VitoC
PRIDE FC Middleweight
Karateki ogrzewają mieszkania z grzejników.
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Karateki ogrzewają mieszkania z grzejników.
![]()
Jak prąd i gaz w tym roku znowu wypierdoli w górę to jak nie staniesz dupa z tyłu.Już zagadują że najlepszym wyborem jest grzanie prądem.
Mają ludzi za tępych chujów i tyle.
Pompa jest średnio czterokrotnie tańsza niż prądem a jakie ludziska mają rachunki.
Infrastruktura energetyczna w kraju jest tak rozjebany, że zwyczajnie już nie da rady tego dźwignąć, a co dopiero potem.
Nie wiem co oni tam kombinują, ale wiem że w szybkim tempie robią u nas drugie Chiny i nie chodzi tu o gospodarkę
To drugie. Plan chazarskich wierzycieli to wywołanie powszechnych buntów społecznych na rok 2025. Debilizm uni to właśnie ten proces do wprowadzania zamieszek.albo się obudzimy jako lud i zmienimy to co się odpierdala, albo zrobi to za nas dopiero wojna i zmieni się wszystko.
Szczerze mówiąc, to teraz nie ma nowych form budowania domów prócz druku 3D. Najwyżej są one odgrzewane jak kotlety.ma ktos informacje odnosnie nowej metody budowania domow? widzialem gdzies zdjecie ale nie moge teraz tego znalezc.
Dach domu wyglada jak kopula, cos jak dom hobbita
![]()
strop nie jest prosty tylko krzywy w formie kopuły, jest na pewno.. czytalem kiedys ze robi to furore w stanach.Szczerze mówiąc, to teraz nie ma nowych form budowania domów prócz druku 3D. Najwyżej są one odgrzewane jak kotlety.
Czy masz na myśli domy kopułowe? Jest kilka hobbystycznych budowli u nas. To coś jak dom modułowy tyle, że klocki mają stworzyć kopułe. Ale kwesti prawnych, technicznych itd nie jestem w stanie omówić.
strop nie jest prosty tylko krzywy w formie kopuły, jest na pewno.. czytalem kiedys ze robi to furore w stanach.
chyba takie jak testrop nie jest prosty tylko krzywy w formie kopuły, jest na pewno.. czytalem kiedys ze robi to furore w stanach.
Na prosto czy w jodełkę?myślałem z sąsiadem z góry panele na dach położyć
Jako, że na drugie mam Adolf to lepiej. W staro niemiecki znak krzyża.Na prosto czy w jodełkę?![]()
![]()
Wszystko fajnie jak masz tam tylko salon, kanapa na srodku i szafka z tv, spróbuj tam zaarażować łazienkę czy kuchnię, powodzenia. Da się jedynie do ścian środkowych, bo reszta ukośna.chyba takie jak te
Niewątpliwa zaleta to ochrona przed zerwaniem dachu podczas huraganu(ewentualnie wyrwie dom w całości XD). No i budowa "dachu" od samego fundamentu może dać jakieś oszczędności.![]()
Stany Zjednoczone – domy kopułowe na pobyt wakacyjny | Airbnb
Znajdź idealne miejsca w domach kopułowych na pobyt w: Stany Zjednoczone Miejsca na pobyt w domach kopułowych odpowiednie dla rodzin, miejsca na pobyt w domach kopułowych z tarasem, miejsca na pobyt w domach kopułowych z przestrzenią do siedzenia na świeżym powietrzu i %{location} – inne świetne...www.airbnb.pl
Ale to nie architektów wina a urzędników, więc proszę tu nie srać w moje gniazdo. Plany uchwalają planiści na zlecenie gmin, identycznie jest w DE tam też nie postawisz takiego domu.Niestety u nas dom musi postawić mietek z 5 kierownikami i nie ma zmiłuj. Kto by pomyślał jakieś domy hobbitów robić. Plan zagospodarowania przestrzennego nie pozwoli. Jeszcze doczekamy się pozwoleń na budowę szałasu dla dzieci na podwórku. Architekt musi ocenić, czy liście nie wystają za nadto.
Siedem tysięcy polskich złotych.Na czuja ile powinien taki projekcik kosztować?
Czekam na komentarz...
minimumSiedem tysięcy polskich złotych.
Co wygrałem?
Ten magazyn musiałby składować energię z wakacji do wiosny.Pompa ciepła ma sens jak jest fotowoltaika i magazyn energii,
Dokładniej to wina nowoczesnej komuny, która panuje nie tylko u nas.Ale to nie architektów wina a urzędników
Mało tego, taki magazyn energii powinien byc oddalony od domu mieszkalnego i mieć zapewnione stabilne warunki temperaturowe przez cały rok.Ten magazyn musiałby składować energię z wakacji do wiosny.
Przy dzisiejszej technologi byłoby to droższe od samego domu.
Ja analizowałem energię wiatru, bo ta jest całoroczna, ale wnioski są podobne.
