogo musi dojechać, aby milionowe walki pojawiły się w odpowiednim czasie.

Kto go w ogóle promuje?
Podobno dużo kasy dostają UZB pięściarze od państwa... stąd pewnie takie sukcesy (5x Złoto w Paryżu), teraz wystąpi w Montrealu, Kanada...
Walka z Nigeryjczyk była w Top Rank...

Na upartego większość można by było ze sobą zestawić i mogłyby być z tego naprawdę ciekawe walki. Tylko Crawford'owi ciężko dopasować rywala.

Doceniam, że żyjemy w pięknej erze boksu.
Jak myślisz kto pierwszy straci zero z rekordu?
Zależy od rywala, a tego z najwyższej półki będzie miał jednak Beterbiev. Ciężko powiedzieć, ale jakbym miał wskazać, to chyba właśnie na niego.

Jak myślisz kto pierwszy straci zero z rekordu?
Hmm, z uwagi na niedaleki termin i przebieg ostatniej walki, Bivol ma szanse ograć Beterbijewa.

Usyk odpocznie,
Crawford też bez ogłoszenia, a miał ciężką walkę z Madrimovem
„Tank” Davis rozjebie najbliższego rywala
Jesse Rodriguez bez zakontraktowanej walki
Nakatani walczy w lutym, ale sądze, że zero straci przeciwnik
Shakur po operacji, nie ma zbyt wymagającego rywala, ale sam ostatnio nie zachwycił

Inoue… nie no, on zabije Goodmana

Last edited:
Na upartego większość można by było ze sobą zestawić i mogłyby być z tego naprawdę ciekawe walki. Tylko Crawford'owi ciężko dopasować rywala.
Podoba mi się pierwsza część Twojej wypowiedzi. Myślę nad tym samym od walki Usyk Vs Fury 2.

Zestawienia marzeń dla mnie to:

Usyk vs Beterbiev / Bivol w jakimś catchweight pomiędzy limitami półciężkiej i ciężkiej.

Obejrzałbym pojedynek Usyk vs Beterbiev z uwagi na ich wspólną historię w boksie olimpijskim. Niezłomny Beterbiev idący jak czołg stanowi wyzwanie dla każdego.

Usyk Vs Bivol to byłby jeden z najlepszych pokazów technicznego boksu. Obaj szybcy na nogach i zwinni, obaj posiadający mocne podstawy z sowieckiej szkoły boksu.

W dwóch walkach stawiam na Usyka, który po zdominowaniu HW jest zwyczajnie zbyt silny i mógłby dosłownie zdemolować Beterbieva i Bivola. Pytanie jak walki w ciężkiej wpłyną na Usyka i czy potrafiłby znowu zredukować 10-15 kg wagi. Tylko Turki mógłby przekonać ich do takich walk. $$$

Crawford vs Canelo. Mało prawdopodobne, ale przy odpowiednim finansowaniu możliwe do zrealizowania. Tutaj zero straciłby Crawford. Po ostatniej walce stwierdziłem, że jest zbyt mały na kogoś pokroju Canelo, który mimo wieku nadal jest świetnym bokserem i górowałby dynamiką i siłą rażenia. Crawford do wygranej potrzebowałby czynu na miarę Usyka w ciężkiej.
Hmm, z uwagi na niedaleki termin i przebieg ostatniej walki, Bivol ma szanse ograć Beterbijewa.
Zależy od rywala, a tego z najwyższej półki będzie miał jednak Beterbiev. Ciężko powiedzieć, ale jakbym miał wskazać, to chyba właśnie na niego.
Na papierze zgadzam się z tym co napisaliście. Czeczen jest najbliżej kolejnej walki z elitarnym rywalem. Goni go wiek. Bivol musi jednak przygotować się jeszcze lepiej na niego kondycyjnie. Beterbiev jest jak terminator. Przyjmuje wszystko i oddaje. To świetny bokser. Problem Bivola polega na tym, że chyba nie uda mu się zranić Beterbieva. Czeczen o tym wie i mam wrażenie potrafi jeszcze podkręcić tempo. Mógłby ruszyć od razu na Bivola pełnym gazem.

Zobaczymy. Ciekawy jestem tej walki i na dzień dzisiejszy lekko faworyzuję Beterbieva. Dodatkowo po ostatnim świetnym występie nie zdąży go raczej złapać wiek. Pojedynki dzieli kilka miesięcy.

