Roshi
Roshi
ma być drogo i chuj.To co się stało w tym roku z cenami dysków i pamięci to jest jakaś abstrakcja
WYJEBAŁO W KOSMOS I CHUJ CZŁOWIEKA MOŻE TYLKO STRZELIĆ!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ma być drogo i chuj.To co się stało w tym roku z cenami dysków i pamięci to jest jakaś abstrakcja
Pół roku temu kupiłem samsunga evo 2,5''sata 1TB za 300 a dziś 1000ma być drogo i chuj.

To co się stało w tym roku z cenami dysków i pamięci to jest jakaś abstrakcja
Zakupiłeś czy nadal czekasz?Chuja, uznałem, że nie będę zamawiał o 22, bo nie wierzę że to naprawdę ostatni egzemplarz.
No i rano miałem karę za brak wiary, więc nadal czatujemy na okazję. Co się uda taniej to wezmę![]()
Zakupiłeś czy nadal czekasz?
Kupiłem Xiaomi 15T Pro. Aparat świetny, wyświetlacz też robi bardzo dobre wrażenie. Jedyny minus o dziwo to bateria, która miała rozpierdalać konkurencje niczym faraon mumia cały kosmos, a przy średnio intensywnym użytkowaniu i tak muszę ładować co drugi dzień, a w zasadzie co półtora.

To chyba i tak nadto. Ile SoT? Ogólnie aktualnie teraz mało który przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje 1.5. chyba tylko nowe choinkę z nowymi bateriami. Większość nadal jeden dzień do 20%. Oby służył :)Kupiłem Xiaomi 15T Pro. Aparat świetny, wyświetlacz też robi bardzo dobre wrażenie. Jedyny minus o dziwo to bateria, która miała rozpierdalać konkurencje niczym faraon mumia cały kosmos, a przy średnio intensywnym użytkowaniu i tak muszę ładować co drugi dzień, a w zasadzie co półtora.
To chyba i tak nadto. Ile SoT? Ogólnie aktualnie teraz mało który przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje 1.5. chyba tylko nowe choinkę z nowymi bateriami. Większość nadal jeden dzień do 20%. Oby służył :)
wi-fi zżera wkurwę bateriiA kij wie. A co do intensywnego używania to ja akurat raczej tego nie robię, tyle co w pracy sprawdzam co jakiś czas wiadomości, przy dwójce instagram i na siłce muzyka na słuchawkach przez 2h :)
albo nie wi-fi tylko przeglądanie neta, już sam nie pamiętamwi-fi zżera wkurwę baterii

lte jest prądożernealbo nie wi-fi tylko przeglądanie neta, już sam nie pamiętam![]()
Ite itamtelte jest prądożerne

Wifi nie zżera tylko LTE. Na wifi telefonu działają do 2xdluzejwi-fi zżera wkurwę baterii
No to LTE. Wiedziałem, że coś z internetemWifi nie zżera tylko LTE. Na wifi telefonu działają do 2xdluzej

Kupiłem Xiaomi 15T Pro. Aparat świetny, wyświetlacz też robi bardzo dobre wrażenie. Jedyny minus o dziwo to bateria, która miała rozpierdalać konkurencje niczym faraon mumia cały kosmos, a przy średnio intensywnym użytkowaniu i tak muszę ładować co drugi dzień, a w zasadzie co półtora.
Dokładnie, taki wynik to i tak rzadko spotykana sprawa. Standardem teraz jest wyrabianie sobie nawyku podłączania telefonu na noc lub ratowanie się punktami ładowania, takie czasyTo chyba i tak nadto. Ile SoT? Ogólnie aktualnie teraz mało który przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje 1.5. chyba tylko nowe choinkę z nowymi bateriami. Większość nadal jeden dzień do 20%. Oby służył :)

#xiaominienajlepsze, nawet gdyby dali baterie 10.000 mah, ich soft to gówno.Dokładnie, taki wynik to i tak rzadko spotykana sprawa. Standardem teraz jest wyrabianie sobie nawyku podłączania telefonu na noc lub ratowanie się punktami ładowania, takie czasy![]()

