Tanio skóry nie sprzedam

GZNVMvbWgAAlGl8.jpg

Z dwulitrowej benzyny bez turbo to mało? To nie traktor na gnojówkę
No moja obecna dwulitrowa benzyna z turbo ma póki co fabryczne 350 niuta i jest bidnie. Poprzednie dwulitrowe traktory na gnojówkę miały dobrze ponad 400 Nm i jakoś się toczyły,ale to i tak nic w porównaniu do kumpla dawno już sprzedanego e46 coupe z 3 litrowym dieslem i ponad 900 Nm.

No moja obecna dwulitrowa benzyna z turbo ma póki co fabryczne 350 niuta i jest bidnie. Poprzednie dwulitrowe traktory na gnojówkę miały dobrze ponad 400 Nm i jakoś się toczyły,ale to i tak nic w porównaniu do kumpla dawno już sprzedanego e46 coupe z 3 litrowym dieslem i ponad 900 Nm.
Cztery klucze: waga, obroty, masy wirujące i przełożenie. W jednym aucie 200Nm to mało a w drugim bardzo dużo. Kwestia pozostałych czynników.

e no panie kolego szczał od strzału, łodmieniać pan nie potrafi
:roberteyeblinking:
Ja tam słowo szczanie kojarzę z sikaniem, czyli z złotym deszczem... jeśli chodzi o obecność tam panny co najwyżej... :wink:
Sam nie praktykuje jakby co :lol: , no ale widziałem to w filmie z J. Kulig
image3_temp-1009~2.jpg

Reżyserka Małgorzata Szumowska ujawniła, że Joanna Kulig, która w filmie gra prostytutkę, bardzo bała się sceny, w której jest naga, a klient sika na nią. „To było niesamowite, że przez trzy miesiące bała się tej sceny. Ale wyzwaniem było to, że kiedy zaczęła to robić, zrobiła to bardzo szybko. W ciągu kilku godzin, bez histerii, bez pytań”. Podczas tej sceny Kulig chciała posłuchać muzyki klasycznej i poprosiła, aby nie cała ekipa była na planie. „Dla mnie było bardzo trudno utrzymać koncentrację!” - powiedziała aktorka. „Scena była zabawna. Za szóstym razem [sokowirówka] się zepsuła, więc musieliśmy przestać. I wszyscy zaczęli się śmiać. Musiałam być bardzo skoncentrowana. Mieć poważną minę, myśląc o temacie. I zaczęłam grać i przez dwie minuty: „Przepraszamy! Musimy przestać. Ta sokowirówka nie działa!” I wszyscy...”.
:lol:
Ale cycunie Joasi to:dance::tongue:

Wiadomo za co? Naszym polityką by się przydało łby pościnać.
W oświadczeniu Prokuratura Krajowa poinformowała, że wszczęła śledztwo przeciwko osobie lub osobom odpowiedzialnym za przestępstwo zabójstwa kwalifikowanego, popełnione na szkodę Alejandro „N”, za wydarzenia, które miały miejsce w Chilpancingo. Wyjaśnił, że agenci Ministerialnej Policji Śledczej i Służb Eksperckich FGE Guerrero przybyli na miejsce zdarzenia, aby rozpocząć dochodzenie w celu uzyskania niezbędnych dowodów w celu wyjaśnienia przestępstwa.

Arcos Catalán został znaleziony bez głowy w stolicy stanu po tym, jak głowa jego ciała została zlokalizowana na markizie pojazdu jadącego autostradą w kierunku Tixtla.

Trzy dni temu zamordowano sekretarza generalnego rządu Francisco Tapię.

Ze swojej strony Alejadro Moreno, przewodniczący Partii Rewolucyjno-Instytucjonalnej (PRI), do której należał burmistrz, potwierdził zabójstwo za pośrednictwem wiadomości w serwisie społecznościowym Republika Meksyku (FGR).

«Zamordowali naszego burmistrza Chilpancingo, Alejandro Arcosa, a zaledwie trzy dni temu sekretarza tej samej Rady Miejskiej, Francisco Tapię. Funkcję pełnili niecały tydzień. Młodzi i uczciwi urzędnicy, którzy szukali postępu dla swojej społeczności” – zauważył Moreno.

„Składamy kondolencje i solidarność z ich rodzinami. Biorąc pod uwagę niemożliwą do opanowania sytuację w Guerrero, poprosimy FGR o zbadanie obu morderstw” – dodał.

Po objęciu urzędu Arcos Catalán zapewnił, że jego głównym zobowiązaniem jest „zagwarantowanie pokoju i bezpieczeństwa w gminie” i że będzie to realizował „ramię w ramię z armią meksykańską”.

Przestępczość w Guerrero i stolicy Chilpancingo nasiliła się w ostatnich latach wraz z ciągłymi sporami między zorganizowanymi grupami przestępczymi dotyczącymi kontroli terytorialnej w zakresie handlu narkotykami, wymuszeń i innych przestępstw.

