"Sztuczna inteligencja" - temat jak najogólniejszy, by zmieścić wszystko!

Może moja historyjka którą zamieszczę to straszny banał, ale jakoś nigdy nie korzystałem w taki sposób i czuje się głupio zaskoczony wychodząc na debila albo ignoranta. Ale po kolei:

Wróciłem styrany po robocie, nie chciało mi się zbytnio kombinować i myśleć, chciałem jednak wiedzieć jakie zakupy zrobić jutro po pracy by coś przygotować i zjeść, do tej pory zdarzało mi się samemu wszystko ogarniać( w rozumieniu quazi diety, zakupów, dań etc) co zajmowało i z godzinkę. Teraz wystarczyły 4 zdania z wytycznymi a chatGPT w 30 sekund wyłuskał mi wszystkie zakupy, ułożył z nich dietę i kosztorys. :penn:

To samo planuje ogarnąć z planem treningowym, choć dam mu więcej współrzędnych ogólnych i spersonalizowanych.
Ale sam fakt że takie rzeczy da się zrobić za free w 2min dosłownie to blady strach jak pomyślę o dietetykach, czy trenerach personalnych od rozpisek i teorii którzy za taką robotę biorą 50-150zł.
Gdyby ludzie, szczególnie w PL byli bardziej kumaci i łapali nowinki to już dużo usług poszło by się jebać do wora.

*Przypomniałem sobie też jakiegoś "marketingowca" który brał 5 dych od tworzenia logo firm w takim stylu śmiesznym ala kreskówka czy gra. I w komentarzach trafił się jakiś nieżyczliwy typ który sprzedał rzekomego prompta do tworzenia takich rzeczy, zaaferowany dla śmiechu zrobiłem wszystko jak pisał, i chuj w 30 sekund takie samo logo :mamed:
Dla obrotnych okazja, dla samowystarczających fajna sprawa.

Pięknie, świat inwestuje whuj pieniędzy w technologię która może nas unicestwić. Good fucking job.
Z tego świata wykrój rzekomo postępową Uśmiechniętą Europę, bo ci inwestują w LGBT, zielony ład i pakt migracyjny. Potem znów doczekamy skowytu postępowych lemingów i robienia z Trumpa diabła wcielonego, ponieważ "Zaczeska" nie będzie chciał pójść w "na cudzej dupie do raju", czyli, nie będzie chciał z uśmiechem na ustach, udostępniać postępowcom Jankeskiego AI. Obecnie przerabiamy ów skowyt w przypadku bezpieczeństwa militarnego na które uśmiechnięci mieli wywalonego chuja, licząc, że w razie czego Jankes przyjdzie z odsieczą. Jankes, pompujący przez ostatnie dziesięciolecia miliardy dolarów w wojsko, gdy w tym samym czasie, uśmiechnięci byli zajęci paradami równości i budowaniem gazociągów z Putinem(Nord Stream).

W Stanach panika bo Chińczyki zerżnęły modele językowe po kosztach, które są teraz niby lepsze od OpenAI, nie dziwne że Altman był u Trumpa po kasę.

Deepseek zjadł i wysrał chatgpt. Brakuje mi tylko odpowiedzi głosowych, ale pewnie szybko to ogarną.

Wrzuciłem zapytanie z pewnym pomysłem do ChataGPT, Gemini, DeepSeeka i od każdego dostałem niemal taką samą odpowiedź, że super pomysł, ambitny i w ogóle, to na ile można czemuś takiemu ufać?

Deepseek zjadł i wysrał chatgpt. Brakuje mi tylko odpowiedzi głosowych, ale pewnie szybko to ogarną.
Ktoś za bardzo wziął sobie do serca "open" w open source :

A przygotowałes jakiegoś promta na podstawie czego,. jakich kryteriów ma model weryfikować Twój pomysł?

A przygotowałes jakiegoś promta na podstawie czego,. jakich kryteriów ma model weryfikować Twój pomysł?

Tak, ale dopiero od wczoraj miałem możliwość z korzystania. W sumie to porównałem do bezpłatnego modelu gtp. Być może płatny jest na podobnym poziomie.

Chińczyk mi przykładowo rozpisał posiłki na tydzień włącznie z nazwami produktów i sklepów w których mogę je kupić.

No i tak mi się właśnie przypomniało, że u chińczyka nie ma zapamiętywania historii i nie można nigdzie (jak na razie) zapisać informacji o sobie. Jeśli więc zapytanie dotyczy czegoś związanego z naszym wiekiem waga etc to trzeba to wpisywać za każdym razem. Sam Chińczyk mi zasugerował, aby zapisać ogólne informacje o sobie i wklejać na początku.

@Szaba to ty czasem wrzucasz memy zrobione za pomocą AI? W czym to robisz? (tłumacząc na cebuliański: czy to jest za darmo? ;))
Kurde memów z AI to chyba nie wrzucałem nigdy. Jakieś obrazki generuje na CHATGPT

albo na Copilot
w dwóch przypadkach można z tego korzystać za friko.

