Wojskowe wszystko

Panowie mam taki pomysł żeby stworzyć HERO WOD "SITEK" - konceptów mam trochę, chciałem by AI zrobiło grafikę, ale myślę finalna grafika musi być zrobiona własnymi rękami. Co myślicie?

herowodsitek1.jpg

herowodsitek2.jpg

Cisza tutaj jak w sprawie amerykańskiej stałej bazy na terenie Polski.
A właśnie, czy cis jest na rzeczy, czy tylko plotki? Nowe ustawy są już podpisane i podobno ma być wybierane miejsce, ale to palcem po wodzie pisane jest, imo.
Słucham Państwa.

Cisza tutaj jak w sprawie amerykańskiej stałej bazy na terenie Polski.
A właśnie, czy cis jest na rzeczy, czy tylko plotki? Nowe ustawy są już podpisane i podobno ma być wybierane miejsce, ale to palcem po wodzie pisane jest, imo.
Słucham Państwa.
Póki co płoty i wstępne przymiarki.

Nie wiem czy lepsza byłaby stała obecność Ameryki czy posiadanie jak Francja swojego arsenału atomowego ale o czym mowa skoro państwo nawet nie ma strategii narodowej od 2020 r.
Co ty byku jaka broń atomowa.... To tylko Albercik teraz może pisać pobożne książki. Do broni atomowej to trzeba silnych struktur państwa i samodzielnych elit.
W tym bardaku broń atomowa była by większym zagrożeniem dla nas niż dla wroga, na daną chwilę :pjelen:

Amerykanie są potrzebni skoro jesteśmy ich przedłużeniem ręki i nie wystawiamy własnych potężnych sił lądowych opartych o pobór.
To jest brutalny acz piękny mechanizm socjologiczny. Ruscy w razie agresji muszą wykluczyć wszelakie silne ogniska oporu, taką była by bez wątpienia prężna baza, Polsko Amerykańska. A yankesi mają to do siebie że nie lubią jak ich chłopcy giną gdy ktoś ich zaczepi, dobrze ukierunkowana narracja pozwoli by się im wkurwić społecznie i dać przyzwolenie na dalsze prowadzenie wojny z Ruskimi i wspieranie nas.

Co ty byku jaka broń atomowa.... To tylko Albercik teraz może pisać pobożne książki. Do broni atomowej to trzeba silnych struktur państwa i samodzielnych elit.
W tym bardaku broń atomowa była by większym zagrożeniem dla nas niż dla wroga, na daną chwilę :pjelen:

Amerykanie są potrzebni skoro jesteśmy ich przedłużeniem ręki i nie wystawiamy własnych potężnych sił lądowych opartych o pobór.
To jest brutalny acz piękny mechanizm socjologiczny. Ruscy w razie agresji muszą wykluczyć wszelakie silne ogniska oporu, taką była by bez wątpienia prężna baza, Polsko Amerykańska. A yankesi mają to do siebie że nie lubią jak ich chłopcy giną gdy ktoś ich zaczepi, dobrze ukierunkowana narracja pozwoli by się im wkurwić społecznie i dać przyzwolenie na dalsze prowadzenie wojny z Ruskimi i wspieranie nas.
Tylko ja piszę czysto teoretycznie bo ani jedno ani drugie nigdy nie powstanie, a moje pytanie brzmi co byłoby lepsze stała baza czy broń atomowa z perspektywy państwa polskiego?

Tylko ja piszę czysto teoretycznie bo ani jedno ani drugie nigdy nie powstanie,
Wierzę że kiedyś się stanie jedno z dwóch, byle by zaszły odpowiednie warunki i utworzyły się nowe elity i układ społeczno-państwowy.
a moje pytanie brzmi co byłoby lepsze stała baza czy broń atomowa z perspektywy państwa polskiego?
Z perspektywy niezależności i siły państwa Polskiego, to oczywiście że broń atomowa.

Back