Trening w domu

@Dzihados i jak, robisz to ćwiczenie?

Taaa robie sobie na spokojne, tylko ja wiesz, tfu, informatyk XD Fajna pompa jest po tym :) coś podobnego polecisz? mam 10ki i 20ki (ja robię 20kami). Myślę nad 16kami albo 24, w zaleznosci jakie inne drille by mi sie spodbaly. Musze brac pod uwage kontuzje jednak, nie mam 20 lat, stety niestety.

Ten drill jest o tyle fajny ze nie jest nudny (przynajmniej przy tej liczbie powtorzen ktora robie XD)

Generalnie przerzucanie zelaza wydawalo mi sie strasznie upierdliwonudne, dlatego nigdy nie zlapalem zajawki, ale czajniki są trochę inne, parę minut dosłownie i można się zagotować a i pompa jest.

Taaa robie sobie na spokojne, tylko ja wiesz, tfu, informatyk XD Fajna pompa jest po tym :) coś podobnego polecisz? mam 10ki i 20ki (ja robię 20kami). Myślę nad 16kami albo 24, w zaleznosci jakie inne drille by mi sie spodbaly. Musze brac pod uwage kontuzje jednak, nie mam 20 lat, stety niestety.

Ten drill jest o tyle fajny ze nie jest nudny (przynajmniej przy tej liczbie powtorzen ktora robie XD)

Generalnie przerzucanie zelaza wydawalo mi sie strasznie upierdliwonudne, dlatego nigdy nie zlapalem zajawki, ale czajniki są trochę inne, parę minut dosłownie i można się zagotować a i pompa jest.
Też nigdy nie lubiłem statycznego żelastwa i kulturownikiem bym być nie mógł.
Jak znajdę czas to mogę parę moich zabaw z kulkami opisać :d

Pełno tego jest, ale trzeba robić tak by się po prostu ruszać całościowo w różnych płaszczyznach. Uważam, że trzeba mieszać i kombinować, bo sport to głównie zabawa.

Ten gość ma fajne koncepty, możesz podpatrzeć i podziałać

Wtedy pewnie trudniej będzie z płynnością ruchu. Sprawdzę. U mnie to wszystko improwizacja i już nawet nie pamiętam czy w oryginalnym filmie było wiosłowanie
Tzn. wiadomo, jak komu wygodnie. Wiosłowanie w podporze do pompki fajnie wchodzi na stabilizację całego tułowia.

Dodaj jeszcze wiosłowanie po pompce.
A to wiosłowanie to lepiej lewa-prawa czy równocześnie lepiej robić? Spróbuję dziś z tym.

Tzn. wiadomo, jak komu wygodnie. Wiosłowanie w podporze do pompki fajnie wchodzi na stabilizację całego tułowia.
aaa, przy pompce. No to oburącz cięzko ;)

12. Z taką wagą ogarniam w kilkanaście minut 100 powtórzeń.
Dziku, a czemu aż 100 powtórzeń? Jak rozumiem to bardziej kardio niż 30 powtórzeń 20kg? Czy jak to rozkminiać?

Aaa, Tobie chodzi o wiosło w pozycji do pompki. Robię takie rzeczy, ale akurat to co wrzuciłem to był trening z konkretnego filmiku, który tu kiedyś wrzuciłem. Koleś zrobił w pół godziny 100 powtórzeń z ketlami 50 funtowymi

Wtedy pewnie trudniej będzie z płynnością ruchu. Sprawdzę. U mnie to wszystko improwizacja i już nawet nie pamiętam czy w oryginalnym filmie było wiosłowanie
Polecam zajebisty trening z ketlami

1,5 minuty wykluczanie zapaśnicze
1,5 minuty pompki
1,5 minuty podciąganie wzdłuż tułowia , dynamicznie z nogi
1,5 minuty dookoła świata (jeden ketel)
1,5 minuty Francuz stojąc (jeden ketel)

Polecam zajebisty trening z ketlami

1,5 minuty wykluczanie zapaśnicze
1,5 minuty pompki
1,5 minuty podciąganie wzdłuż tułowia , dynamicznie z nogi
1,5 minuty dookoła świata (jeden ketel)
1,5 minuty Francuz stojąc (jeden ketel)
Na jeden obwód, bez przerw? Jakim ketlem takie coś umachasz? Bo mam 20 i 12, a jestem pewien, że nawet 12 to nierealne

Na jeden obwód, bez przerw? Jakim ketlem takie coś umachasz? Bo mam 20 i 12, a jestem pewien, że nawet 12 to nierealne
16tkami jest ciężko :) więcej jak 3 obwody się nie zrobi, to masz 7,5 minuty na obwód. Takie fajne urozmaicenie

Super wchodzi na core i moc korzenia.
Gwałtowne wybicie i powolne opuszczenie z kontrolą ciała.
Po 20 powtórzeń na każdą serię. Jak chcecie urozmaicenie na siłę, to niech partnerka stanie na plecach.

IMG_20250702_095932.jpg

Back