U mnie tak wieje,że ciężko drzwi zamknąć od domu.Swoją drogą czy ma sens kupna stacji pogodowej z wiatromierzem która loguje warunki wiatrowe przez cały rok? To by dało jakieś pojęcie o konkretnie mojej lokalizacji.
Kupuj!!! A tak serio to nie ma jak wyjebać prawie ćwierć bani, na domek, który teoretycznie nigdy w 100% nie będzie TwójNie no, kurwa, przechuj jakiś![]()
![]()
Całoroczny domek rekreacyjny na działce 10 ar ROD Sosenki Sanok
Na sprzedaż domek rekreacyjny, całoroczny, dwukondygnacyjny o powierzchni zabudowy ok. 35 mkw., powierzchni użytkowej ok. 55 mkw., położony na 10 arowej działce będącej w użytkowaniu wieczystym, na ogródkach działkowych ROD Sosenki w Sanokesanok.pl
nie to nie jest to.. strop jest lany z betonu normalniechyba takie jak te
Niewątpliwa zaleta to ochrona przed zerwaniem dachu podczas huraganu(ewentualnie wyrwie dom w całości XD). No i budowa "dachu" od samego fundamentu może dać jakieś oszczędności.![]()
Stany Zjednoczone – domy kopułowe na pobyt wakacyjny | Airbnb
Znajdź idealne miejsca w domach kopułowych na pobyt w: Stany Zjednoczone Miejsca na pobyt w domach kopułowych odpowiednie dla rodzin, miejsca na pobyt w domach kopułowych z tarasem, miejsca na pobyt w domach kopułowych z przestrzenią do siedzenia na świeżym powietrzu i %{location} – inne świetne...www.airbnb.pl
Niestety u nas dom musi postawić mietek z 5 kierownikami i nie ma zmiłuj. Kto by pomyślał jakieś domy hobbitów robić. Plan zagospodarowania przestrzennego nie pozwoli. Jeszcze doczekamy się pozwoleń na budowę szałasu dla dzieci na podwórku. Architekt musi ocenić, czy liście nie wystają za nadto.
Nie wiem czy da się rozpoznawać, może wybierz kostkę znanego producenta i poczytaj opinie. Do kostki są impregnaty, które w jakimś stopniu zabezpieczają przed tym co piszesz.Panowie, mam rozkminę odnośnie kostki na taras.
Taras zamknięty będzie w kafelkach, natomiast na całej długości długości domu chcę zrobić z kostki, czyli taki niecałe 11m na 4m.
Widziałem fajną kostkę, ale u sąsiada po roku z fajnej kolorystycznie zrobiła się dosłownie szara.
O ile wszystkie kostki mają problem z tym kolorem i wypłowieje, to tej dosłownie zeszło wszystko.
Ja narzekałem na moją kostkę do wejścia że po deszczu jest fajna, a sucha to już chujowa (tu o tej farbie do kostki wtedy rozmawialiśmy tutaj), a ta kurwa całkowicie straciła wszystko i to nieważne czy mokra czy nie.
No i tu nasuwa się pytanie jak rozpoznać czy kupiona po roku nie zrobi się całkowicie szara.
Moja po czterech latach jest całkiem szara.No i tu nasuwa się pytanie jak rozpoznać czy kupiona po roku nie zrobi się całkowicie szara.
Kup normalna szarą po taniości i opierdol później lakierem na antracyt.Panowie, mam rozkminę odnośnie kostki na taras.
Taras zamknięty będzie w kafelkach, natomiast na całej długości długości domu chcę zrobić z kostki, czyli taki niecałe 11m na 4m.
Widziałem fajną kostkę, ale u sąsiada po roku z fajnej kolorystycznie zrobiła się dosłownie szara.
O ile wszystkie kostki mają problem z tym kolorem i wypłowieje, to tej dosłownie zeszło wszystko.
Ja narzekałem na moją kostkę do wejścia że po deszczu jest fajna, a sucha to już chujowa (tu o tej farbie do kostki wtedy rozmawialiśmy tutaj), a ta kurwa całkowicie straciła wszystko i to nieważne czy mokra czy nie.
No i tu nasuwa się pytanie jak rozpoznać czy kupiona po roku nie zrobi się całkowicie szara.
nic dziwnego ze samice, schodza sie na kamienice...Kup normalna szarą po taniości i opierdol później lakierem na antracyt.
View attachment 94933
Ps. Po roku wygląda tak samo tylko trzeba uważać, żeby nie rysować powierzchni.
Na tinderze zamiast długości kiełbasy trzeba zamieścić metraż chaty.nic dziwnego ze samice, schodza sie na kamienice...![]()
To może mieć sens. W zeszłym roku opierdoliłem kawałek betonu na tarasie jakąś farbą do tego i trzyma jak złe. Po pierwszej zimie nic nie zeszło.Kup normalna szarą po taniości i opierdol później lakierem na antracyt.
View attachment 94933
Ps. Po roku wygląda tak samo tylko trzeba uważać, żeby nie rysować powierzchni.
Na tinderze zamiast długości kiełbasy trzeba zamieścić metraż chaty.
![]()