Trening w domu

Jak zacząć przygodę z kettlami?
Jak najszybciej.
Sprawdź to.

Po polsku - Dariusz Waluś, metoda hard style, wprowadzenie ( jest także druga część, którą łatwo znajdziesz )

Po angielsku - Pavel Tsatsouline, instruktor komandosów

1. Fundamenty i podstawowe ruchy.
2. Nie szalej z ciężarem. Ciężar mniejszy niż każe ego.
3. Wejście na spokojnie w sekwencje i kompleksy.

Jak najszybciej.
Sprawdź to.

Po polsku - Dariusz Waluś, metoda hard style, wprowadzenie ( jest także druga część, którą łatwo znajdziesz )

Po angielsku - Pavel Tsatsouline, instruktor komandosów

1. Fundamenty i podstawowe ruchy.
2. Nie szalej z ciężarem. Ciężar mniejszy niż każe ego.
3. Wejście na spokojnie w sekwencje i kompleksy.

A czy przeskoki nad ketlem to trening z ketlami?
Albo w staniu podporem rozciąganie ciała żeby małymi kroczkami dłoni sięgnąć do stojącego przed nami ketla to też trening z czajnikami?

Od jakiego ciężaru zacząć żeby nie było pedalsko?

Mam w domu 20kg i 24kg.
Nie wiem jak silny i sprawny jesteś. Na start idealnie mieć zestaw 16kg, 20 i 24kg. (A być może nawet mniejszy ciężar czyli 16/14 i 20kg)

Z czajnikami trzeba uważać, bo ruchy takie jak clean, snatch czy różne sekwencje, nie wybaczają błędów.

Szkoda zacząć i zepsuć się na starcie.

Nie wiem jak silny i sprawny jesteś. Na start idealnie mieć zestaw 16kg, 20 i 24kg. (A być może nawet mniejszy ciężar czyli 16/14 i 20kg)

Z czajnikami trzeba uważać, bo ruchy takie jak clean, snatch czy różne sekwencje, nie wybaczają błędów.

Szkoda zacząć i zepsuć się na starcie.

Może faktycznie kupie sobie dodatkowo 14 i 16.
Thx

W zależności od ćwiczenia ale wypadło by zacząć od:
70 kg

90 kg

Ten pierwszy chujowo, bo miałem nadzieję po ostatnim powtórzeniu, że jednak mu ten bark przegnie. :lol:
Drugi chujowo, bo w opaskach na nadgarstkach. Ruskie zapasiory to pewnie nawet talku nie używały

Ten pierwszy chujowo, bo miałem nadzieję po ostatnim powtórzeniu, że jednak mu ten bark przegnie. :lol:
Drugi chujowo, bo w opaskach na nadgarstkach. Ruskie zapasiory to pewnie nawet talku nie używały
No dlatego mówię, że to na początek :roberteyeblinking:

Back