Podobno oneplus opuszcza Europę. Pewnie ma to związek pośredni fakt, ze oneplus i polo należą do BBK Electronics. Szkoda, bo była to dobra marka która na te czasy była wyceniona w przystępny sposób i starczała na lata. O tyle dobrze, że zostało oppo i vivo, ale niestety te dwie firmy chcą zarabiać na europejczykach a u siebie ceny zacne. Ps. Jeśli ktoś chce zmienić telefon w najbliższym czasie to poczekajcie na BF lub kupcie przy premierze. Aktualnie i Nas najlepiej kupować na premierę z kodami i kombinowaniem plus często jest odsprzedaż starego telefonu jak ktoś nie chce się bawić w olx. Mimo wszystko jak ktoś ma blisko granicę niemiecka lub jeździ tam pozwiedzać to brać odrazu sprzęt dla siebie i rodziny. Pomimo różnych podatku 1% tam można powiedzieć, że obowiązują promocje gdzie u Nas są to "promocje". Jak to stare przysłowie mówi: Może i nie zarabiamy dużo, ale mamy drogo.#xiaominienajlepsze, nawet gdyby dali baterie 10.000 mah, ich soft to gówno.
W OP 15 mam 7300 i ładuje go co 3 dni, przy ładowaniu do 100 % albo co 2 jak ładuje do 80%
A widzę że w podobnym budżecie co ten xiaomi jest OP15 R z taką samą baterią 7300
wycofają się to trudno, Vivo na tą chwilę jest top jak chodzi o aparaty, a soft ten samo co Oneplus, ale na razie nic nie jest przesądzonePodobno oneplus opuszcza Europę. Pewnie ma to związek pośredni fakt, ze oneplus i polo należą do BBK Electronics. Szkoda, bo była to dobra marka która na te czasy była wyceniona w przystępny sposób i starczała na lata. O tyle dobrze, że zostało oppo i vivo, ale niestety te dwie firmy chcą zarabiać na europejczykach a u siebie ceny zacne. Ps. Jeśli ktoś chce zmienić telefon w najbliższym czasie to poczekajcie na BF lub kupcie przy premierze. Aktualnie i Nas najlepiej kupować na premierę z kodami i kombinowaniem plus często jest odsprzedaż starego telefonu jak ktoś nie chce się bawić w olx. Mimo wszystko jak ktoś ma blisko granicę niemiecka lub jeździ tam pozwiedzać to brać odrazu sprzęt dla siebie i rodziny. Pomimo różnych podatku 1% tam można powiedzieć, że obowiązują promocje gdzie u Nas są to "promocje". Jak to stare przysłowie mówi: Może i nie zarabiamy dużo, ale mamy drogo.
Vivo i oppo idą po równo aktualnie. Kwestia gustu kto co woli. Na plus dla Vivo, że mają kompaktowe kombajny z mega aparatem. Ja osobiście czekam na następców Pixela i następcę Samsunga Ultra w szczególności co zrobią z sPenem. W innym wypadku najlepiej byłoby jakby zdjęli bana na Huaweia, ale na to niema co liczyć, a szkoda.wycofają się to trudno, Vivo na tą chwilę jest top jak chodzi o aparaty, a soft ten samo co Oneplus, ale na razie nic nie jest przesądzone
Na Huaweia pewnie sam bym się skusił. Pixele to póki co mocna stagnacja niestety a szkoda bo fotograficznie i systemowo robią robotę. Sam teraz siedzę na s24 Ultra i jak patrzę na s25/26 Ultra to widać że nie mają pomysłu na spen i wręcz go kastrująVivo i oppo idą po równo aktualnie. Kwestia gustu kto co woli. Na plus dla Vivo, że mają kompaktowe kombajny z mega aparatem. Ja osobiście czekam na następców Pixela i następcę Samsunga Ultra w szczególności co zrobią z sPenem. W innym wypadku najlepiej byłoby jakby zdjęli bana na Huaweia, ale na to niema co liczyć, a szkoda.
