szplin
Vale Tudo Open
chuj mnie toCiemność widzę![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
chuj mnie toCiemność widzę![]()

chuj mnie to![]()

grozisz mi?
Nie no, na zapaśników trzeba uważaćgrozisz mi?

Tychy. Meblościanka z PRL, trochę żelastwa i ogromny zapał ćwiczącego. Od ponad 10 lat dzielnie zmaga się z obciążeniami wskrzeszając ostatki sił. Na niejednym filmie prosi się o kłopoty, ale ogólnie to podziw za determinację przez tyle lat.
Ten z filmu raczej nie narzeka na plecy, bo sporo ma nagrań z ćwiczeń takim sposobem. Ale widziałem tez jak po martwym ciągu wpadł plecami w meblościankę, albo po pompkach na stojaka w oparciu o meblościankę zrobił przewrót w bok z braku sił.Którego to plecy bolały po uginaniu ramienia? Taka technika była grana?
Tychy. Meblościanka z PRL, trochę żelastwa i ogromny zapał ćwiczącego. Od ponad 10 lat dzielnie zmaga się z obciążeniami wskrzeszając ostatki sił. Na niejednym filmie prosi się o kłopoty, ale ogólnie to podziw za determinację przez tyle lat.
No kameruję bo to husky jest ten wszechmocny, a ja próbuję dorównaćTy to ten z kamerą czy ten na puszorku?
Coś Ty grubasie znowu wymyślił?Polecam trening ze slam ballem. Na dworze to można łapać i rzucać, tulić i głaskać![]()
Kupilem parę miesięcy temu piętnastokilogramowego slam balla - taką gumową piłkę lekarską, którą można łapać i rzucać. W chacie nie szło z tym za bardzo robić treningów ze swobodnym rzucaniem, ale teraz już jest ładna pogoda i można se tym poświgać na podwórku.Coś Ty grubasie znowu wymyślił?

Kusisz żeby spróbować bo bawiłem się talerzami, ale slamem jeszcze niePolecam trening ze slam ballem. Na dworze to można łapać i rzucać, tulić i głaskać![]()
Fajne jest to, że w domu możesz trochę tym pomachać a na dworze dodać do tego dynamiczne rzuty. Z racji swojej budowy łapiesz ją w nietypowy sposób i męczysz się zupełnie inaczej. Na przykład robisz kręcenie dookoła głowy i zamiast barków zaczynają siadac przedramiona z racji ściskania piłki otwartymi dłoniami. Można dużo rotacyjnych ćwiczeń dodawać, jakieś deski z turlaniem piłki, z leżenia na plecach dynamiczne podrzuty piłki i choć to tylko 15 kilogramów to jednak klata dostaje w dupę z uwagi na plyometrię a można to jeszcze urozmaicić rzucając jednorącz.Kusisz żeby spróbować bo bawiłem się talerzami, ale slamem jeszcze nie
Tak jak i dipy z ciężarem na pewno będzie przełożenie, jeśli nie w 1powt. na maxa, to na pewno na wytrzymałość klatki, ale jeśli robisz dipy i pompki z dodatkowym obciążeniem w zakresie 3-10 to siła na sztandze też pójdzie.Czy pompki z ciężarem(ważone 90kg+ 29kg w plecaku) przełożą się na wyciskanie na klatkę?
*sprawdzałem ile waży moja pompka z ciężarem własnego ciała
Dipy z ciężarem to chyba moje ulubione ćwiczenie, no może podciąganie tylko z nim może konkurowaćTak jak i dipy z ciężarem na pewno będzie przełożenie, jeśli nie w 1powt. na maxa, to na pewno na wytrzymałość klatki, ale jeśli robisz dipy i pompki z dodatkowym obciążeniem w zakresie 3-10 to siła na sztandze też pójdzie.
Moje też i ma największe przełożenie na wyciskanie na płaskiej, co w drugą stronę już tak nie działa. Można wyciskać na płaskiej 150kg, a na dipach będzie pizda, ale jak robisz dipy z konkretnym ciężarem na pasie to na płaskiej też zazwyczaj będzie spoko siła.Dipy z ciężarem to chyba moje ulubione ćwiczenie, no może podciąganie tylko z nim może konkurować