Autovidol
WSOF Heavyweight
@szplin będę potrzebował coś takiego, ale w rozsądnych piniondzach tj tanio
jaką markę polecisz? byle nie parchszajs, wystarczy mi gówniana pilarka od nich
View attachment 128557
Polecam

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
@szplin będę potrzebował coś takiego, ale w rozsądnych piniondzach tj tanio
View attachment 128557

Czego byś nie wybrał to jest i tak loteria. Przy firmowych dużo mniejsza a przy taniochach duuuuuuuużo większa. Ja mam kilkunastoletniego boscha i tylko szczotki wymieniam od czasu do czasu. Ale czy to nadal ten sam bosch? No i cena takich sprzętów to okolice 3-8 tysięcy, w zależności od powera. Tanie dostaniesz za jakiś 1000. Tylko wtedy wolałbym osobiście dużą młotowiertarkę firmową za jakieś 2000. To co wrzuciłeś to młot do solidnego nakurwiania.@szplin będę potrzebował coś takiego, ale w rozsądnych piniondzach tj tanio
View attachment 128557
Kurła jak taki budżet to chyba taniej mi będzie coś wypożyczyć, mam do rozwalenia wylewkę betonową i murek pod ogrodzeniem, a nie chce mi się jebać ręcznie młotem wszystkiego bo za dużoCzego byś nie wybrał to jest i tak loteria. Przy firmowych dużo mniejsza a przy taniochach duuuuuuuużo większa. Ja mam kilkunastoletniego boscha i tylko szczotki wymieniam od czasu do czasu. Ale czy to nadal ten sam bosch? No i cena takich sprzętów to okolice 3-8 tysięcy, w zależności od powera. Tanie dostaniesz za jakiś 1000. Tylko wtedy wolałbym osobiście dużą młotowiertarkę firmową za jakieś 2000. To co wrzuciłeś to młot do solidnego nakurwiania.
Panie, takie grzmoty jak wrzuciłeś to nie są tanie rzeczy. Jak mam coś grubszego do rozjebania to wypożyczam@szplin będę potrzebował coś takiego, ale w rozsądnych piniondzach tj tanio
View attachment 128557

Okolice 1,5-2 tysiące to odpowiedni budżet czy za dużo?Kurła jak taki budżet to chyba taniej mi będzie coś wypożyczyć, mam do rozwalenia wylewkę betonową i murek pod ogrodzeniem, a nie chce mi się jebać ręcznie młotem wszystkiego bo za dużo
sporo i w sumie to też byłby wydatek na jeden razOkolice 1,5-2 tysiące to odpowiedni budżet czy za dużo?
sporo i w sumie to też byłby wydatek na jeden raz
nie mam pojęcia ile by kosztowało wypożyczeniesporo i w sumie to też byłby wydatek na jeden raz
Kolega mówił, że bez faktury mu wypożyczyli za 100 zł/ dobę.nie mam pojęcia ile by kosztowało wypożyczenie

Jako kierownik budowy nadzorowałem z 5 takich montaży, znam dwójkę inwestorów prywatnie, bardzo sobie chwalą.Jako, że mamy na forum specjalistów pewnie od wszystkiego, to mam pytanie. Ma ktoś jakieś doświadczenia z domami prefabrykowanymi z keramzytu, czy tam keramzytobetonu? Bo w necie piszą, że niby same plusy.
Oczywiście wyszystkim, którzy w temacie nic nie wiedzą, ale znają kogoś kto też nic nie wie, z góry dziękuję![]()
Drogie to w porównaniu do tradycyjnych materiałów i metod?Jako kierownik budowy nadzorowałem z 5 takich montaży, znam dwójkę inwestorów prywatnie, bardzo sobie chwalą.
Zalety bardzo szybka budowa i nie jest to drewniany szkielecik z kartonu a normalny dom jak murowany.
Nie narzekają to tak w skrócie.
Jeden minus ciężko przerabiać jak się zechce mieć potem gniazdko gdzie indziej i tak dalej, warto już na etapie projektu dobrze sobie to przemyśleć.
U tak Ci się piwnicy nie zmieści to po co pytaszDrogie to w porównaniu do tradycyjnych materiałów i metod?

A po co mi tyle garaży?U tak Ci się piwnicy nie zmieści to po co pytasz
![]()
Nie kupiłem jeszcze, ale coś Ci tu wkleję jak wrócę do domu.@Miskatonic kupiłeś ten płot panelowy? Zadowolony? Bo też szukam, a cena jest ok.
Obejrzyj to.@Miskatonic kupiłeś ten płot panelowy? Zadowolony? Bo też szukam, a cena jest ok.
zawsze to co szybko jest drożej niż zwykły murowany, za to masz w komplecie wszystko od jednej firmyDrogie to w porównaniu do tradycyjnych materiałów i metod?
Nie lepiej ze śwagrem budowlańcem podjechać?Nie pamiętam czy pytałem o to.
Pewnie i tak nie otrzymam żadnej odpowiedzi, w najlepszym razie "ja nie"
Ale co mi tam, raz się żyje!
Korzystał ktoś, bo ja nie, z usług tej lub takich firm?
To co jest opisane i to co mi dziewczę przez telefon odpowiedziało to superultrahiper zajebiście robią.
![]()
Nie daj się oszukać - skorzystaj z inspekcji nieruchomości przed zakupem
Audyt techniczny domów. Sprawdź swój dom z doświadczonym inżynierem!pewnylokal.pl
Nie mam takiegoNie lepiej ze śwagrem budowlańcem podjechać?

