bart123
PRIDE FC Heavyweight
Jest iMacros dla IE(32/64): http://imacros.net/download Na samym dole są wersje. Nie ma tylko na Operę z bardziej znanych przeglądarek.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Dlatego,ze to jest po prostu cheatowanie,jakie zyski ma UFC z tego,ze zamiast Ciebie robi to automatyczny program ? To jest tak jak bot w grze i jestem przekonany ,ze jak bedzie wieksza ilosc z tego korzystala zaczna z tym walczyc .A czemu maja blokowac?
Dlatego,ze to jest po prostu cheatowanie,jakie zyski ma UFC z tego,ze zamiast Ciebie robi to automatyczny program ? To jest tak jak bot w grze i jestem przekonany ,ze jak bedzie wieksza ilosc z tego korzystala zaczna z tym walczyc .
A czym to się od Proxy i TORa różni, hę?instalujesz wtyczke "hola" zmieniasz IP na inny kraj i wpierdalasz sie oknem![]()
Nie rozwijam macra pod IE. Musiałem dostosować je do FireFoxa i Chrome osobno, na IE nawet nie testowałem, więc byłbym zaskoczony jakby działało.na IE klapa po uruchomieniu stoi w miejscu, jedynie fiefox okazal sie sukcesem
Zwykły serwer proxy, a tor to ogromna różnica. Nie chce wchodzić w szczegóły, ale łatwo wykryć fakt, że ktoś korzysta z proxy, albo nawet zidentyfikować, z którym użytkownikiem naszego portalu mamy doczyszczania mimo zmienionego IP. Natomiast jeśli korzystasz z serwera Tor i z zrobionej przez nich przeglądarki to nikt tego nie wykryje. Samo wykrycie maskowania IP będzie możliwe, ale dużo trudniej. A banowanie kogoś za maskowanie ip byłoby głupotą.A czym to się od Proxy i TORa różni, hę?
Zadaję, że niczym, więc po IP mody wyłażą, że troll i tyle
Takie makra rowniez w grach przegladarkowych sa wykrywalne,dlatego ze pewne rzeczy robia dokladnie tak samo ,nie jestem informatykiem ale w grach przegladarkowych zdarzaja sie bany za takie skrypty .W zasadzie to z punktu widzenie ufc, nie robi tego „automatyczny program” tylko Twoja przeglądarka.
Tos mnie ubawil,czyli UFC po to zrobilo ten program partnerski ,zebys mogl sobie botem poklikac a nie zeby promowac swoje tresci wsrod fanowPoza tym nie jestem przekonany czy robimy coś złego
.Nawet jak klikasz codziennie na odwal sie to wiadomo,iz czesc tego co wyklikasz zostaje Ci w glowie.A jesteś pewien, że w tych grach przeglądarkowych banują za Macra do iMacros, a nie za boty? Bo ja jestem niemal pewny, że tylko za to drugie. Kolega korzysta z iMacros w ogame, czy jak się to nazywa i nikt go nie banuje.Takie makra rowniez w grach przegladarkowych sa wykrywalne,dlatego ze pewne rzeczy robia dokladnie tak samo ,nie jestem informatykiem ale w grach przegladarkowych zdarzaja sie bany za takie skrypty .
Tos mnie ubawil,czyli UFC po to zrobilo ten program partnerski ,zebys mogl sobie botem poklikac a nie zeby promowac swoje tresci wsrod fanow.Nawet jak klikasz codziennie na odwal sie to wiadomo,iz czesc tego co wyklikasz zostaje Ci w glowie.
Wszystko jest tak łatwe jak sobie założysz, macro też może być skomplikowane. Taka różnica, że bot ma większe możliwości, może wykonywać wszystko natychmiast i dla wielu kont na raz.W grach przegladarkowych to praktycznie tylko i wylacznie pisza skrypty do przegladarek a nie boty ,bo pewnie jest to duzo latwiejsze .Nie znam sie na tym wiec od strony informatycznej to nie pogadamy sobie.
Coś poprawiłem w tej ankiecie, być może teraz będzie działać. Jeśli nie, to jeszcze pomyśle nad innym rozwiązaniem.Zauważyłem coś takiego iż macro wypełnia ankietę na stronie tylko 1 raz. Robi to tylko pierwszy raz jak jest świeża, przez kolejne dni trzeba samemu doklikać te 5 pkt. Dziś bez tweetowania weszło 35pkt, i zawsze się loguję jeszcze raz żeby ankietę kliknąć. Z drugiej strony jaka jest w tym logika aby klikać kilka razy to samo i dostawać za to punkty?
Bota tak.A teraz pytam całkiem serio:
Da się zrobić takiego bota, co by sie udzielał na forum i sam coś tam odpisywał w tematach np ?
