Suplementacja i odżywianie przeciętnego człowieka

No cenowo boli już ta stówka, tym bardziej jak się je te białeczko prawilnie dziennie, a jak pójdzie ponad stówkę to całkiem lipa.
Ale nie wiem byku czy widziałeś , dobry patent, mleko białkowe 1L z 80g białka po 6zł z Lidla. Zastanawiam się czy nie będę tego walił dziennie po kartoniku.
Wpc do mleka dodają?

Potrzeba matką wynalazków. Tworzą różne nowe rzeczy... albo tworzą mieszanki różnych białek, aby zbić choć trochę cenę i udawać, że produkt X jest trochę bardziej atrakcyjny cenowo.

Nie wiem jaki surowiec idzie i czy klei jelita :roberteyeblinking:
Ale tyle białka za taką cenę to luks. Nawet niech ma realnie 50/60g, to i tak za 5/6zł większość białkowych produktów ma tylko 20-30g białka.
Sprawdziłem skład i tam widnieje "białka mleka" czyli teoretycznie powinno być chyba 80% kazeina i 20% wpc - bardzo fajna mieszanka

Dzisiaj w biedrze za złotówkę 14 gramów białka (niestety, trochę cukru też w tym siedzi)
IMG_20260904_112113.jpg

Dzisiaj w biedrze za złotówkę 14 gramów białka (niestety, trochę cukru też w tym siedzi)
View attachment 157868
Czasem w biedrze coś fajnego się trafi na promce, ostatnio miałem szczęście do proteinowych Mullermulchi , ale przeglądając neta raz nawet zauważyłem promkę na mleko białkowe o którym pisałem, to było za tylko 2,50 sztuka. To kurwa rozemocjonowałem się tak jak Mariusz w kazamatach na nowego byczka :bleed: Ale wątpię żeby taka promka wróciła prędko jak surowiec taki drogi.

Czasem w biedrze coś fajnego się trafi na promce, ostatnio miałem szczęście do proteinowych Mullermulchi , ale przeglądając neta raz nawet zauważyłem promkę na mleko białkowe o którym pisałem, to było za tylko 2,50 sztuka. To kurwa rozemocjonowałem się tak jak Mariusz w kazamatach na nowego byczka :bleed: Ale wątpię żeby taka promka wróciła prędko jak surowiec taki drogi.
Dziś w biedrze jest promka na biedronkowy kefir. Można chyba 6 sztuk wziąc po złotówie od sztuki, ale w mojej biedrze nie było ani jednego

Back