F. Georgiew
BAMMA Welterweight
Skuteczne linkowanie na www z fejsa i trzy dobre książki na weekend świąteczny - niezwiązane z marketingiem, ale mega życiowe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Czy jest jakaś aktualnie działająca apka/widget która pozwala śledzić tylko powiadomienia z fb ? Wydaje mi się, że fb zablokował taką możliwość dla niezależnych aplikacji...
Aplikacji FB oficjalnej nie używam bo mi zamula fon za bardzo. Kiedyś używałem takiego widgeta, który mi pokazywał na ekranie głownym wszystkie ważne powiadomienia (newsfeed, komentarze, urodziny znajomych itp) ale od jakiegoś czasu takie aplikacje przestały działać mi na telefonie z powodu problemu połączenia z kontem FB.Nie do końca rozumiem pytanie @Arteck. Jakie dokładnie powiadomienia chciałbyś otrzymywać? Jakich byś nie chciał? Czego nie wyświetla Ci aplikacja FB, co byś chciał otrzymywać?
Znajomy ma taką apke. Po świętach się dowiem i dam znać. Jakbym zapomniał przypomnij się za kilka dni.Czy jest jakaś aktualnie działająca apka/widget która pozwala śledzić tylko powiadomienia z fb ? Wydaje mi się, że fb zablokował taką możliwość dla niezależnych aplikacji...
@F. Georgiew mam plany stworzenia fan page na FB, content jest, zarysy planu na najbliższe miesiące również. Można się z Tobą jakoś skontaktować, żebyś pomógł to wszystko ogarnąć, spiąć, by FP jak najszybciej osiągnął jak największy zasięg i zrobił dużo szumu? :)
Znajomy ma taką apke. Po świętach się dowiem i dam znać. Jakbym zapomniał przypomnij się za kilka dni.
@F. Georgiew planujesz może jakieś szkolenie w Łodzi ? Z chęcią bym się wybrał aby usystematyzować wiedzę. Plus, jeśli byś chciał, mogę udostępnić miejsce na szkolenie/warsztaty.
Miałem Was nie spamować, ale tutaj pokazujemy jak w praktyce ściągnęliśmy ludzi na wydarzenie na żywo w weekend, powodując kolejki w knajpie, które trwały od rana do nocy. Może się Wam przydać. Dodam, że inwestycja w reklamę na poziomie 70zł, co przeliczając na ilość paragonów wychodzi 2-6gr za paragon (zależy jak liczyć). Nawet wliczając koszt miesięcznej obsługi total to wychodzi 1zł za paragon w knajpie, a przecież jest 30 innych dni w miesiącu, gdzie je generujemy :)
Spamuj ile wlezie w końcu od tego jest ten temat. PS nawet czytaj dalej jest tak zrobione ze generuje ruch na facebook![]()
mój mały osobisty rekord, w naturalnym zasięgu posta na FP, który ma 50 fanów to 1499 odbiorców - około 3000% bez grosza na reklamę :)Niezależnie od tego czy klikniesz czytaj dalej tutaj, czy bezpośrednio na FB, to sygnał, że treść jest interesująca dla użytkowników i zasięgi bezpłatne idą w górę. Dlatego mamy zdjęcia, które dużo osób powiększa żeby sobie zobaczyć i zamknąć i dłuższe tipy, od samego klikania osoby, które nie zostawiają lajków nabijają nam mocno zasięg i dotarcie do pozostałych fanów strony (zamiast do 20% docieramy do 80-300%).
Koniec z zasadą max 20% tekstu na grafice reklamy na FB ?
Dotychczas jeżeli algorytm lub pracownik FB uznał że tekst na grafice zajmuje więcej niż 20% powierzchni publikacji reklamy została wstrzymywana. FB odchodzi od tej polityki jednak nie bez zastrzeżeń - nadal jeśli tekstu będzie za dużo może się to odbić na zasięgu jak i cenie.
Czy mogę wstawić nowe foto profilowe tak, aby u innych nie wyświetliło się zdarzenie o tym na wallu?
Facebook zablokował wyświetlanie filmów na forum, by po prostu wchodzić bezpośrednio na Fejsa, czy ki wuj?
@F. Georgiew
Coś musi zmniejszać. Jak zapisuje np jakąś fotkę na telefon z Fejsa to ma 49 KB.@kaczka41 być może wrzuca Ci miniatury, albo telefon kompresuje zdjęcia pod kątem niższego transferu danych. Kiedy z kompa wybierasz ręcznie, to są już oryginały.
FB kompresuje zdjęcia większe niż 1mb, ale z reguły to nie jest zauważalne dla niewprawnego oka. Nie sądzę żeby o to tutaj chodziło. Idealnie wrzucić zdjęcie kwadrat lub poziomy prostokąt o krótszym boku 1000-1200px i całkowitym rozmiarze tuż pod 1mb.