Temu producentowi deski nie wiem po co taki papierek.
Podobno oni się próbują zabezpieczyć przed typami co na mokrą posadzkę walą panele (a są i tacy), a potem płaczą że SIĘ pokrzywiły, i generalnie przed jakimiś błędami wykonania posadzki. No ale miesiac to juz jest totalna przegina, bo jak gadalem z fachowcami to pół tygodnia do tygodnia na ŚWIEŻĄ styka, już w ogole nie mowiac o tym jak ona ma za sobą sezon czy dwa, jak u mnie. Wszyscy mówią że to przerost formy nad treścią... Na to jeszcze sam fakt, ze podobno wadliwe panele to rzadka rzecz...
Zoba to, skiśniesz XD
A co jak kierownik podpisze i napiszę że było prawilne osuszanie jastrychu a nie było?
No więc to taka dupochronowa paranoiczna urzędoza jakaś, ale już trzeba kombinować, kogoś "prosić", itp itd...
Ja bardziej jak dobierałem deskę to patrzyłem jaki mają współczynnik przenikania i maty pod panele odpowiednie.
Przyznam ze ja tu dostalem info od lepiej ode mnie obeznanych, ze promka na dobre panele, to kupilem, poza twardością to juz bez wielkiej rozkminy, baniak i tak mi chlupoce od tych wszystkich porównań, artykułów i wątków z forów budowlanych...
EDIT:
Fahofców też brałem z polecenia, ogólnie wszystko dobrze, ale końcówka z hydraulikiem to mnie dobiła, ech... Mam dwie nitki gazu za licznikiem, jedna na tył do kotłowni, druga od frontu do kuchni (nie chciałem ryć chaty na tym etapie, a wczesniej nie bylo wiadomo czy gaz bedzie czy nie). No i tam spokojnie można było pod elewacją, a koleś po najmniejszej linii oporu się wjebał przez elewację, i przez te 50cm x 10cm cały front będę musiał malować, bo tego już się nie "dorobi". W łazienkach poprawki ekipa od kafli musiała robić, bo koleś chyba nie tyle z centymetrami na bakier, ale pewnie raczej z czytaniem projektu. No właśnie, mnie przeraził jak mu sie przekręcił o 90 stopni rzut lazienki na pietrze i pod baterie wanny chcial kuc wieniec, pod skosem zresztą XD ja myślałem na początku że on z cohones i mnie podpuszcza, bo wtedy akurat przypadkiem - i cudem! - byłem na budowie i z nim gadałem XD Najwazniejsze ze MAM NADZIEJE najgorsze za mna... W sumie to mialem chyba tylko dwie sytuacje których się nie spodziewałem, właśnie tego jak się przeciągnie instalacja gazowa i jakis z tym zwiazanych problemow oraz akcja z poziomowaniem posadzek, juz nie pamietam czy tu pisalem czy nie XD No generalnie niektorzy to piramid by nie wybudowali XD