Toś przepadł.Nie mam takiego![]()
To może chociaż jakiegoś umysłowego masz w familii?Nie mam takiego![]()
Robiłem ostatnio dwóm klientom przed zakupem takie opinie, oni uważali, że warto, ja teżNie pamiętam czy pytałem o to.
To co jest opisane i to co mi dziewczę przez telefon odpowiedziało to superultrahiper zajebiście robią.
![]()
Audyt techniczny domów. Sprawdź swój dom z doświadczonym inżynierem!pewnylokal.pl

robiłem zaraz po odebraniu kluczy, polecam, gość wszystko obejrzał, pomierzył, oznaczył co zjebane do poprawy przez deweloperaNie pamiętam czy pytałem o to.
![]()
I odjebałeś taką szczegółową robotę?Robiłem ostatnio dwóm klientom przed zakupem takie opinie, oni uważali, że warto, ja też
![]()
No właśnie wolałbym to zrobić przed zakupemrobiłem zaraz po odebraniu kluczy, polecam, gość wszystko obejrzał, pomierzył, oznaczył co zjebane do poprawy przez dewelopera

Na balkon i elewacje w miarę możliwości też zajrzał, wszystkie ściany (tynki) , sufity, termowizja też była grana, nawet okna czy nie ma rys kwalifikujących do wymiany (2 musieli wymienić i to zrobili)I odjebałeś taką szczegółową robotę?
Ocenimy również stan przynależności tj balkony, piwnice, tarasy, poddasza nieużytkowe oraz inne pomieszczenia przynależne.
- Elementy ogólne:
- metraż
- wysokość pomieszczeń,
- ekspozycję okien (oraz wpływ na parametry użytkowe).
- Charakterystykę obiektu:
- izolację termiczną,
- typ oraz kondycję konstrukcji,
- inne elementy o kluczowym charakterze (np. stan schodów).
- Zawilgocenia oraz ogniska grzybów (czyli element świadczący często o dużych patologiach w przegrodach budynku).
- Otoczenie budynku:
- ogrodzenie,
- stan elewacji,
- zagospodarowanie terenu,
- podjazd,
- zagospodarowanie wody opadowej (bardzo istotny element, który może negatywnie wpływać na konstrukcję budynku).
- Dach:
- ogólną kondycję techniczną,
- odprowadzenie wody,
- nieszczelności,
- okładzinę dachową,
- konstrukcję.
- Dostępne elementy drewniane pod kątem:
- zawilgoceń,
- zgnilizny,
- obecności szkodników drewna,
- ogólnej wizualnej oceny fizyki oraz stateczności konstrukcji.
- Instalacje: wodną, kanalizacyjną, grzewczą, elektryczną, wentylacyjną oraz inne (jeden z najważniejszych punktów, z uwagi na potencjalnie wysokie koszty remontu)
- ocenimy na podstawie dostępnych informacji rodzaj oraz stan instalacji, poinformujemy, czy w naszej opinii poszczególne instalacje kwalifikują się do wymiany.
- Wykończenie:
- kondycję tynków oraz malowania ścian,
- okładziny podłogowe oraz wylewki,
- rodzaj oraz stan stolarki okiennej i drzwiowej,
- stan oraz szczelność parapetów.
Kamerą termowizyjną możemy sprawdzić:
Anemometrem będziemy weryfikować:
- Zawilgocenia, czyli najważniejszy element, który może powstawać z wielu przyczyn:
- woda technologiczna "zamknięta" w murach - jeżeli podczas wykańczania budynku nie zostały zachowane odpowiednie czynniki (czas i temperatura) i nie pozwolono ścianom wyschnąć, to woda technologiczna może być zamknięta w porach materiałów budowlanych, w takim wypadku nie powinno się przystępować do prac wykończeniowych,
- ogniska korozji biologicznej,
- nieszczelność przy wykańczaniu komina lub połaci dachu - woda spływająca po kominie 5 kondygnacyjnego budynku może mieć ujście dopiero na parterze),
- błędnie wykonane izolacje poziome budynku - woda podciąga kapilarnie powodując zawilgocenia ścian. Zawilgocenia oprócz tego, że są ciężkie do wyeliminowania mogą mieć również negatywny wpływ na klimat panujący w mieszkaniu,
- nieszczelności instalacji wodnej i kanalizacyjnej,
- Instalację elektryczną - jeśli instalacja będzie podłączona możemy sprawdzić czy przewody i bezpieczniki nie są nadmiernie obciążone,
- Syndrom chorego budynku (SBS) - wg. WHO SBS występuje aż w 30% nowych i odnawianych budynków na świecie,
- Ogrzewanie podłogowe wodne lub elektryczne - jeśli jest włączone - rozmieszczenie mat grzewczych oraz wycieki,
- Wentylację - w którym kierunku działa,
- Szczelność okien i drzwi - zweryfikujemy obecność nieszczelności stolarki okiennej i drzwiowej pod kątem występowania przedmuchów
- Niedociągnięcia i rażące błędy w termoizolacji ścian/dachu/przegród budowlanych - zwierzęta w połaci dachu ewentualne ubytki w izolacji spowodowane przez zwierzęta, niechlujnie wykonaną termoizolację. - latem działa to na zasadzie odwróconego obrazu termicznego - miejsca w których występują rażące niedociągnięcia będą zauważalnie cieplejsze od sąsiadujących przegród.
- Rozmieszczenie kanałów wywiewnych,
- Obecność otworów kompensacyjnych (nawiewników),
- Trasę wymienianego powietrza w lokalu (od pomieszczenia czystego, do pomieszczenia mokrego),
- Kierunek działania wentylacji (ciąg wsteczny)
No właśnie wolałbym to zrobić przed zakupem![]()
Kurwa, sam nie wiem. Gryzę się w środku.Na balkon i elewacje w miarę możliwości też zajrzał, wszystkie ściany (tynki, sufity,