Suplementacja i odżywianie przeciętnego człowieka

Wszystko w porządku ogólnie? Spanie i życie w takich warunkach jak wilgoć i grzyb na ścianach też może negatywnie wpływać na samopoczucie czy zdrowie nawet chyba, tak mi się wydaje na chłopski rozum
Inni ludzie jak się interesują inna subkulturą to zmieniają swój wygląd, ubiór nawet mieszkanie, aby się dostosować.

Widzę że zacząłeś od pokoju. :boystop:
Wszystko dobrze tylko bez tlenu jakby byłem, budziłem się non stop po kilka razy... ale już jest lepiej odkąd przeniosłem łóżko, a tam czekam aż siostra opróżni ostatnia szafę będę robił remont.

starym mam wilgoc i grzyb sie robi na suficie.
images

myslalem ze po mikrodawkowaniu i moze troche tak bo organizm to nie reaktor jadrowy, ale przenioslem lozko do innego pokoju i masa problemow jak reka odjal, a w tym starym mam wilgoc i grzyb sie robi na suficie.
O skurwesyn, Ty pisales serio ze wyszedles ze strefy komfortu :beczka:

Kup sobie srodek od grzyba najpierw i ogarnij to a potem lutuj l dope :roberteyeblinking:

O skurwesyn, Ty pisales serio ze wyszedles ze strefy komfortu :beczka:

Kup sobie srodek od grzyba najpierw i ogarnij to a potem lutuj l dope :roberteyeblinking:
mam srodek na grzyba tylko najpierw musze oproznic pokoj, po za tym to nic nie da jesli nie pomysle nad jakas rekuperacja.

Czyli co konkretnie i ile?
@Siwy25_1 pomóż!
Śniadanie robisz kombinacje jajek z mięsem (szynka,filet,kiełbaska) na jakimś tłuszczu oliwa/masło. Doprawiasz solą (kłodawską), pieprzem, oregano/świeżą natką pietruszki.

Do tego garść orzechów i jakiś owoc.

No i największy game changer - kefir. Codziennie po śniadaniu pół literka ku chwale wielkiej Polski.
:irish:

Śniadanie robisz kombinacje jajek z mięsem (szynka,filet,kiełbaska) na jakimś tłuszczu oliwa/masło. Doprawiasz solą (kłodawską), pieprzem, oregano/świeżą natką pietruszki.

No i największy game changer - kefir. Codziennie po śniadaniu pół literka ku chwale wielkiej Polski.
Ok, to nawet ja zrozumiałem.
A ta szynka czy kiełbaska to nie jest ta "żywność przetworzona", której mamy unikać?

Bio kefir?

Ok, to nawet ja zrozumiałem.
A ta szynka czy kiełbaska to nie jest ta "żywność przetworzona", której mamy unikać?
Zakładam, że jesteś leniwy więc idziemy po łatwości. Po prostu kupujesz szynkę która ma możliwie mało tłuszczu i soli.

Chyba, że Ci stara będzie piec filety albo szynkę.

Zakładam, że jesteś leniwy więc idziemy po łatwości. Po prostu kupujesz szynkę która ma możliwie mało tłuszczu i soli.

Chyba, że Ci stara będzie piec filety albo szynkę.
Dobrze zakładasz.
A te orzechy i owoce jakie bo to też ma znaczenie przecież a ja nie mam zielonego pojęcia.

Dobrze zakładasz.
Normalnie chuda szynka, filet wędzony czy jakaś sprawdzona kiełbaska na śniadanie do sadzonych albo jajecznicy wjeżdżają elegancko.
A te orzechy i owoce jakie bo to też ma znaczenie przecież a ja nie mam zielonego pojęcia.
Najlepiej kupić sobie 3-4 rodzaje na allegro w tych paczkach po 1kg i mieszać. Nerkowce, migdały, laskowe, włoskie.

A z owoców wszystko co lubisz. Nie ma co się bać cukru z owoców.

No tak,
Ewentualnie inny przykład :
3 gotowane jaja
Kilka plastrów kiełbasy z dzika
Pół paczki wędzonego łososia
1 całe awokado spryskane cytryną i posypane solą
3 ogórki kiszone
Szpinak z pomidorami i czosnkiem z łyżką oleju lnianego i łyżka oleju konopnego
Kilka goździków do przegryzki
Owoce - dowolne

A jaka jest jeszcze fermentacja jak nie naturalna?
Ja to tak się chuja znam na fermentacji kefiru .. ale Ci wielcy YT jak Skoczylas czy Kulczyński mówią że jesli producent nie wyszczególnia bakterii to ma coś do ukrycia i produkcja nie jest taka jak powinna być.

Back