Trening w domu

Ciemność widzę
stevie-wonder-800-97742b2850ae4f6f92e8d1950857800e.jpg
chuj mnie to :fjedzia:

Tychy. Meblościanka z PRL, trochę żelastwa i ogromny zapał ćwiczącego. Od ponad 10 lat dzielnie zmaga się z obciążeniami wskrzeszając ostatki sił. Na niejednym filmie prosi się o kłopoty, ale ogólnie to podziw za determinację przez tyle lat.

Tychy. Meblościanka z PRL, trochę żelastwa i ogromny zapał ćwiczącego. Od ponad 10 lat dzielnie zmaga się z obciążeniami wskrzeszając ostatki sił. Na niejednym filmie prosi się o kłopoty, ale ogólnie to podziw za determinację przez tyle lat.

Którego to plecy bolały po uginaniu ramienia? Taka technika była grana?

Którego to plecy bolały po uginaniu ramienia? Taka technika była grana?
Ten z filmu raczej nie narzeka na plecy, bo sporo ma nagrań z ćwiczeń takim sposobem. Ale widziałem tez jak po martwym ciągu wpadł plecami w meblościankę, albo po pompkach na stojaka w oparciu o meblościankę zrobił przewrót w bok z braku sił.

ale kot

• Like
Reactions: AKK

o kurwa, ale koks

• Like
Reactions: AKK

Strongzok z sfd. Jakieś 15 lat temu, jak tam się udzielałem, to był całkiem sensownym userem, ale z biegiem lat trochę mu odjebało. W każdym razie sam przez pierwsze 10 lat miałem podobną siłkę w pokoju.

Coś Ty grubasie znowu wymyślił?
Kupilem parę miesięcy temu piętnastokilogramowego slam balla - taką gumową piłkę lekarską, którą można łapać i rzucać. W chacie nie szło z tym za bardzo robić treningów ze swobodnym rzucaniem, ale teraz już jest ładna pogoda i można se tym poświgać na podwórku.

Kusisz żeby spróbować bo bawiłem się talerzami, ale slamem jeszcze nie
Fajne jest to, że w domu możesz trochę tym pomachać a na dworze dodać do tego dynamiczne rzuty. Z racji swojej budowy łapiesz ją w nietypowy sposób i męczysz się zupełnie inaczej. Na przykład robisz kręcenie dookoła głowy i zamiast barków zaczynają siadac przedramiona z racji ściskania piłki otwartymi dłoniami. Można dużo rotacyjnych ćwiczeń dodawać, jakieś deski z turlaniem piłki, z leżenia na plecach dynamiczne podrzuty piłki i choć to tylko 15 kilogramów to jednak klata dostaje w dupę z uwagi na plyometrię a można to jeszcze urozmaicić rzucając jednorącz.
Dużo ćwiczeń z piłką na barkach czy trzymaną przy sobie z szybką zmianą, bo to nie żelastwo, więc krzywdy sobie człowiek nie zrobi.
Wczoraj na przykład zrobiłem sobie między innymi taki kompleks: piłka trzymana w opuszczonych rękach i dynamiczny podrzut podchwytem nad głowę z pracą całego ciała ( to znaczy pochylam się, zginam kolana i opuszczam piłkę prawie do ziemi i z impetem prowadzę ją równolegle wzdłuż ciała tak by wyrzucić tuż przed sobą w górę) gdy opadała to łapałem i rzucałem oburącz przed siebie wypychając ją przed klatką, biegiem do piłki, podniesienie oburącz nad głowę i z impetem rzut piłki pod nogi, podniesienie piłki i od nowa cały cykl.
Albo rzut za siebie oburącz przez prawe ramię. Obrót podbiegnięcie do piłki i rzut za siebie przez lewe ramię. Podbiegnięcie do niej i tak w kółko. Zajebiste

Czy pompki z ciężarem(ważone 90kg+ 29kg w plecaku) przełożą się na wyciskanie na klatkę?
*sprawdzałem ile waży moja pompka z ciężarem własnego ciała

Czy pompki z ciężarem(ważone 90kg+ 29kg w plecaku) przełożą się na wyciskanie na klatkę?
*sprawdzałem ile waży moja pompka z ciężarem własnego ciała
Tak jak i dipy z ciężarem na pewno będzie przełożenie, jeśli nie w 1powt. na maxa, to na pewno na wytrzymałość klatki, ale jeśli robisz dipy i pompki z dodatkowym obciążeniem w zakresie 3-10 to siła na sztandze też pójdzie.

Tak jak i dipy z ciężarem na pewno będzie przełożenie, jeśli nie w 1powt. na maxa, to na pewno na wytrzymałość klatki, ale jeśli robisz dipy i pompki z dodatkowym obciążeniem w zakresie 3-10 to siła na sztandze też pójdzie.
Dipy z ciężarem to chyba moje ulubione ćwiczenie, no może podciąganie tylko z nim może konkurować

Dipy z ciężarem to chyba moje ulubione ćwiczenie, no może podciąganie tylko z nim może konkurować
Moje też i ma największe przełożenie na wyciskanie na płaskiej, co w drugą stronę już tak nie działa. Można wyciskać na płaskiej 150kg, a na dipach będzie pizda, ale jak robisz dipy z konkretnym ciężarem na pasie to na płaskiej też zazwyczaj będzie spoko siła.

Polecam też robić pompki, rozpiętki i dipy na kółkach gimnastycznych, 20 powtórzeń wchodzi tak jak 50 normalnych, a z dodatkowym obciążeniem wyższy level.

Wyciskanie dwóch kettli bez ławeczki, leżąc na plecach na podłodze też super wchodzi.

Back