Last edited:
dobre dobre...
Tylko pasek interim czy Regular jaki ma np. Pulev po wygraniu z Charr :confused: :facepalm: to nie jest pas MŚ jaki miał Mike Tyson (WBC, po KO2 na Berbick), który był MŚ po W z P. Thomas, a ten po zwycięstwie z Witherspoon, a ten z kolei z Page (vacant).

A w 1. federacji nie było kilku MŚ jak teraz, bo Usyk ma 3 pasy (w tym to WBO) a DDD (IBF) czyli jak zawalczył by z kimś z nich i by wygrał to co innego, walka z Huni może być, tylko to poprawy REKORDu Tyson'a mu nie zapewni...

Tylko po co, nie lepiej stopniowo podnosić stopień rywali i zostać MŚ, a później dokładać pasy i panować przez długi czas, bo Mike szybko zdobył, ale też w wieku już 24 lat stracił, a później tylko na krótko odzyskał mając 30 lat...
Podoba mi się pierwsza część Twojej wypowiedzi. Myślę nad tym samym od walki Usyk Vs Fury 2.

Zestawienia marzeń dla mnie to:

Usyk vs Beterbiev / Bivol w jakimś catchweight pomiędzy limitami półciężkiej i ciężkiej.

Obejrzałbym pojedynek Usyk vs Beterbiev z uwagi na ich wspólną historię w boksie olimpijskim. Niezłomny Beterbiev idący jak czołg stanowi wyzwanie dla każdego.

Usyk Vs Bivol to byłby jeden z najlepszych pokazów technicznego boksu. Obaj szybcy na nogach i zwinni, obaj posiadający mocne podstawy z sowieckiej szkoły boksu.

W dwóch walkach stawiam na Usyka, który po zdominowaniu HW jest zwyczajnie zbyt silny i mógłby dosłownie zdemolować Beterbieva i Bivola. Pytanie jak walki w ciężkiej wpłyną na Usyka i czy potrafiłby znowu zredukować 10-15 kg wagi. Tylko Turki mógłby przekonać ich do takich walk. $$$

Crawford vs Canelo. Mało prawdopodobne, ale przy odpowiednim finansowaniu możliwe do zrealizowania. Tutaj zero straciłby Crawford. Po ostatniej walce stwierdziłem, że jest zbyt mały na kogoś pokroju Canelo, który mimo wieku nadal jest świetnym bokserem i górowałby dynamiką i siłą rażenia. Crawford do wygranej potrzebowałby czynu na miarę Usyka w ciężkiej.

Na papierze zgadzam się z tym co napisaliście. Czeczen jest najbliżej kolejnej walki z elitarnym rywalem. Goni go wiek. Bivol musi jednak przygotować się jeszcze lepiej na niego kondycyjnie. Beterbiev jest jak terminator. Przyjmuje wszystko i oddaje. To świetny bokser. Problem Bivola polega na tym, że chyba nie uda mu się zranić Beterbieva. Czeczen o tym wie i mam wrażenie potrafi jeszcze podkręcić tempo. Mógłby ruszyć od razu na Bivola pełnym gazem.

Zobaczymy. Ciekawy jestem tej walki i na dzień dzisiejszy lekko faworyzuję Beterbieva. Dodatkowo po ostatnim świetnym występie nie zdąży go raczej złapać wiek. Pojedynki dzieli kilka miesięcy.
Walka Usyka z Beterbijew'em mogła być jak ten był w cruiser, ale wtedy nie było Turki'ego aby położyć $$$... a teraz pewnie już to mało realne, bo Usyk wzmocnił się do wagi ciężkiej fizycznie... 100-102 kg.

Last edited:
Walka Usyka z Beterbijew'em mogła być jak ten był w cruiser, ale wtedy nie było Turki'ego aby położyć $$$... a teraz pewnie już to mało realne, bo Usyk wzmocnił się do wagi ciężkiej fizycznie... 100-102 kg.
Dlatego ten pojedynek jest raczej jako fantasy matchup a nie realne zestawienie do zrealizowania. Usyk zarobił już tyle, że zwyczajnie nie opłaca mu się kolejna transformacja fizyczna. Nadal to mały ciężki. Nie wiem także ile waży Beterbiev pomiędzy walkami. Przewaga warunków to jednak przepaść. Tam jest 191 cm wzrostu i 198 cm zasięgu dla Ukraińca.

