Zakłady bukmacherskie (Bellator, ACA, PFL etc.)

Hunt, Okami i Wand wzbogacili mnie o ponad 200 zł, coraz bardziej przekonuje się do granie underdogów w mma. Szkoda, że Gomi nie wpadł bo byłoby sporo więcej.

Kurde, chyba znowu zacznę grać. Gdybym postawił tak, jak napisałem, czyli Hunt, Okami, Stann, to byłbym ładnie do przodu.

12 dni do Gali KSW ciekawe kiedy beda kursy i jakie:)

Stawiam ze na

Janka 1.5

Nastule 1.2

Bedorf 1.4

Anzor 1.3

Walus 1.8 Pilafas 1.9

Strus 1.4

Moks 2 naruszczka 1.8

gdybym byl bukmacherem takie bym wystawil kursy:D

Kursy prawdopodobnie beda 11 marca pytalem na betsyfku

jak by bylo 2 i 2 to bys postawil stowe na jednego i na drugiego i byl bys na zero a buk musi cos zarobic czyli jak jest 1.8 i 1.9 to juz ma pare groszy

ja tak strzelam nie sugerowac sie tym ale pewnie bedzie cos takiego

a na Unibet maja dac mi znac na meila kiedy kursy wystawia

@Przemek
Serio nie wiesz? ;)

Jak stawiasz u bukmachera coś co jest w sporcie zupełnie losowe (np. kto zacznie połowę w piłce nożnej <-- decyduje rzut monetą) to jest kurs 1.95-1.95 albo 1.90-1.90 (w zależności od bukmachera) po to właśnie, że gdy ludzie zaczną stawiać na reszkę i orła po równo to aby bukmacher wyszedł na plus, a nie na zero. Właśnie głównie dzięki tym marżom bukmacherzy zarabiają, ale nie tylko.

Tak w ogóle mówi się, że sport jest nieprzewidywalny, ale z drugiej strony jest przewidywalny. Jak komuś się nudzi to niech sobie sprawdzi np. ile kursów po 2.05 (czyli według bukmachera jakieś 45% szans na wejście) rzeczywiście weszło na powiedzmy 200 to się okaże, że bardzo blisko tej liczby 45%. A na 1000 zakładów to już by były odchyły max 2%. Dzięki właśnie tak dość dokładnej przewidywalności przez bukmacherów wyników + marży 5% i głupocie grających (duze akumulatory taśmy, tam ta marża jest najwyższa) bukmacher zarabia.

Tak poza tym analitycy bukmacherów operują prawie tylko na matematyce, może tylko w przypadku bardzo popularnych zdarzeń analizują tak jak normalni kibice, by wiedzieć jakie dać kursy na konkretne zwycięstwo (przez poddanie, KO itp.). Tak to jadą na statystyce i matematyce i to im wystarcza by mieć małe odchyły.

Janek 1.50 Reljic 2.50

Nastule 1.35 Asplund 3.50

Bedorf 1.40 Thompson 3.00

Anzor 1.25 Pioskowik 4.00

Walus 1.70 Piliafas 2.25

Strus 1.50 Azaitar 2.50

Moks 1.75 Naruszczka 2.15

Ja bym dał tak. ;)

Chyba nie zrozumiałeś do końca mojego pytania :) Ogólnie rozumiem ocb , ale chodzi mi jak to dokładnie wygląda.Prawodobieństwo->jakiś program itd.

Zresztą nevermind :-)

moim zdaniem moks nie bedzie faworytem po4 porazkach z rzedu . jak bedzie powyzej 2 to stawiamna MOksa na strusa tez 1.50 nie bedzie z kułakiem bylo 1.6 to z tym niemcem bedzie ok1.4

Nie sądzę,że na Anzora dadzą tak niski kurs, bo jakby nie było Dyzio to duże zagrozenie i bardziej doświadczony rywal. Liczę na 1,5 na Anzora gdzieś to dorzucam Janka i pierwszy raz zagram coś powyżej 20zł .

Z Kułakiem Strus był underdogiem, było na niego 2.30 nawet, ale to zależy kiedy. W każdym razie underdogiem Strus był zawsze.

@Przemek.
Prosto. Ustalają szanse procentowo, a potem odliczają od tego % marży i tak wychodzą kursy.

A mnie do tej pory ciekawi co robi pojedynek Aldo-Pettis, który ma być stoczony 15 marca na betsafe :-)A ludzie pewnie obstawiają.

Moim faworytem w walce Moks vs Naruszczka jest ten pierwszy. Jeśli bukmacherz widza to inaczej, to tylko pozostaje zacierac ręce ;)

Moim zdaniem bardzo ciekawy jest kurs na Hendersona z Melendezem (w okolicach 1.50) i na Condita z Hendricksem (ponad 2.10).

Betsyf wystawia powoli kursy.

Jan Blachowicz - Goran Reljic 1.42 - 2.75

Pawel Nastula - Kevin Asplund 1.22 - 4.00

Robert Burneika - Dawid Ozdoba 1.55 - 2.35

Piliafas to jest dno i metr mułu. Hajsy na Walusia zwrócą się moim zdaniem. Do tego daję Ozdobę. Ładny freakowy dubelek, dzięki któremu mój portfel powinien spokojnie przytyć. :)

z kursami prawie trafilem na nastka i walusia reszta prawie tez :)bedorfa i blachowicz stawim :)i chyba walusia

Back