@Szaba
szału nie ma, ale działa!
aMKcY2w.png

EDIT:

Choć w sumie nie. Ogólnie zgaduje klimat (upraszczając: słowa kluczowe) ale jednak nie dosłownie.
Dałem tekst kawałka Radogostu, Trybut. No i tam motywem jest "ten miecz unoszę w górę" hahahahaha

EDIT:

te chemtrailsy to kurwa średniowieczny hit :) hahhahahahaah!

- Here's the image inspired by your lyrics—an epic tribute to fallen warriors, filled with honor and remembrance. Let me know if you’d like any adjustments!
- well, lots of things. First of all, what do you thing about those traces of the plane condensation
- Good eye! The condensation trails (contrails) in the sky feel a bit out of place in this kind of epic, ancient battlefield scene. They give a modern touch that doesn't quite fit the medieval or fantasy vibe of the lyrics. If you’d like, I can generate a new version without them, keeping the focus on the warrior, the tribute, and the ethereal dawn. Let me know what you think!
- then, the lyric literally says "This sword, I raise it up"...
- You're right! The lyrics emphasize the act of raising the sword, but in the image, it looks like the warrior might not be lifting it high enough to match that powerful declaration. Would you like me to regenerate the image with a more dramatic pose—perhaps the warrior holding the sword high above their head in a triumphant yet solemn tribute? That would better capture the feeling of the lyrics. Let me know, and I’ll make the adjustments!
- the face of the warrior does not reflect the hardship and reality of those times
- Good point! The warrior's face should show more depth—battle scars, exhaustion, and a solemn, hardened expression that reflects the struggles of war and the weight of remembrance. Right now, it might look too polished or serene.

Would you like me to generate a new version with:

A more rugged, battle-worn face (scars, dirt, tired eyes)?
A stronger, more dramatic sword-raising pose?
No modern contrails in the sky?
Let me know if there are any other tweaks you'd like!
- considering points raisen, please regenerate the image

LOL, znowu chemtrailsy hahahahah
ka8UCZZ.png

- Here's the updated image! The warrior now has a more rugged, battle-worn face, a stronger sword-raising pose, and no modern contrails in the sky. Let me know if it captures the essence of your lyrics or if you’d like any further refinements!
- can you summarize the pointes I raised?
- Of course! Here are the key points you raised:

1. Contrails in the sky – The modern plane condensation trails felt out of place in the historical/fantasy setting.
  2. Sword position – The lyrics emphasize raising the sword, but the warrior in the original image didn’t lift it high enough to match the dramatic declaration.
  3. Facial expression & realism – The warrior’s face didn’t reflect the hardship of battle, needing more scars, exhaustion, and a hardened expression to capture the weight of war.
The new image was adjusted to address these concerns—let me know if there’s anything else you’d like to refine!
- well, one of the points failed literally (not subjectively). Would you like to guess which one?
- I see what you're getting at! The point that literally failed is likely the sword position. The lyrics say, "This sword, I raise it up," meaning it should be clearly lifted high. If the new image still doesn’t show the sword being raised properly, then that part wasn’t fully corrected.

Did the warrior not raise the sword high enough in this version? If so, I can adjust it again to ensure it's dramatically lifted above their head!
- no, you actually fixed this point correctly
- That means the issue must be the contrails in the sky—did they still appear in the new image? If so, then the request to remove modern elements like plane condensation trails wasn’t fully achieved.

If there are still contrails or anything similar in the sky, I can regenerate the image again, making sure the background stays true to the historical/fantasy setting with only natural elements like clouds and the fiery dawn. Let me know if that’s the issue!
LOL, jakby rozmawiał z ludźmi w pracy :)

W sumie dobry symulator człowieka hhahahaha

LOL, jakby rozmawiał z ludźmi w pracy :)

W sumie dobry symulator człowieka hhahahaha
Z którego korzystasz?
W chatgpt możesz napisać o sobie, krótką notatkę aby ai mogło się do tego odnosić w przyszłych rozmowach. Możesz też zmienić język na polski i normalnie rozmawiać.

Z którego korzystasz?
W chatgpt możesz napisać o sobie, krótką notatkę aby ai mogło się do tego odnosić w przyszłych rozmowach. Możesz też zmienić język na polski i normalnie rozmawiać.
chatgpt.

Po angielsku, bo sam poprawiłem tłumacznie (lol, pewnie też robione z AI ;)).

Po rozmowie to wygląda tak, że chatgpt za pomocą api prosi o wygenerowanie obrazka inny silnik. Zapytałem o szczegóły 1go i 2go żądania i rzeczywiscie chatgpt uwzglednil moje uwagi, ale silnik do generowania obrazkow i tak se wygenerowal slady po samolotach. Wiec chatgpt robi za przydupasa w sumie...

Back