Smartfony, tablety, laptopy, telewizory, GPS i inna elektronika.

Jak to lata? Czy zadowolony jesteś?
Już wiem że część funkcji pewnie jest zablokowana dopóki na konto google się nie zalogujesz.
Ja wcześniej miałem głównie chinczyki z średniej półki i muszę przyznać że tutaj pod kątem stabilności działania to jest sztos. Telefon mam od dwóch lat i nie zwolnił ani trochę, chodzi jak wyjęty z opakowania. W przypadku 7 Pro wydajność wystarczająca do wszystkiego oczywiście poza graniem w wymagające tytuły no ale to nie jest telefon do tego. Z 8a żony podobnie. Multimedia to jak to w pixelach, aparat robi robotę, dźwięk jak dźwięk, mi akurat słoń na ucho nadepnął więc ciężko stwierdzić. Bateria jeden dzień trzyma spokojnie.

najlepiej-sprzedajace-sie-smartfony-2024-counterpoint.jpg

Jak to lata? Czy zadowolony jesteś?
Już wiem że część funkcji pewnie jest zablokowana dopóki na konto google się nie zalogujesz.
Bateria 4.5-6.5 SoT. Dla mnie wystarcza. Działa płynnie jeśli chodzi o codzienne użytkowanie. Jednak w przypadku dużego obłożenia czasem dłużej pomyśli. Wydaje mi się jednak że czasem to błąd aplikacji a nie procesora bo w Samsungu miałem podobnie. Przy grach sporo cieplejszy ale nie parzy. Prostota i łatwości użytku. Ogólnie mniej możliwości kustomizacji ale mi to niepotrzebne. Konto google wymagane bo to telefon Googla. Ai za darmo na rok po aktywacji. Aparat mistrzostwo, jeśli miałeś gorsze aparaty to spory przeskok. Wszystkie trzy aparaty zbliżone jeśli chodzi o kolorystykę. Ładowanie indukcyjne i zwrotne działa. Na minus lub obojętne szybkość ładowania aktualnie powinna być już szybsza.

Bateria 4.5-6.5 SoT. Dla mnie wystarcza. Działa płynnie jeśli chodzi o codzienne użytkowanie. Jednak w przypadku dużego obłożenia czasem dłużej pomyśli. Wydaje mi się jednak że czasem to błąd aplikacji a nie procesora bo w Samsungu miałem podobnie. Przy grach sporo cieplejszy ale nie parzy. Prostota i łatwości użytku. Ogólnie mniej możliwości kustomizacji ale mi to niepotrzebne. Konto google wymagane bo to telefon Googla. Ai za darmo na rok po aktywacji. Aparat mistrzostwo, jeśli miałeś gorsze aparaty to spory przeskok. Wszystkie trzy aparaty zbliżone jeśli chodzi o kolorystykę. Ładowanie indukcyjne i zwrotne działa. Na minus lub obojętne szybkość ładowania aktualnie powinna być już szybsza.
Co to znaczy że "AI za darmo na rok po aktywacji"? Stare konto google na pixelka 8 pro się kwalifikuje? Sam od tygodnia mam 8 pro, wg. mnie mega tanio teraz stoją więc szkoda było nie skorzystać. Faktycznie czasem apki dłużej pomyślą, ale i to renderowanie fot chwilę zajmuje i szkoda że wiele opcji typu zdj. live jak w ajfonie odpada przy rozdzielczości 50mp.

Co to znaczy że "AI za darmo na rok po aktywacji"? Stare konto google na pixelka 8 pro się kwalifikuje? Sam od tygodnia mam 8 pro, wg. mnie mega tanio teraz stoją więc szkoda było nie skorzystać. Faktycznie czasem apki dłużej pomyślą, ale i to renderowanie fot chwilę zajmuje i szkoda że wiele opcji typu zdj. live jak w ajfonie odpada przy rozdzielczości 50mp.
Prostuje. Niestety Gemini advance na rok przy pixeli 9. Aktualnie jest 1 miesiąc za darmo:

Ogólnie telefon na plus, ma wady i zalety jak każdy smartfon. Do normalnego użytku moim zdaniem to. Gdybym miał polecać to: oneplus, Pixel, Samsung, Apple. Oczywiście wybor zależy od potrzeb

@Dzihados @lugasek inni komputerowcy. Jest sens dokładać do płyty B450 ryzena 9 5900x albo 5950x? Czy chipset będzie jakoś wpływał na wydajność?
Obecnie mam w kompie ryzena 5 5600x, no i do gierek jest spoko ale w programach niestety łapie zamułke nawet przy niezbyt skomplikowanych ale wymagających większej ilości rdzeni zadaniach.

@Dzihados @lugasek inni komputerowcy. Jest sens dokładać do płyty B450 ryzena 9 5900x albo 5950x? Czy chipset będzie jakoś wpływał na wydajność?
Obecnie mam w kompie ryzena 5 5600x, no i do gierek jest spoko ale w programach niestety łapie zamułke nawet przy niezbyt skomplikowanych ale wymagających większej ilości rdzeni zadaniach.
Nie jestem na bieżąco z chipami, musiałbym poszkiełkować. Z ciekawości jaka cena procka? Ile kosztowałaby nowa płyta?

chipset nie, tylko chlodzenie sekcji zasilania. Jaka to płyta?

Ciężko bardzo. Musiałbyś zrobić undervoltig mocny i duże chłodzenie powietrzne to może by jakoś działało.

Jaka reszta podzespołów ? Jakie programy używasz? I jaki budżet na ulepszenie ?
Na ten moment mam ryzena 5 5600x, 32GB ramu Kingston(?) fury, RTX 3060. Chłodzenie fera 5.
Generalnie większość tematów chodzi sikalafą, ale ostatnio wkręciłem się w davinci resolve i tutaj jest lipa niestety.

Edit: budżetu jakiegoś określonego nie mam, wolałbym jednak nie składać zupełnie od nowa kompa
:roberteyeblinking:

Na ten moment mam ryzena 5 5600x, 32GB ramu Kingston(?) fury, RTX 3060. Chłodzenie fera 5.
Generalnie większość tematów chodzi sikalafą, ale ostatnio wkręciłem się w davinci resolve i tutaj jest lipa niestety.

Edit: budżetu jakiegoś określonego nie mam, wolałbym jednak nie składać zupełnie od nowa kompa
:roberteyeblinking:
Da Vinci na gpu bardziej siedzi. Może masz nie ustawione żeby karta wspomagała ?

Da Vinci na gpu bardziej siedzi. Może masz nie ustawione żeby karta wspomagała ?

Na GPU tylko dekoduje i koduje, praca w timeline leci na procku.
Oglądałem ostatnio wywiad z gościem który prowadzi w stanach firmę budująca stacje robocze i tam było tłumaczone co i jak.
I padło między innymi, że do davinci 12-16 rdzeni to minimum
:beczka:

@lugasek mistrzu co z tych płyt dostępnych w euro byś polecał pod tego ryzena?

Pany, jaką technologię/producenta rozważać do dużego TV (max szerokość zewnętrzna ~ok 200cm, btw te szerokości podane to są zewnętrzne czy matrycy, bo rzadko kiedy jest konkretne info).
Wczesniej napalałem się na dobry projektor i ekran, ale już mi przeszło (to jednak jeszcze nie teraz, przynajmniej nie w jasnym pomieszczeniu)...

Back