a szkoda..
podłączy, a czemu nie? to zwykły PC tylko wsadzony w karton po butach, jedyne co może martwić to czy się nie zagotuje w tej małej budzie, jeszcze jak będzie schowany gdzieś za TV.Kupować to? Opłaca się to? Podłączy to do TV? Będzie działało? Co na tym pójdzie?
![]()
Core i9 10980HK Mini-PC Windows 11 32GB RAM 1/2TB SSD Tragbarer Gaming-Mini-PC WiFi 6 BT 5.2 4K 60Hz HD Mini-Computer PC Desktop - AliExpress 7
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.compl.aliexpress.com
Główna różnica między HDMI 1.4 a HDMI 2.1 to przepustowość: 10,2 Gb/s (1.4) kontra 48 Gb/s (2.1). HDMI 2.1 obsługuje obraz 4K@120Hz i 8K@60Hz, a HDMI 1.4 ogranicza się do 4K@30Hz lub 1080p@120Hz. HDMI 2.1 oferuje też funkcje dla graczy (VRR, ALLM) i eARC, niezbędne dla nowych konsol (PS5/XSX) i zaawansowanych TV.
Kluczowe różnice (HDMI 1.4 vs 2.1):
Przepustowość: 10,2 Gb/s (1.4) vs 48 Gb/s (2.1).
Rozdzielczość i odświeżanie:
HDMI 1.4: Maks. 4K (3840x2160) przy 30 kl./s, 1080p przy 120Hz.
HDMI 2.1: Obsługa 4K przy 120 kl./s, 8K przy 60 kl./s, a nawet 10K.
Audio: HDMI 1.4 obsługuje standardowy ARC, natomiast HDMI 2.1 wprowadza eARC (Enhanced Audio Return Channel), oferując wyższą jakość dźwięku (formaty obiektowe jak Dolby Atmos).
Funkcje gamingowe (tylko 2.1):
VRR (Variable Refresh Rate): Zmienna częstotliwość odświeżania, zapobiega rwaniu obrazu.
ALLM (Auto Low Latency Mode): Automatyczny tryb niskiego opóźnienia.
QFT (Quick Frame Transport): Zmniejsza opóźnienia.
Dynamic HDR: HDMI 2.1 wspiera dynamiczne metadane HDR, zapewniając lepszą jakość obrazu w każdej klatce.
Podsumowanie zastosowania:
HDMI 1.4: Wystarczający do starszych telewizorów Full HD, monitorów biurowych, odtwarzaczy Blu-ray.
HDMI 2.1: Wymagany dla konsol PS5/Xbox Series X, kart graficznych RTX 30/40, telewizorów 4K/8K 120Hz oraz soundbarów z Dolby Atmos
Mój budzik w czerwcu kończy 6 lat i jest niezawodnyW domu wszyscy używacie budzika z telefonu czy ktoś używa zegarka z budzikiem?
a jak muszę dużo wcześniej wstać to aby nie budzić pół domu to ustawiam sobie wibracje na mi bandzie i daje radeMam znakomity budzik biologiczny. Zawsze wybudzam się chwilę przed tym ustawionym w tel. Jako wsparcie czasami pojawia się kot szarpiący żaluzjami.W domu wszyscy używacie budzika z telefonu czy ktoś używa zegarka z budzikiem?
Indianie pili dużo wody przed snem, rano ich budził pęcherz i wyruszali na polowanieMam znakomity budzik biologiczny. Zawsze wybudzam się chwilę przed tym ustawionym w tel. Jako wsparcie czasami pojawia się kot szarpiący żaluzjami.

Ja często piję coś innego niż Indianie.Indianie pili dużo wody przed snem, rano ich budził pęcherz i wyruszali na polowanie
U mnie też to działa, ale wolę nie ryzykować zbyt często![]()