Syn, dąb i... ...DOM :)

Jak ktoś wykańczał ostatnio mieszkanie deweloperskie to: ile przed/po odebraniu kluczy zaczęliście montować ekipę od wykończeniówki?

A jakie to ma znaczenie?
Rozumiem finansowe ale jest tu jakiś haczyk?
Może źle postawiłem pytanie, leżę z grypą i głupoty wypisuję. Chcę się dowiedzieć na jaki czas oczekiwania trzeba się nastawiać od momentu skontaktowania się z firmą do rozpoczęcia wykonywania zlecenia.

Może źle postawiłem pytanie, leżę z grypą i głupoty wypisuję. Chcę się dowiedzieć na jaki czas oczekiwania trzeba się nastawiać od momentu skontaktowania się z firmą do rozpoczęcia wykonywania zlecenia.
A to różnie, zależy jak są obłożeni robotą.
Nie da się odpowiedzieć, warto mieć umowę z terminami.

Ja właśnie czekam na plan ogólny. W spadku dostałem hektar działki rolnej, na której jest gleba III klasy. Do tej pory nic się nie dało z tym zrobić, bo III klasa gleby wymagała pozwolenia ministra rolnictwa na odrolnienie, nie wspominając już o kosztach...Ten plan ogólny daje nadzieje, bo prawie wszędzie wokół tej działki są domy. Liczę, że działka będzie w strefie uzupełnienia zabudowy, a wtedy

3d760p.jpg

Pomarzyć można. Znając moje szczęście to wszystkie działki obok będą w obszarze uzupełnienia zabudowy, tylko moja zostanie rolna :childcry:

Ja właśnie czekam na plan ogólny. W spadku dostałem hektar działki rolnej, na której jest gleba III klasy. Do tej pory nic się nie dało z tym zrobić, bo III klasa gleby wymagała pozwolenia ministra rolnictwa na odrolnienie, nie wspominając już o kosztach...Ten plan ogólny daje nadzieje, bo prawie wszędzie wokół tej działki są domy. Liczę, że działka będzie w strefie zabudowy, a wtedy

3d760p.jpg

Pomarzyć można. Znając moje szczęście to wszystkie działki będą w obszarze zabudowy, tylko moja zostanie rolna :childcry:
@ninja serio az tak srogie sa przepisy? co tam sie kurwa dzieje?
czy domek do 70m2 tez tego wymaga?

Ja właśnie czekam na plan ogólny. W spadku dostałem hektar działki rolnej, na której jest gleba III klasy. Do tej pory nic się nie dało z tym zrobić, bo III klasa gleby wymagała pozwolenia ministra rolnictwa na odrolnienie, nie wspominając już o kosztach...Ten plan ogólny daje nadzieje, bo prawie wszędzie wokół tej działki są domy. Liczę, że działka będzie w strefie uzupełnienia zabudowy, a wtedy

3d760p.jpg

Pomarzyć można. Znając moje szczęście to wszystkie działki obok będą w obszarze uzupełnienia zabudowy, tylko moja zostanie rolna :childcry:
Kierowniku dałbyś kolegom po kawałku tego hektara

:beczka:

każdy dom tego wymaga, nie ma tutaj wyjątków dlatego, że mały,
ponoć mały śmierdzi jak duży
;)

nie wybudujesz na nieodrolnionej działce
Grunty wysokiej klasy mają być rolne i nie pozwolą Ci na takich postawić nawet garażu blaszanego :lol:
Czemu srogie? Nigdy nie można było na rolnej budować. Po to są klasyfikację gruntów.

:beczka:
pare lat temu w mojej rodzinie bez problemu odrolnili dobrej jakosci ziemie.

pytam bo mam upatrzona dzialke ale tam bardzo dobra gleba, drzewka w poblizu sadza ze szkolek lesnych
a teraz niszczycie moje marzenie.. chuje
:płacz:

pare lat temu w mojej rodzinie bez problemu odrolnili dobrej jakosci ziemie.

pytam bo mam upatrzona dzialke ale tam bardzo dobra gleba, drzewka w poblizu sadza ze szkolek lesnych
a teraz niszczycie moje marzenie.. chuje
:płacz:
Odrolnić się może i da ale to wkurwę będzie kosztowało.

Nie pamiętam, poddałem się w połowie :awesome:

Najlepsza część to ten putinowski haracz. Po wszystkich opłatach i zapłatach, musisz przez ileś tam lat płacić ileś tam procent z wartości działki za to, że... sam nie wiem.
Kurwa, jak to czytałem to się czułem jakby w moim wolnym i demokratycznym kraju stał nade mną jakiś białoruski łysol w kurtce skórzanej :juanlaugh:

No co jak co, ale takie praktyki to już mateczka Rzeczpospolita mogłaby sobie darować w stosunku do swoich, zdolnych do zebrania pewnego kapitału, obywateli :beczka:

Szczerze mówiąc, coraz bardziej mi brzydnie to parapaństewko.
Jak czytam o podatkach od ogrodzenia to zaczyna mi się niedobrze robić na myśl, że prawie zdecydowałem się na budowę lub kupno domu w tym komunistycznym państwie :awesome:

Back