Sport

Nie ma dachu (Roland Garros) - przerywany mecz podczas deszczu. Jest dach (Wimbledon) - przerywany mecz podczas deszczu. Fuck logic.

Przy zwyciestwie Radwanskiej w Wimbledonie awansuje w rankingu ? Azarenka i Williams straca duzo punktow odpadajac wczesniej

Chinka pokonana, koncertowa gra Agnieszki w 3 secie.

Wielka szansa stoi przed nią, teraz albo nigdy.

nigdy nie widzialem tak slabej Chinki chyba ostatnio, sama statystyka bledow mowi za siebie, brawo Isia, oby wygrala turniej.

Męczyła się niemiłosiernie w tym ostatnim gemie, ale się udało. Z Lisicki raczej będzie faworytką, ale Sabine już pokazała, że gra turniej życia. Jeśli Agnieszka zagra tak jak dzisiaj (nie licząc końcówki drugiego seta) to myślę, że sobie poradzi.

jesli ktos ma watpliwosci, ze szczegoly rzadza sportem - wystarczylo krzyknac czelendz, a 1 set bylby dla Chinki. :-)

Baju rozumiem, że obstawiłeś na chinkę i przejebaleś i ją winisz, ale popatrz obiektywnie na to, bo Aga zagrała jeden z lepszych meczy w karierze i tutaj Na Li byla zaskoczona, że do wszystkiego Aga dochodzi, atakuje. Ogromna szansa na wygranie turnieju!!

Kapitalne widowisko ! Chyba najlepsze jak do tej pory w tegorocznym Wimbledonie.

Ciężko powiedzieć jak potoczy się półfinał z Lisicki. Niemka rozgrywa bardzo dobry turniej a zwycięstwo z Williams napewno dodało jej pewności siebie i jest w stanie wygrać nawet cały turniej.

Z drugiej strony mamy naszą Iśke, która również gra dobrze a momentami nawet bardzo dobrze. Obrona chyba najlepsza ze wszystkich zawodniczek grających w WTA. Jeśli dodamy do tego dobry odrzucający serwis to finał będzie ale trzeba też pamiętać o tym, że te dwa bardzo ciężkie mecze rozgrywane dzień po dniu mogą się odbić w kolejnym spotkaniu.

Jutro dzień przerwy a w czwartek chwila prawdy.

Aga praktycznie zawsze do wszystkiego dochodzi, jej obronny tenis jest jednym z najlepszych co juz pisalem, oczywiscie to byl jej bardzo dobry mecz, ale Chinka wg mnie nie grala swojego tenisa. :)

Półfinały wygladają tak:

Radwańska - Lisicki

Bartoli - Flipkens

Lepszej okazji na wygranie turnieju wielkiego szlema Agnieszka już raczej mieć nie będzie.

Droga łodzianina do ćwierćfinału była jednak bardzo trudna. "Daily Telegraph" przypomina, że jeszcze 18 miesięcy temu Janowicza nie stać było na bilety lotnicze, by pojechać na Australian Open. Polakowi w znalezieniu sponsorów nie pomagał fakt, że miał za sobą grę w finałach wielkoszlemowych turniejów juniorskich w Paryżu i Nowym Jorku. Tylko dzięki poświęceniu rodziców, którzy zdecydowali się sprzedać sieć sklepów sportowych, by znaleźć środki na rozwój kariery syna, mógł wystąpić w Sydney.
Kłopoty finansowe niezwykle utalentowanego tenisisty próbowali wykorzystać Katarczycy. Zaoferowali oni Polakowi fantastyczne możliwości rozwoju. Warunkiem było jednak, żeby przyjął obywatelstwo Kataru i... przeszedł na islam. Janowicz, jako gorliwy katolik, zdecydowanie odmówił. - Nie zastanawiałem się nawet przez chwilę - wspomina.
Ciekawa historia dotycząca Jerzyka ;)

Del Potro wygrywa już 2:0 w setach z Ferrerem

Jestem pod mega wrażeniem poziomu spotkania. Ilość długich wymian + mase winnerów robią fajny mecz dla oka

Djoko wygrał pierwszego seta 7:6 z Berdychem. W drugim 3:2 dla Czecha

Scena po meczu bezcenna. Szacuneczek Panowie za walkę :-)

Czekamy teraz na rywala w SF. Bliżej półfinału jest Hiszpan ale do końcowego rozstrzygnęcia jeszcze daleko

Niesamowicie wzruszony był Jurek po tym meczu, bo i niezwykłe osiągnięcie. 22 lata na karku i półfinał Wimbledonu. Oby tak dalej! Brawo JJ! :-)

No i jakie zainteresowanie na cohones tenisem :D

Chyba jeszcze nigdy o żadnym wielkim turnieju nie gawędziło tu tyle osób, jak widać sukcesy przyciągają nowych fanów :) Ciekawe jakby cofnąć się wstecz ile osób pisało o poprzednim Wimbledonie :D

lukasz, raczej dlatego, że wszyscy puscili kupony na ten mecz powyżej 3,5 seta, a tutaj uj :D

najbardziej mnie w tenisie jara doping kibiców

Back