UFC 305: Du Plessis vs. Adesanya (17.08.2024)

Obejrzałem parę walk burnsa i Jeningsa i tak patrząc to burns ma szansę wygrać to.
Kurs 1.12 na Jeningsa to przesada.
Jak burns go sprowadzi do parteru może mieć problem.. Początek walki będzie kluczowy. Ale zastanawiam się czy nie spróbować burnsa 6.5 a Nie jest bez szans.
Sam się zastanawiam nad tym albo Reyesem po kursie 7.20. Kursy pokroju 1.09 w MMA uważam za pomyłkę, bo przy takich kursach lubią dziać się cyrki, a można wtedy liczyć na jakieś głupie rozcięcie czy cokolwiek innego. Te dwie walki mi trochę śmierdzą i nie zdziwię się, jak w którejś ten faworyt przegra

Lecisz Gamrocik :cool:

Attachments

• 6F243AFE-0409-41BC-9555-A737600A9975.jpeg
    6F243AFE-0409-41BC-9555-A737600A9975.jpeg
    45.9 KB · Views: 66
Wlasnie sobie zerknalem na kursy w Unibet:
Gamrot decyzja @1.73
Gamrot KO, TKO, DQ @9.0
Gamrot przez Finisz @4.35

Gamrot od ogloszenia walki zapowiadal skonczenie przed czasem, ale wiadomo jak to z nim jest :cool: Teraz widze wypowiada sie bardziej asekuracyjnie:
"Jeżeli dam naprawdę świetne show w niedzielę rano… Niekoniecznie mówię tutaj o skończeniu go przed czasem, ale jeżeli zrobię trzy rundy non-stop action i dużo się będzie działo, to już to może być (przepustką) – a jak go poddam, to już w ogóle będę miał papiery, żeby mocno domagać się tej walki."

Pewnie probowalbym Gamrota przez decyzje, ale nie pasuje mi taka wycena kursowa. Musze to jeszcze przemyslec, @4.35 na finisz wyglada calkiem interesujaco pod katem value.

Zrobilem przy okazji pierwszy szybki przeglad oferty i jest tam kilka opcji wartych zastanowienia, zarowno na mocnego dubla/tripla, jak i na lapanie underdogow.
Do soboty akurat powinienem cos posklejac sensownego, to bede wrzucal i moze cos ulepimy, bo ostatnie tygodnie byly w sumie slabe bukmachersko.

Rozenstruik w dobrejcenie jest. Tai podobno jakies biznesy ma poza oktagonem i raczej nie ma wczuty w walki. Roziego konczyl tylko Nyganu i Volkov, mysle ze ma wieksza czutke techniczna i nie wchodzi w brawle, co sprawi ze ze przetrwa 1 runde i ubije Taia w dalszych rundach albo dociagnie do decyzji

Rozenstruik w dobrejcenie jest. Tai podobno jakies biznesy ma poza oktagonem i raczej nie ma wczuty w walki. Roziego konczyl tylko Nyganu i Volkov, mysle ze ma wieksza czutke techniczna i nie wchodzi w brawle, co sprawi ze ze przetrwa 1 runde i ubije Taia w dalszych rundach albo dociagnie do decyzji
Również myślę nad Jairzinho ale ten nokaut z rąk Volkova trochę martwi, pamiętam że miałem lekki szok gdy Drago znokautował w stójce Surinamczyka bo w ogóle się tego nie spodziewałem no ale jednak to waga ciężka. Rozenstruik na nogach technicznie będzie lepszy to nie ulega wątpliwości ale z uwagi na królewską kategorię nie można go nazwać mocnym betem.

Również myślę nad Jairzinho ale ten nokaut z rąk Volkova trochę martwi, pamiętam że miałem lekki szok gdy Drago znokautował w stójce Surinamczyka bo w ogóle się tego nie spodziewałem no ale jednak to waga ciężka. Rozenstruik na nogach technicznie będzie lepszy to nie ulega wątpliwości ale z uwagi na królewską kategorię nie można go nazwać mocnym betem.
Absolutnie, niekiedy nawet jest zbyt zachowawczy przez co moze absolutnie wylapac lute ale moze zajakis grosz niewielki Rozi siadzie na osobnym kupnie. Wg mnie warto sprobowac za drobne

ktos w necie zwrocil uwage na to, ze Mokaev przed zwolnieniem byl pytany o to czy to prawda, ze UFC sugerowalo mu ze jesli bedzie dalej uzywal tylko zapasow to moga go zwolnic i milczaco to potwierdzil. Istnieje obiegowa teoria, ze Gamrot tez to mogl uslyszec ze wzgledu na swoje ostatnie walki i jesli to okaze sie prawda to w stojce dziwkarz moze go rozjechac.

