Luque vs Gorimbo typ: 2 kurs: 1.6
Widzę tu typową walkę w stylu ''stary weteran kontra młoda świeża krew'' a do tego bardzo dobry kursik jak na takie zdarzenie. Obejrzałem wszystkie odcinki UFC Embedded co do tej gali i to jaka motywacja i pewność siebie bije z Gorimbo przebija każdą skalę. Czuć, że dla Afrykańczyka to walka o wszystko, o lepsze życie nie tylko dla niego ale też i jego rodziny. Przy takim nastawieniu nie widzę tu jakichkolwiek szans na wygraną Brazylijczyka. Co do Vicenta.... od dawna mówi się o jego dużych problemach z głową, ostatnia walka z Buckleyem pokazała to już ewidentnie i teraz to nie już tylko domysły fanów a fakty. To jak się zaprezentował Luque w tamtej walce można nazwać tylko jednym słowem ''tragedia'' - brak jakiejkolwiek woli walki, dziwne zachowanie w samej walce...widać gołym okiem, że temu panu już się po prostu nie chce. Dodając 1 + 1 czyli mistrzowskie nastawienie do walki Gorimbo oraz zupełnie drugi biegun u Luque faworytem tej walki może być tylko jedna osoba.
Bardzo mi się spodobało co sam Themba powiedział przed walką "jeśli mój przeciwnik nie wyjdzie tak samo zmotywowany i nastawiony do tej walki jak ja , to sprawię, że będzie to wyglądało na bardzo łatwą robotę''.