Tak z ciekawości - zbanowali Ci fake konto za maskowane ip jak korzystałeś z przeglądarki tora?
Wiesz, mogli Cie banować za to co piszesz, a nie koniecznie za maskwanie IP. Generalnie serwer tor, a ta ich przeglądarka, która również z tego serwera korzysta to dwie różne sprawy, bo z tego co słyszałem można się tam za pomocą innych aplikacji podłączyć.Swego czasu korzystałem tak z proxy, jak i TOR-a . Czasem coś przez bramki pisałem, a czasem poprzez przeglądarke sie logowałem. Także nie wiem, co tam nie grało do końca i przez co mnie łapali, szuje ;))
Ale przeca TOR tworzy lewe IP takjak Proxy, więc jakoś nadal nie wiem , czym to sie różni, dla moderatora??
Ps. A jest jakiś serwis, albo TOR ma taką opcję, że wygeneruje jakiś taki IP" dedykowany dla mnie" i przy kolejnych logowaniach ciągle by bym miał to samo IP?
Myślę ,że wówczas nawet @Grzechu mógłby mieć lekki problem z diagnozą ;)

Faktycznie tor zmienia ip i może być dziwne, że dany user tak często przebywa na różnych kontynentach :D Zmieniłem kiedyś ustawienia tak, żeby tor wybierał wyłącznie ip z Polski. Nie powiem Ci jak bo nie pamiętam, znalazłem informacje jak to zrobić w googlach. Zajęło to 2minuty, trzeba było jakiś plik zedytować w dowolnym edytorze tekstowym. Zapewne da się również przez jakiś dłuży czas korzystać w torze z jednego ip, pewnie też trzeba coś zedytować.Ps. A jest jakiś serwis, albo TOR ma taką opcję, że wygeneruje jakiś taki IP" dedykowany dla mnie" i przy kolejnych logowaniach ciągle by bym miał to samo IP?
Myślę ,że wówczas nawet @Grzechu mógłby mieć lekki problem z diagnozą ;)

Jak ustawisz sobie, żeby tylko przez polskie ip się łączyło "na wyjściu" to myślisz, że dalej będą Cie banować? Przecież wielu ludzi w PL ma zmienne ip. Sprawdziłem jak wybrać kraj w tor i przy okazji czy da się ustawić zawsze to samo ip - jednak też się daNo właśnie. Wydaje mi się, że tu tkwi pies pogrzebany. Z TORA logując się z a każdym razem mam inne IP. więc tu najłatwiej mnie demaskowali chyba ;)
Tylko czy zmieniając ten pliczek, miałbym to samo IP.? Wątpię. Więc nadal wydawałoby się podejrzany dla modów.
Musiałbym takie cuś ogarnąć, że za każdym wejściem na forum, w panelu @Szady 'ego, czy @Cloud a wyskakiwałoby to samo IP.
A wtedy tzw.High life, czy jak to się mówi ;)
Ale jak chcesz, żebym Ci napisał jak, to daj jakiegoś maila, tu już może starczy dyskusji na ten temat.Mi natomiast, z siecią sklepów ;)p.s. mi macro to kojarzyło się kiedyś jedynie z pięknym programem o nazwie Tasker;p
Tak, da się. Jeśli chcesz by Twoje macro korzystało ze wszystkich funkcji związanych z twitterem to wklej do linku coś takiego:Mam jeszcze jedno pytanko, czy da się uruchomić tweetowania do istniejącego makra? Założyłem nowe konto na tt i chciałbym aby tweetowało. Coś jest nie tak z macrem? tworzę nowe i wyskakują dziwne strony, pajacyki itd
Ja mam neostrade i zawsze mi dziala restart i potem przegladarka w trybie incognito,ewentualnie druga przegladarka ,zeby po ciasteczkach nie doszli . Glosowania,pobierania plikow ,multikonta w grach czy inne badziewia od lat tak robie :) .Przecież wielu ludzi w PL ma zmienne ip
Po prostu neostrada ma jakas tam pule numerow IP i za kazdym restartem dostajesz inny z tej puli .Kiedys nawet dupeczka chciala wygrac jakis prezent ,juz nie pamietam co to jej ponad 200 glosow wygenerowalem,ale to tylko dlatego ,ze sie napalilemAle tam chyba nadal w miarę sensowne IP są generowane po restarcie, a nie jakieś albo co Google wskazuje że mogą być lewe, albo jakieś z dupy ;)
@OD, napisz do mnie na TT
. Teraz rzadziej tego uzywam ale przedtem to mialem w lapku program,ktory mi automatycznie IP zmienial .