ktos w necie zwrocil uwage na to, ze Mokaev przed zwolnieniem byl pytany o to czy to prawda, ze UFC sugerowalo mu ze jesli bedzie dalej uzywal tylko zapasow to moga go zwolnic i milczaco to potwierdzil. Istnieje obiegowa teoria, ze Gamrot tez to mogl uslyszec ze wzgledu na swoje ostatnie walki i jesli to okaze sie prawda to w stojce dziwkarz moze go rozjechac.
Wątpię że aż tak. Gamrot jest na swoj sposób nudny w tych walkach ale nie żeby go zwolnić.

Do tego Volkov dość szybko go tam usadził. Ja się właśnie zastanawiałem czy nie dać, że to się skończy w 1 rundzie, było @2.50, ale już spadły sporo kursy i teraz 1.85 widzę najwięcej. Zakładając, ze Tuivasa tam pójdzie na bitkę to jest w sumie szansa, że przyjmie 2-3 ciosy od Big Boya i albo padnie, albo uda mu się to przetrwać, a jak dopadnie szczęki Surinamczyka to może go rozjebać.

Ale to i tak do jakiejś taśmy tylko.

Do tego Volkov dość szybko go tam usadził. Ja się właśnie zastanawiałem czy nie dać, że to się skończy w 1 rundzie, było @2.50, ale już spadły sporo kursy i teraz 1.85 widzę najwięcej. Zakładając, ze Tuivasa tam pójdzie na bitkę to jest w sumie szansa, że przyjmie 2-3 ciosy od Big Boya i albo padnie, albo uda mu się to przetrwać, a jak dopadnie szczęki Surinamczyka to może go rozjebać.

Ale to i tak do jakiejś taśmy tylko.
U mnie inaczej, z uwagi na nieco defensywny styl Jairzinho (polega na kontrach) zastanawiam się czy nie dorzucić do jakiejś taśmy że ta walka nie skończy się w 1r. Rozenstruik raczej nie będzie wchodził w wymiany z Tuivasą o czym też mówił na konferencji, jego styl jest dobry pod overy aczkolwiek Tai to często jeździec bez głowy przez co popełnia masę błędów w defensywie więc jak najbardziej może zostać ustrzelony w jakiejś kontrze.

U mnie inaczej, z uwagi na nieco defensywny styl Jairzinho (polega na kontrach) zastanawiam się czy nie dorzucić do jakiejś taśmy że ta walka nie skończy się w 1r. Rozenstruik raczej nie będzie wchodził w wymiany z Tuivasą o czym też mówił na konferencji, jego styl jest dobry pod overy aczkolwiek Tai to często jeździec bez głowy przez co popełnia masę błędów w defensywie więc jak najbardziej może zostać ustrzelony w jakiejś kontrze.
Wydaje mi się bardzo mocno prawdopodobne, że zobaczymy tam 2 rundę. Ogólnie jest tyle ciekawych opcji na tej gali, że ciężko rozdzielić co dać na główne kupony, a co zagrać delikatniej :)

Wydaje mi się bardzo mocno prawdopodobne, że zobaczymy tam 2 rundę. Ogólnie jest tyle ciekawych opcji na tej gali, że ciężko rozdzielić co dać na główne kupony, a co zagrać delikatniej :)
Jeśli chodzi o mnie to nie mam za bardzo pomysłu na tą gale właśnie. Muszę usiąść na dłużej.

Jeśli chodzi o mnie to nie mam za bardzo pomysłu na tą gale właśnie. Muszę usiąść na dłużej.
Też jeszcze nic konkretnie nie poskładałem. Rozważam Tafa, Rozenstruik, Gamrot, Culibao, Erceg + różne opcje rundowe, a z dogów np Jingliang Li, najpewniej przez KO (są kursy w okolicach @8,0)

Rozgrzewka na prelimsy:

Song
Nolan przed czasem
Jenkins przed czasem
Rozenstruik

Mysle, ze jest duze prawdopodobienstwo ze to siądzie

tam moga byc punkty, samo pod 4.00 na Li wyglada zachecajaco.
I finalnie pewnie tak zrobie, ze pogram czysty win Li. Te metody skonczen ostatnio bywaja zdradliwe. Jeszcze pamietam stawianie na brak decyzji w walce Oleksiejczuka z Magomedovem co mi zepsulo calkiem fajny kupon :cool:

Back