Jeff
UFC Featherweight
Potężny git
Zawsze mnie bawi, gdy ludzie mówią o swoich psach: synuś lub córeczka. Tak jak lubię psy, to usilne nadawanie im cech ludzkich, nie jest według mnie normalne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Potężny git
Potężny git
Oki kupili psu tort, świeczki i cyferki z balonów. Czy coś trzeba dodawać?Zawsze mnie bawi, gdy ludzie mówią o swoich psach: synuś lub córeczka. Tak jak lubię psy, to usilne nadawanie im cech ludzkich, nie jest według mnie normalne.
Tak, prezentOki kupili psu tort, świeczki i cyferki z balonów. Czy coś trzeba dodawać?

Ciekawe czy podanie o 500+ zostało złożoneWykapany tata …
![]()

Potem był park trampolin i lody:-DTak, prezent![]()
My się śmiejemy, ale jak tak czasem spojrzę na media społecznościowe, to zwierzęta mają lepsze urodziny od ludziPotem był park trampolin i lody:-D

Mordo, przecież wczoraj ktoś wrzucił zajebistą analizę popartą ilomaś badaniami, które wskazują że to celowy zabieg nastawiony na rozjebanie białej Europy.Łatwo się zgodzić z tym co mówisz. Ale trzeba też wziąć pod uwagę, że Nike i Adidas to firmy globalne, które sprzedają na wszystkich rynkach, może mieszając różne kolory modeli optymalizują koszty reklamy? Może to inni, działający na naszym rynku próbują się do nich upodobnić, by wyglądać światowo, zupełnie bez kontekstu inżynierii społecznej?
Nasze rozumowanie jest też obarczone błędem wynikającym z tego, że żyjemy w miejscu bardzo jednorodnym rasowo, jadąc na zachód i południe wygląda to już inaczej, a Ci mocniej opaleni też są konsumentami. Dlaczego mieliby być pomijani w kampaniach marketingowych?
Nachalnych przykładów inżynierii społecznej nie brakuje, jest tego dużo w czasopismach, kulturze i mediach, są to często środowiska zdominowane przez ludzi o progresywnych poglądach. Biznes podchodzi do takich kwestii inaczej, jeśli szefowie BMW dowiedzą się z badań, że warto do reklamy nowej fury wsadzić Chińczyka, Pakistańczyka albo Sudańczyka, to ich wsadzą, ale do póki nie będą tego pewni, będą pokazywać przystojnych, białych 40-o latków.
Jest jeszcze jeden istotny aspekt, którego nie przeskoczą najtęższe mózgi progresywnej polityki, mianowicie skojarzenia odbiorców reklam. Wyobrażasz sobie np. Cygana reklamującego rowery?
Chuj wie, może zaruchal jakąs suke zoofil i mu urodziła psa. Beka z tych debili, tak samo jak beka z wyprawiania urodzin psu, który nic z tego nie kumaZawsze mnie bawi, gdy ludzie mówią o swoich psach: synuś lub córeczka. Tak jak lubię psy, to usilne nadawanie im cech ludzkich, nie jest według mnie normalne.
Czyli Szpilka to admin z jbzd i wszystko jasne teraz będzie można pisać Szpilka rucha psa jak sraChuj wie, może zaruchal jakąs suke zoofil i mu urodziła psa. Beka z tych debili, tak samo jak beka z wyprawiania urodzin psu, który nic z tego nie kuma
Kto by pomyślał, że pies w czepku urodzinowym to taki nośny temat będzieCzyli Szpilka to admin z jbzd i wszystko jasne teraz będzie można pisać Szpilka rucha psa jak sra

Ale jak który sra?Czyli Szpilka to admin z jbzd i wszystko jasne teraz będzie można pisać Szpilka rucha psa jak sra
Już wiemy dla kogo Pudzian tą butelke z mlekiem dałKto by pomyślał, że pies w czepku urodzinowym to taki nośny temat będzie![]()

Ty tam lepiej się dowiedz czy po Twoich młotkach w parterze, to Anetka w ciążę nie zaszłaJuż wiemy dla kogo Pudzian tą butelke z mlekiem dał
Ciekawe kiedy Pudzian urodzi ich małego zmarszczucha bo po tym dociążaniu i młotkach w parterze napewno w ciążę zaszedł![]()

i chodziło się wtedy oglądać Rafę w akcji, a nawet w przerwie od gry... 
jeszcze jeden argument za tym 
Jeżeli jest tak jak mówisz, bo takie LLC wiadomo, że idzie głównie w rynki środkowoeuropejskie. To dlaczego to robią, skoro mój argument ( naciski ) i Twój ( zysk ) nie działają ? Przecież od dziada-pradziada wiadome jest, że nie da się dopasować jednej strategii dla różnych kultur. Na inną reklamę łapiesz Skośnych, na inną czarnych na jeszcze inna Białych. Reklamy realizowane przez sportowców są tego dobitnym przykładem.Może to inni, działający na naszym rynku próbują się do nich upodobnić, by wyglądać światowo, zupełnie bez kontekstu inżynierii społecznej?
To jak optymalizują koszty reklamy widać po Black Friday który w Californii czy na ulicach Paryża trwa cały rok .Łatwo się zgodzić z tym co mówisz. Ale trzeba też wziąć pod uwagę, że Nike i Adidas to firmy globalne, które sprzedają na wszystkich rynkach, może mieszając różne kolory modeli optymalizują koszty reklamy?
Tego drugiego mema to chyba od tygodnia tu nie widziałem
Jakiego drugiego? Przestań pićTego drugiego mema to chyba od tygodnia tu nie widziałem

Tego z DJ...Jakiego drugiego? Przestań pić![]()