"Sztuczna inteligencja" - temat jak najogólniejszy, by zmieścić wszystko!

Ostre w chuj, jeszcze kilka lat i Matrix stanie się faktem, nie pojmiesz co jest realne a co stworzone przez AI.
Dla mnie to trochę szok poznawczy, taka perspektywa, jako ziomka który za dziecka bił kijem pokrzywy, w gimnazjum wysyłał sms na bajere w świeżo dostępnych telefonach z kolorowym wyświetlaczem, w liceum już Facebook a na starość dożyje fałszywej utopii i całych tabunów pokoleń cyfrowych ludzi dosłownie i w przenośni :benny:

Ostre w chuj, jeszcze kilka lat i Matrix stanie się faktem, nie pojmiesz co jest realne a co stworzone przez AI.
Dla mnie to trochę szok poznawczy, taka perspektywa, jako ziomka który za dziecka bił kijem pokrzywy, w gimnazjum wysyłał sms na bajere w świeżo dostępnych telefonach z kolorowym wyświetlaczem, w liceum już Facebook a na starość dożyje fałszywej utopii i całych tabunów pokoleń cyfrowych ludzi dosłownie i w przenośni :benny:
Jazda co? Mi też to trzęsie beret ostatnimi czasy, a biorąc pod uwagę, że technologia trafia do nas kiedy ci którzy ją tworzą o tym zadecydują - kto wie? Może już, to wszystko co widzimy na ekranach to fikcja. Jedno jest pewne, w którąkolwiek stronę to nie zmierza (wojna, kontrola, inwigilacja, posthumanizm, ewolucja itd.) - przy nakładach finansowych AI - to już jest nie do zatrzymania.

Jazda co? Mi też to trzęsie beret ostatnimi czasy, a biorąc pod uwagę, że technologia trafia do nas kiedy ci którzy ją tworzą o tym zadecydują - kto wie? Może już, to wszystko co widzimy na ekranach to fikcja. Jedno jest pewne, w którąkolwiek stronę to nie zmierza (wojna, kontrola, inwigilacja, posthumanizm, ewolucja itd.) - przy nakładach finansowych AI - to już jest nie do zatrzymania.
Dokładnie. Ludzie już są otumanieni a będzie jeszcze gorzej. Największa jazda to jakie fejki będą za X czasu i to jak krążą już teraz informację. O afere łatwo i szybko wybucha a potem ludzie nie wczytują się, nie dociekają w większości. Więc kiedyś ktoś ci wykręci jakiś numer deepfacem czy inne ścierwo, zniszczą cię , przybiją łatę i nic z tym łatwo nie zrobisz. Oby jakieś ustawy weszły i znaki wodne pod takie treści, bo inaczej kicha :stevecarell:

@Decca przeczytaj "Accelerando" Charlesa Strossa. Główny bohater pierwszej części w książce to sposób na naszą nową rzeczywistość.

A my musimy wrócić do życia, czas na świat bez telefonów.

Cyk, logopeda w wersji Ai - https://www.bankier.pl/wiadomosc/Od...-system-wspierajacy-terapie-mowy-8949831.html

PS. Ja zamiast logopedę to nauczyłem dziecko beatboxu, prostsze, równie skuteczne, a jeszcze pożytek jakiś, no i nie trzeba dziecka zmuszać, a efekt? Jak zrobiła "Jingle Bells" w wersji beatbox, to łezka się w oku sama zakręciła - dotarło do mnie, że robię to dobrze.

Dziecko samo ma chcieć, a wykonywanie ćwiczeń logopedycxnych Brzmi jak beatbox, tylko nudniej. Tu mamy linię melodyczną, jest bit, można rapsy wymyślać... Progres.

Jeżeli jest coś co może tworzyć obraz, to powstaną również aplikację, które weryfikują czy ten obraz został stworzony przez AI. Take it easy!

Kanał YouTube na którym najlepsi ludzie od AI dzielą się najlepszymi praktykami w kwestii video AI.

github.com/microsoft/ai-agents-for-beginners/tree/main/translations/pl

Jak budować agentów - poradnik od Microsofta. Kilka godzin, dojdziemy do etapu RAG i MCP.

To jest kurwa aż za śmieszne, wkrótce influencerzy zejdą z drzew na ziemię, bo nikt ich nie będzie oglądać. Na co to komu?

1000035922.jpg

Wprawdzie chyba nie korzystał ze sztucznej, ale... To co odjebał, przejdzie do historii.

Jeśli tacy matematycy chodzą po świecie, to mamy spory problem. A naprawdę, to problem jest jebitny... Jak on może być matematykiem? Jak on może być inżynierem danych (liczbowych)? JAK?! :wtf2:

Back