Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

A jakie to ma znaczenie?Jak ktoś wykańczał ostatnio mieszkanie deweloperskie to: ile przed/po odebraniu kluczy zaczęliście montować ekipę od wykończeniówki?
Może źle postawiłem pytanie, leżę z grypą i głupoty wypisuję. Chcę się dowiedzieć na jaki czas oczekiwania trzeba się nastawiać od momentu skontaktowania się z firmą do rozpoczęcia wykonywania zlecenia.A jakie to ma znaczenie?
Rozumiem finansowe ale jest tu jakiś haczyk?
Zaraz po odebraniu kluczy, jak nie masz żadnej fuszery do poprawy przez dewelopera, z tym że my mieliśmy ekipę już wcześniej dogadaną na terminJak ktoś wykańczał ostatnio mieszkanie deweloperskie to: ile przed/po odebraniu kluczy zaczęliście montować ekipę od wykończeniówki?
A to różnie, zależy jak są obłożeni robotą.Może źle postawiłem pytanie, leżę z grypą i głupoty wypisuję. Chcę się dowiedzieć na jaki czas oczekiwania trzeba się nastawiać od momentu skontaktowania się z firmą do rozpoczęcia wykonywania zlecenia.

@ninja serio az tak srogie sa przepisy? co tam sie kurwa dzieje?Ja właśnie czekam na plan ogólny. W spadku dostałem hektar działki rolnej, na której jest gleba III klasy. Do tej pory nic się nie dało z tym zrobić, bo III klasa gleby wymagała pozwolenia ministra rolnictwa na odrolnienie, nie wspominając już o kosztach...Ten plan ogólny daje nadzieje, bo prawie wszędzie wokół tej działki są domy. Liczę, że działka będzie w strefie zabudowy, a wtedy
![]()
Pomarzyć można. Znając moje szczęście to wszystkie działki będą w obszarze zabudowy, tylko moja zostanie rolna![]()
Grunty wysokiej klasy mają być rolne i nie pozwolą Ci na takich postawić nawet garażu blaszanego@ninja serio az tak srogie sa przepisy? co tam sie kurwa dzieje?
czy domek do 70m2 tez tego wymaga?

@ninja serio az tak srogie sa przepisy? co tam sie kurwa dzieje?
czy domek do 70m2 tez tego wymaga?
Czemu srogie? Nigdy nie można było na rolnej budować. Po to są klasyfikację gruntów.każdy dom tego wymaga, nie ma tutaj wyjątków dlatego, że mały,
ponoć mały śmierdzi jak duży
;)
nie wybudujesz na nieodrolnionej działce

Kierowniku dałbyś kolegom po kawałku tego hektaraJa właśnie czekam na plan ogólny. W spadku dostałem hektar działki rolnej, na której jest gleba III klasy. Do tej pory nic się nie dało z tym zrobić, bo III klasa gleby wymagała pozwolenia ministra rolnictwa na odrolnienie, nie wspominając już o kosztach...Ten plan ogólny daje nadzieje, bo prawie wszędzie wokół tej działki są domy. Liczę, że działka będzie w strefie uzupełnienia zabudowy, a wtedy
![]()
Pomarzyć można. Znając moje szczęście to wszystkie działki obok będą w obszarze uzupełnienia zabudowy, tylko moja zostanie rolna![]()

każdy dom tego wymaga, nie ma tutaj wyjątków dlatego, że mały,
ponoć mały śmierdzi jak duży
;)
nie wybudujesz na nieodrolnionej działce
Grunty wysokiej klasy mają być rolne i nie pozwolą Ci na takich postawić nawet garażu blaszanego![]()
pare lat temu w mojej rodzinie bez problemu odrolnili dobrej jakosci ziemie.Czemu srogie? Nigdy nie można było na rolnej budować. Po to są klasyfikację gruntów.
![]()

Kup se krypto działkępare lat temu w mojej rodzinie bez problemu odrolnili dobrej jakosci ziemie.
pytam bo mam upatrzona dzialke ale tam bardzo dobra gleba, drzewka w poblizu sadza ze szkolek lesnych
a teraz niszczycie moje marzenie.. chuje
![]()

Odrolnić się może i da ale to wkurwę będzie kosztowało.pare lat temu w mojej rodzinie bez problemu odrolnili dobrej jakosci ziemie.
pytam bo mam upatrzona dzialke ale tam bardzo dobra gleba, drzewka w poblizu sadza ze szkolek lesnych
a teraz niszczycie moje marzenie.. chuje
![]()
10 koła łapowek?Odrolnić się może i da ale to wkurwę będzie kosztowało.

Oj nie, nie mówię o łapówkach nawet10 koła łapowek?![]()

Czyli nawet tego nie będzie

cryptocurvy soonCzyli nawet tego nie będzie![]()

numbersOj nie, nie mówię o łapówkach nawet
normalne, legalne, w biały dzień, w wolnym kraju opłaty![]()
Nie pamiętam, poddałem się w połowienumbers![]()

Ciekawe ile ten dał za odrolnienie![]()

)