Jako typowe starcie styl vs styl - Usyk Vs Beterbiev to dla mnie top.

dobre dobre...
Walka ciekawa, pasek w stawce grubo śmieszny, chuj do dupy tym federacjom, potem będzie cyrk obwoźny z "najmłodszym mistrzem świata", chociaż personalnie do Itaumy nic nie mam, a jego boks dobrze się ogląda. Zresztą nie jest powiedziane, że on tak koniecznie musi to wygrać, Huni wybitny nie jest, ale "wpadł mi w oko" już w momencie jak przechodził na profi, fajne prowadzenie, bez kręcenia spektakularnych rekordów na bumach, tylko w miarę szybko wysłany do pokazania dominacji, przynajmniej u siebie na podwórku. Mistrza raczej z niego nie ulepią ale materiał na solidnego bijoka jest, chociaż wygląda na to, że brakuje trochę ciosu jak na HW. Natomiast w przeciwieństwie do Itaumy ma już za sobą kilka 10-rundówek, gdzie młody Anglik jeszcze poza 3rd nie wyszedł. Tak się pchają po ten tytuł-wydmuszkę, ale niech młodemu nie spierdolą kariery zaraz, bo "rekord".

Nie pamiętam takiego newsa.
Coś takiego wspominał. Jako fan również z przyjemnością takie starcie (Usyk-Beterbijev) bym zobaczył. Myślę, że Artura długo nie trzeba by było namawiać. Pytanie tylko ile z Usyka by zostało gdyby znowu miał schodzić do cruiser? Ostatnia walka w tej wadze to vs Bellew 2018 rok. Nadal jednak (w jakimś umownym limicie), chętniej zobaczyłbym to, niż rewanż z Duboisem, ale to poczekajmy bo Beterbijewa czeka jeszcze nie łatwe zadanie z Bivolem.

Coś takiego wspominał. Jako fan również z przyjemnością takie starcie (Usyk-Beterbijev) bym zobaczył. Myślę, że Artura długo nie trzeba by było namawiać. Pytanie tylko ile z Usyka by zostało gdyby znowu miał schodzić do cruiser? Ostatnia walka w tej wadze to vs Bellew 2018 rok. Nadal jednak (w jakimś umownym limicie), chętniej zobaczyłbym to, niż rewanż z Duboisem, ale to poczekajmy jeszcze bo Beterbijewa czeka jeszcze nie łatwe zadanie z Bivolem.
Tak, coś na ten temat mówił Pindera i teraz znalazłem urywek z tiktoka z 16 grudnia sprzed rewanżu z Furym że o tym mówi.
No ale to nie prędko a więc faktycznie zagrożone zębem czasu i gorszej dyspozycji tego zejścia. Turki mówił że chętnie zrobi teraz Usyk vs Dubois a potem Usyk Parker. A że Usyk ma mieć teraz przerwę dłuższa to pewnie mówimy o kwestii za +- 2 lata w cruiser jeśli już.

Coś takiego wspominał. Jako fan również z przyjemnością takie starcie (Usyk-Beterbijev) bym zobaczył. Myślę, że Artura długo nie trzeba by było namawiać. Pytanie tylko ile z Usyka by zostało gdyby znowu miał schodzić do cruiser? Ostatnia walka w tej wadze to vs Bellew 2018 rok. Nadal jednak (w jakimś umownym limicie), chętniej zobaczyłbym to, niż rewanż z Duboisem.
Warren i Hearn nie dopuszczą do tego aby nie zarobić na kolejnej walce Ukraińca. Warren nakręcił już „nowego” Duboisa, Hearn chciałby walki z Opetaią…

Mają dobry układ z GEA i chyba tylko z nimi liczy się Turki. Wiedzą, że ta fontanna może nie trwać wiecznie…

Walka ciekawa, pasek w stawce grubo śmieszny, chuj do dupy tym federacjom, potem będzie cyrk obwoźny z "najmłodszym mistrzem świata", chociaż personalnie do Itaumy nic nie mam, a jego boks dobrze się ogląda. Zresztą nie jest powiedziane, że on tak koniecznie musi to wygrać, Huni wybitny nie jest, ale "wpadł mi w oko" już w momencie jak przechodził na profi, fajne prowadzenie, bez kręcenia spektakularnych rekordów na bumach, tylko w miarę szybko wysłany do pokazania dominacji, przynajmniej u siebie na podwórku. Mistrza raczej z niego nie ulepią ale materiał na solidnego bijoka jest, chociaż wygląda na to, że brakuje trochę ciosu jak na HW. Natomiast w przeciwieństwie do Itaumy ma już za sobą kilka 10-rundówek, gdzie młody Anglik jeszcze poza 3rd nie wyszedł. Tak się pchają po ten tytuł-wydmuszkę, ale niech młodemu nie spierdolą kariery zaraz, bo "rekord".
Też dużo słyszałem o tym prospekcie musze obadać, zobaczymy czy się obroni. Pamiętam Joshua miał być wielki dobrze oglądało się jego walki i miałem duży hype train, Dobuis i ta jego historia od dostawy pizzy? do czołówki ciężkiej, ale wszyscy póki co jazda na rollercoasterze :childcry:
Niektórzy mówią że jedyny Itauma zagroził by Usykowi, jakby tej narracji nigdy nie było do tej pory, gdzie każdy ciężki po kolei miał go wykoleić xD chociaż teraz też nie potrzeba skrajności że Usyk jest nietykalny.

