Tanio skóry nie sprzedam

O zgrozo!

Na warszawskiej Białołęce znajduje się główna siedziba polskiej filii. Nie sposób ją przeoczyć, bo przed wejściem powiewa duża flaga z herbem HA. Lokalizacja jest dość nietypowa, bo tuż obok znajduje się szkoła podstawowa, a w odległości jednego kilometra można znaleźć przedszkole i... kościół.

Acz ja lubię przypominać bo masa ludzi cały czas myśli, że to Westerplatte było pierwsze, no i Gdańsk to również bohaterska obrona poczty polskiej.
A nie było tak, że pierwsze strzały padły pod jakimś mostem i później Niemcy się z tego tłumaczyli? To się nie zaczęło już w sierpniu?

O zgrozo!

Na warszawskiej Białołęce znajduje się główna siedziba polskiej filii. Nie sposób ją przeoczyć, bo przed wejściem powiewa duża flaga z herbem HA. Lokalizacja jest dość nietypowa, bo tuż obok znajduje się szkoła podstawowa, a w odległości jednego kilometra można znaleźć przedszkole i... kościół.
Otworzyli tam biuro czy to rurzal chce się podlizać i flagę powiesił (oczywiście obok flagi Japonii która już dawno powiewa z jego ‚tyłu’)?

Ps. Nie otworzyłem bo nie dam grosza tym hujkom (mówię oczywiście o onecie, HA i cmentarzysku rurzala) :roberteyeblinking:

A nie było tak, że pierwsze strzały padły pod jakimś mostem i później Niemcy się z tego tłumaczyli? To się nie zaczęło już w sierpniu?
Zasadniczo data rozpoczęcia IIWŚ jest płynna. Bo możemy za nią uznać prowokacje gliwicką (notabene zrealizowaną w chuj amatorsko), niemiecką głupotę gdy otworzyli jeszcze w Prusach ogień do swoich bo myśleli, że to już Polska, ale nawet Anschluss Austrii i zajęcie Czech.

Zasadniczo data rozpoczęcia IIWŚ jest płynna. Bo możemy za nią uznać prowokacje gliwicką (notabene zrealizowaną w chuj amatorsko), niemiecką głupotę gdy otworzyli jeszcze w Prusach ogień do swoich bo myśleli, że to już Polska, ale nawet Anschluss Austrii i zajęcie Czech.
Coś kojarzę, że w sierpniu miał być atak, ale został odwołany, z tym że nie do wszystkich dotarł

Screenshot_2023-08-05-05-26-11-482~2.jpg

:mjsmile::confused::mamed:
Me too... :bye:
:lol:

Bo pewnie 99% ludzi nie patrzy jak ma zielone. Ale tak wszyscy są pierdolnięci xD
Brak instynktu samozachowawczego. Pierwszeństwo nie równa się nieśmiertelność.
Tutaj oczywiście wina kierowcy ale piesi nierozważni do oporu.
Gdzieś kiedyś przeczytałem mądre słowa "jeśli chcesz uniknąć wypadku przyjmij założenie że wszyscy pozostali uczestnicy ruchu to idioci". Sprawdza się.

Brak instynktu samozachowawczego. Pierwszeństwo nie równa się nieśmiertelność.
Tutaj oczywiście wina kierowcy ale piesi nierozważni do oporu.
Gdzieś kiedyś przeczytałem mądre słowa "jeśli chcesz uniknąć wypadku przyjmij założenie że wszyscy pozostali uczestnicy ruchu to idioci". Sprawdza się.
Miałem kiedyś tak że było zielone światło i chwilę się zawachałem a z 2 strony pasów ludzie byli w prawie w połowie a samochód sobie przejechał jeszcze przyspieszając a jak bym przechodził tak jak ta kobieta z dzieckiem to by mnie też potrącił a wyjeżdzał z zakrętu a nie jak tu pędził prostą drogą... :boss:

Back