UFC 305: Du Plessis vs. Adesanya (17.08.2024)

Roshi

Roshi
GTSlGGTb0AAd-ov.jpg

Code:
D. Du Plessis  vs.  I. Adesanya
185 lbs
K. Kara-France  vs.  Steve Erceg
125 lbs
Tai Tuivasa  vs.  J. Rozenstruik
265 lbs
Jingliang Li  vs.  Carlos Prates
170 lbs
Mateusz Gamrot  vs.  Dan Hooker
155 lbs
Tom Nolan  vs.  Alex Reyes
155 lbs
Junior Tafa  vs.  Valter Walker
265 lbs
Josh Culibao  vs.  Ricardo Ramos
145 lbs
Stewart Nicoll  vs.  Jesus Aguilar
125 lbs
Kenan Song  vs.  Ricky Glenn
155 lbs
Jack Jenkins  vs.  Herbert Burns
145 lbs
Casey O'Neill  vs.  Luana Santos
125 lbs

Mały kurs na Jenkinsa.
Ja chyba tak

Attachments

• Screenshot_20240811_222523_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240811_222523_Samsung Internet.jpg
    62.8 KB · Views: 58
Uważam, że DDP będzie miał problem żeby się zbliżyć i próbować obalać, kontrolować chinczyka, Adesanya dobrze to rozegra, będzie go trzymał na dystans, nie da się wciągnąć w żadne ryzykowne wymianu i zdeklasuje Dircusa w stójce, może nawet skończy przed czasem.

Adesanya + Erceg za 500.

Myślę czy jeszcze Gamrota dodać, ale może na innym kuponie.

Ja bym Adesanyi nie ruszał dla zasady - DDP miał już przegrywać ze Stricklandem i Whittakerem. Dodatkowo Adesanya zapowiadał długą przerwę, a tu nagle wraca w starciu z Du Plessisem. Rok bez walki Adesanyi, a wraca po tragicznym występie w starciu ze Stricklandem. Ja nie mam pojęcia jakiego Adesanyę zobaczymy, ale w życiu bym go nie postawił w tym zestawieniu - chociaż oczywiście na papierze to Adesanya powinien to wygrać.

Jak zawsze mam spore watpliwosci co do Gamrota, tak tutaj wydaje mi sie, ze bedzie w stanie uniknac zagrozenia ze strony Hookera, ale czy dam go na kupon - pewnie nie :)
Ja np. nie postawię Gamrota nigdy raczej. Mam zawsze w głowie nokdauny i mimo, iż są to tylko pojedyncze nokdauny w walkach, to zawsze jest niebezpieczeństwo, że komuś się uda to wykorzystać, przedłużyć i w końcu skończyć. Gamrota naruszał Kutateladze, Tsarukyan, Dariush, Turner i Dos Anjos. To pokazuje, że tam w końcu może wydarzyć się coś gorszego niż tylko nokdaun. Zresztą to są aż cztery nokdauny w pięciu ostatnich walkach. Mimo nokdaunów oczywiście Gamrot wygrywa, ale zawsze jest jakiś ułamek niepewności u mnie przed walkami.

Uważam, że DDP będzie miał problem żeby się zbliżyć i próbować obalać, kontrolować chinczyka, Adesanya dobrze to rozegra, będzie go trzymał na dystans, nie da się wciągnąć w żadne ryzykowne wymianu i zdeklasuje Dircusa w stójce, może nawet skończy przed czasem.

Adesanya + Erceg za 500.

Myślę czy jeszcze Gamrota dodać, ale może na innym kuponie.
Zapominasz ze Dricus nie jest parterowa ameba.. obali Adesanye a ten juz nie wstanie :fjedzia:

Dobry kurs, ale ostatnio gamer to tak średnio z tymi poddaniami a hookera poddał dawno islam. Gamer Dec to dobry bet!
Gamer zapowiada skończenie, wiec standardowo obsra zbroję po jakimś kolanie i wymęczy decyzję. Aż w końcu przyjdzie ktoś, kto pójdzie za ciosem i skończy Gamrota przed czasem, tylko, że chyba nie będzie to jeszcze Hooker.

Tylko @1.65 na Gamrota przez decyzję? Dla mnie zdecydowanie za słaby kurs żeby ryzykowac deckę, nawet w przypadku Gamrota.
Wjeżdża i rozjeżdża! (Pykając przez całą walkę, która będzie mało widowiskowa) :D

Wjeżdża i rozjeżdża! (Pykając przez całą walkę, która będzie mało widowiskowa) :D
Tu nawet nie chodzi o to, że Gamrot wjedzie i rozjedzie, bo też nie biorę na poważnie tych jego zapowiedzi. Bardziej mam na myśli Hookera, który jest już dość wyeksploatowany, rozbity i też podatny na kontuzje. Z tego co kojarzę w ostatnim czasie złamał rękę w starciu z Turnerem, później złamał tą samą rękę na sparingu przed walką z Greenem. Patrząc na ostatnie pięć przegranych walk Hookera, cztery z nich przegrał przed czasem. Oczywiście Gamrot jak najbardziej może wygrać to na punkty, ale kurs @1.65 na taki scenariusz wydaje mi się zdecydowanie za słaby w stosunku do ryzyka. IMO przy takiej wycenie lepiej poszukać innych opcji.

Obejrzałem parę walk burnsa i Jeningsa i tak patrząc to burns ma szansę wygrać to.
Kurs 1.12 na Jeningsa to przesada.
Jak burns go sprowadzi do parteru może mieć problem.. Początek walki będzie kluczowy. Ale zastanawiam się czy nie spróbować burnsa 6.5 a Nie jest bez szans.

Back