Suplementacja i odżywianie przeciętnego człowieka

czyli jaki?
ja tam jem ten z bulka diglycynian magnezu. I ci moge powiedziec, ze dziala. Czasem jak oleje sprawe i nie jem przez miesiac, to mnie lapa takie skurcze, ze kurwa raz to juz mialem jechac na sor tak mnie zlapalo. Kilka dni suplementacji z cynkiem i skurczy zero.

czyli jaki?

Z tego jak robiłem research wyszło, że cytrynian magnezu najlepsza forma. Unikać tlenku magnezu bo to kasa w błoto a ta forma mg jest chyba najczęściej stosowaną w tych wszystkich budżetowych witaminach z apteki za 5zl. https://medpak.com.pl/blog/poradniki/jaki-magnez-wybrac-ktora-forma-jest-najlepsza

No i samo dawkowanie ma niby znaczenie. Lepiej przyjmować 2-3 razy dziennie mniejsza dawkę niż raz całość. Ja np lutuję (@lugasek mistrz) 2 x 400mg. Jeśli chodzi o firme to now foods stosuję, ale w innych też pewnie się znajdą odpowiednie formy.

ja tam jem ten z bulka diglycynian magnezu. I ci moge powiedziec, ze dziala. Czasem jak oleje sprawe i nie jem przez miesiac, to mnie lapa takie skurcze, ze kurwa raz to juz mialem jechac na sor tak mnie zlapalo. Kilka dni suplementacji z cynkiem i skurczy zero.

Potas jeszcze ważny jesli chodzi o pracę mięśni (spięcia, skurcze)

@panpan tak jak piszesz mleczan i cytrynian najlepiej zbadane formy magnezu. Tlenek wlasnie wystepuje w wielu budzetowych multiwitaminach. Potas oczywiscie tez suplementuje bo sie sporo poce, ale ja potas biore w postaci leku kalipoz prolongatum. Po pierwsze bo leki sa zawsze lepiej przebadane niz suple, a drugie bo mam za darmo jako zasluzony dawca.
Do tego co piszesz to tez bym dodal, ze bodajze mg zmniejsza przyswajalnosc cynku, wiec tez trzeba brac w odstepach czasowych.

@panpan tak jak piszesz mleczan i cytrynian najlepiej zbadane formy magnezu. Tlenek wlasnie wystepuje w wielu budzetowych multiwitaminach. Potas oczywiscie tez suplementuje bo sie sporo poce, ale ja potas biore w postaci leku kalipoz prolongatum. Po pierwsze bo leki sa zawsze lepiej przebadane niz suple, a drugie bo mam za darmo jako zasluzony dawca.
Do tego co piszesz to tez bym dodal, ze bodajze mg zmniejsza przyswajalnosc cynku, wiec tez trzeba brac w odstepach czasowych.
Ile to ma potasu?

W sensie, że zwiększyło obwód penisa? Spuchł Ci? :benny:
W sensie że zwiększa poziom dopaminy i to bardzo odczuwalnie, trzeba zażyć z jakimś przekaźnikiem najlepiej zielona herbata. Podziała tylko na osoby z niedoborem, inne powiedzą że placebo.

Hahaha jakie ceny za trt

Dla przeciętnego Kowalskiego owszem z kosmosu, bo z odrobiną wiedzy i małym wsparciem można to samemu ogarnąć dużo dużo taniej. Jednak takie ceny dla zawodowców obecnie to norma, a nawet kilkakrotnie przebijają te z tej strony którą podałeś. Dla przykładu konsultacje dla popularniejszych sportów to już prawie 5k. od zawodnika. Oczywiście piłka nożna jest odrealniona maksymalnie a te kwoty oscylują w granicach nawet 40- 50 tysięcy.