Alejandro Moreno, przewodniczący PRI, potępił tę zbrodnię i przypomniał, że „zaledwie trzy dni temu (zamordowali) sekretarza tej samej Rady Miejskiej Francisco Tapię”.

Funkcję pełnili niecały tydzień. Młodzi i uczciwi urzędnicy, którzy szukali postępu dla swojej społeczności” – ubolewał.

Od czasu wysłania armii do walki z handlem narkotykami w Meksyku w 2006 roku zginęło ponad 450 000 ludzi, a dziesiątki tysięcy zaginęły.

Politycy, zwłaszcza na szczeblu lokalnym, często padają ofiarą przemocy związanej z korupcją i wielomiliardowym handlem narkotykami.

Może przez te jego słowa, że będzie
"ramię w ramię z armią meksykańską”.

Meksyk to jednak dziki kraj... chociaż pewnie takie Haiti jeszcze bardziej, bo tam ostatnio gangi to już prawie kontrolują całe państwo...

Last edited:
Dokładnie to samo pomyślałem. Za wałki na kilometrówkach, dopłatach do mieszkań, itp. itd.
Starczyło by wsadzić takich do więzienia, gdzie by musieli ciężko pracować na swoje utrzymanie tam... plus spłacać kasę tak zagarniętą.

W oświadczeniu Prokuratura Krajowa poinformowała, że wszczęła śledztwo przeciwko osobie lub osobom odpowiedzialnym za przestępstwo zabójstwa kwalifikowanego, popełnione na szkodę Alejandro „N”, za wydarzenia, które miały miejsce w Chilpancingo. Wyjaśnił, że agenci Ministerialnej Policji Śledczej i Służb Eksperckich FGE Guerrero przybyli na miejsce zdarzenia, aby rozpocząć dochodzenie w celu uzyskania niezbędnych dowodów w celu wyjaśnienia przestępstwa.

Arcos Catalán został znaleziony bez głowy w stolicy stanu po tym, jak głowa jego ciała została zlokalizowana na markizie pojazdu jadącego autostradą w kierunku Tixtla.

Trzy dni temu zamordowano sekretarza generalnego rządu Francisco Tapię.

Ze swojej strony Alejadro Moreno, przewodniczący Partii Rewolucyjno-Instytucjonalnej (PRI), do której należał burmistrz, potwierdził zabójstwo za pośrednictwem wiadomości w serwisie społecznościowym Republika Meksyku (FGR).

«Zamordowali naszego burmistrza Chilpancingo, Alejandro Arcosa, a zaledwie trzy dni temu sekretarza tej samej Rady Miejskiej, Francisco Tapię. Funkcję pełnili niecały tydzień. Młodzi i uczciwi urzędnicy, którzy szukali postępu dla swojej społeczności” – zauważył Moreno.

„Składamy kondolencje i solidarność z ich rodzinami. Biorąc pod uwagę niemożliwą do opanowania sytuację w Guerrero, poprosimy FGR o zbadanie obu morderstw” – dodał.

Po objęciu urzędu Arcos Catalán zapewnił, że jego głównym zobowiązaniem jest „zagwarantowanie pokoju i bezpieczeństwa w gminie” i że będzie to realizował „ramię w ramię z armią meksykańską”.

Przestępczość przestępcza w Guerrero i stolicy Chilpancingo nasiliła się w ostatnich latach wraz z ciągłymi sporami między zorganizowanymi grupami przestępczymi dotyczącymi kontroli terytorialnej w zakresie handlu narkotykami, wymuszeń i innych przestępstw.

Alejandro Moreno, przewodniczący PRI, potępił tę zbrodnię i przypomniał, że „zaledwie trzy dni temu (zamordowali) sekretarza tej samej Rady Miejskiej Francisco Tapię”.

Funkcję pełnili niecały tydzień. Młodzi i uczciwi urzędnicy, którzy szukali postępu dla swojej społeczności” – ubolewał.

Od czasu wysłania armii do walki z handlem narkotykami w Meksyku w 2006 roku zginęło ponad 450 000 ludzi, a dziesiątki tysięcy zaginęły.

Politycy, zwłaszcza na szczeblu lokalnym, często padają ofiarą przemocy związanej z korupcją i wielomiliardowym handlem narkotykami.

Może przez te jego słowa, że będzie
"ramię w ramię z armią meksykańską”.

Meksyk to jednak dziki kraj... chociaż pewnie takie Haiti jeszcze bardziej, bo tam ostatnio gangi to już prawie kontrolują całe państwo...
Kiedyś czytałem, że w tych czasach organizacje przestępcze mają tam więcej pieniędzy do rozdysponowania niż Państwo. Jest po prostu niemożliwe wyeliminowanie och na ten moment. Co mnie zawsze zastanawiało, USA chyba musi pasować taki układ rzeczy, bo nie za bardzo się wcinają co tam u sąsiada.

A Haiti? Haiti będzie drugą Liberią, bo zostało zostawione bez kontroli BIAŁEGO człowieka.

Back