Też dużo słyszałem o tym prospekcie musze obadać, zobaczymy czy się obroni. Pamiętam Joshua miał być wielki dobrze oglądało się jego walki i miałem duży hype train, Dobuis i ta jego historia od dostawy pizzy? do czołówki ciężkiej, ale wszyscy póki co jazda na rollercoasterze :childcry:
Niektórzy mówią że jedyny Itauma zagroził by Usykowi, jakby tej narracji nigdy nie było do tej pory, gdzie każdy ciężki po kolei miał go wykoleić xD chociaż teraz też nie potrzeba skrajności że Usyk jest nietykalny.
Dwa razy wyszedł Moses za 3 r, 6 rund na decyzję z Dovbyshchenko i Espindola... :hi:

Moses ITAUMA (11-0) (#40. BoxRec, #10. GBR) i jego rywale:

✓ McKean (22-2) (#100., #3. AUS) - TKO1 (24)
po L TKO12 (23) z Hrgovic, nie walczył przez 16 miesięcy! a po za CRO to ma tylko w rekordzie wygrane z Rice (16-6-1) i Tuivasa...

✓ Wach (38-11) (#199., #8. POL) - TKO2 (24) już 44,5 lat! (130,5 kg):confused: (z Kliczko (12 r) 114 kg gdzie wpadł na dopingu i wyglądał fizycznie najlepiej w karierze), dawno past prime, ostatnio (2-5) z 4 lat!, tylko W z Bołoz i Sosiński (8-9-1) (#543.) ostatnio ma 0-8! :facepalm:
Dawny Wiking pewnie wytrzymałby cały dystans, a na pewno dużo dłużej, a nie tylko 5,5 min...

✓ Ilja Mezencev (25-4-1NC) (#297., #27. GER) - TKO2 (24)
GER bumobij z ładnym rekordem... porażka z (7-4) i z Schwarz (6 r) którego to Fury wykończył w 2 r...

✓ Garber (7-4) (#461., 35. UK) - TKO1 (24)
39 lat...

✓ Bołoz (5-8-2) (#459., #15. POL) - TKO1 (23)
ostatnio ma 0-4(3) w tym z 43 letnim Gałazką (3-0) w 2 r!, największy sukces KO2 z Wawrzyk i remis z Glebą i Bańbułą... a teraz to chyba już stracił odporność.

✓ HUN (10-2) - TKO1 (23)
przegrał z journayman Woods (29-62-10) (#326.) przez KO4!

✓ BEL (8-17) (#608., #5. BEL) - TKO1 (23)
Były cruiser, ostatnio ma 0-8, 1-16! :facepalm:

✓ ARG (8-9) (#561., #12. ARG) - W6 (23)

✓ UKR (10-16-1) (#271., #9. UKR) - W6 (23)
twardy journayman... lepszy niż ma rekord

✓ ARG (3-5-1) (#679., #19. ARG) - KO1 (23)

✓ CZE (5-2) (#526., #9. CZE) - KO1 (23)

Podsumowując Itauma jest bardzo młody jak na HW i utalentowany, ale też nie specjalnie sprawdzony, bo tylko solidny Australijczyk i stary, wolny Wach, czyli duży ten przeskok by był na USYKA! czy nawet na DDD, ale o tym przekonamy się pewnie w kolejnych jego walkach, jakie ma możliwości, bo jak będzie szybko kończył mocnych rywali to pewnie dość szybko dostanie szansę o pas MŚ, ale pobicia rekordu tu się nie spodziewam, głównie przez sytuację, tylko aktualnie 2 mistrzów, jeden odpoczywa, a 2 ma już zaklepaną walkę na luty...

Back