Dla przeciętnego Kowalskiego owszem z kosmosu, bo z odrobiną wiedzy i małym wsparciem można to samemu ogarnąć dużo dużo taniej. Jednak takie ceny dla zawodowców obecnie to norma, a nawet kilkakrotnie przebijają te z tej strony którą podałeś. Dla przykładu konsultacje dla popularniejszych sportów to już prawie 5k. od zawodnika. Oczywiście piłka nożna jest odrealniona maksymalnie a te kwoty oscylują w granicach nawet 40- 50 tysięcy.
Rebiś 500 -1500 zł bierze za godzinę konsultacji.

Rebiś 500 -1500 zł bierze za godzinę konsultacji.
To jest zależne od zasięgów i dyscyplin, on jest znany ale głównie ze strony fitnessu i bodybuilding, dlatego tu nie ma porównania, gdzie Adam zajmuje się również prywatną klientera, a np pewne kliniki biorą tylko kadry, związki czy zespoły i tam pieniądz jest ogromny. Nie chodzi tu o to by dyskredytować czyjąś wiedzę i pracę, bo wielu świetnych fachowców dzieli się nią nawet za darmo, ale czasem reputacja i to skąd się wywodzi, są też ciężarem który umożliwiają wejście finansowo wyżej.

Dwóch policjantów z sanockiej komendy z zarzutami. Prokuratura Rejonowa w Jaśle zajmuje się sprawą Mariusza Izdebskiego z Sanoka​

@Baasteek fajnie, ze ciocia ci dala pol roku roboty, zebys mogl dalej ciagnac socjal, ale widze, łapki siegają dalej.

Przeczytałem artykuł z tym związany i ładna komedia :juanlaugh:
Chłop się spłakał że policja brutalnie interweniowała bo założyli mu kajdanki i szarpnęli za kaptur :usunto:
Pamiętam jak do nas wpadali pod blok to nie było czasem co zbierać a jak zawijali kogoś na przejażdżkę to już krzyż na drogę, piękne czasy:mamed:

Przeczytałem artykuł z tym związany i ładna komedia

:juanlaugh:Chłop się spłakał że policja brutalnie interweniowała bo założyli mu kajdanki i szarpnęli za kaptur

:usunto: Pamiętam jak do nas wpadali pod blok to nie było czasem co zbierać a jak zawijali kogoś na przejażdżkę to już krzyż na drogę, piękne czasy:mamed:
Ja najwiekszy wpierdol jaki dostalem to od psow i to za nic. Wracalismy duza grupa z urodzin, jakis grubas jebnal barkiem kolege i mialo byc solo, nagle podjezdza bialy bus wypada 6 koksow gazuje nas i napierdalaja na oslep z palek teleskopowych, 4 osoby to wogole zemdlaly. Z klubu wyszli jacys studenci medycyny i zaczeli udzielac pomocy. Psy byly jak nacpane, jednego kojarzylem, bo robil jako tajniak w klubach i mowie mu co zescie odjebali, on mowi nie wiem nie wiem kurwa. Od razu w chuj niebieskich sie zjechalo, pozabierali nam telefony, pousuwali filmiki. Takie byly czasy.

Ja najwiekszy wpierdol jaki dostalem to od psow i to za nic. Wracalismy duza grupa z urodzin, jakis grubas jebnal barkiem kolege i mialo byc solo, nagle podjezdza bialy bus wypada 6 koksow gazuje nas i napierdalaja na oslep z palek teleskopowych, 4 osoby to wogole zemdlaly. Z klubu wyszli jacys studenci medycyny i zaczeli udzielac pomocy. Psy byly jak nacpane, jednego kojarzylem, bo robil jako tajniak w klubach i mowie mu co zescie odjebali, on mowi nie wiem nie wiem kurwa. Od razu w chuj niebieskich sie zjechalo, pozabierali nam telefony, pousuwali filmiki. Takie byly czasy.
Ja największy wpierdol w życiu dostałem na komendzie po jakiejś szamotaninie na mieście, najlepsze że jak mnie już wypuszczali to mi chuje miłego dnia życzyli i do zobaczenia :mamed: Człowiek był młody i głupi :usunto:

Wpadł mi w końcu ten film o soli. Kłodawska! :robbie:

Back