Siłownia ( rzeźba, spalanie) pytanie :)

Dlaczego facet, który jest silny w chuj i tymi kulkami to powinien machac jak ja tytką cukru robi to tak pokracznie? Przecież to wiosłowanie bardziej przypomina zwijanie sieci rybackich. Masakra jaka niezborność ruchowa
Bo nie ma żadnej tensegracji mięśniowo-powieziowej
On nawet te wykluczanie robi samymi bicepsami

Dlatego później wpada w taką lokomotywę zawodnik o połowę lżejszy , który ma koordynację, który umie zarządzać tym ciałem , gdzie to wszystko jest spójne i robi z takiego szmatkę do podłogi

IMG_0497.png
„Zdrowo się odżywiam, ciężko trenuję a nie leżę na kanapie „

Ci co leżą na kanapie dalej żyją

Czy jednym czajnikiem zrobię trening całego ciała w 30 minut? Brzmi to dość surrealistycznie.
Swingi jednorącz z przekładaniem/oburącz
Przysiad/Przysiad boczny
Highpulle jednorącz
Podrzuty jednorącz
Wyciskanie na barki/wyciskopodrzut jednorącz
Dookoła głowy
Triceps zza głowy
Biceps jednorącz/oburącz
Pompki wąskie na kettlu
Pompka+wiosłowanie kettlem

Ułożyć według partii i trudności.

10 ćwiczeń x2

Swingi jednorącz z przekładaniem/oburącz
Przysiad/Przysiad boczny
Highpulle jednorącz
Podrzuty jednorącz
Wyciskanie na barki/wyciskopodrzut jednorącz
Dookoła głowy
Triceps zza głowy
Biceps jednorącz/oburącz
Pompki wąskie na kettlu
Pompka+wiosłowanie kettlem

Ułożyć według partii i trudności.

10 ćwiczeń x2
to teraz pytanie co jest się w stanie osiągnąć, bo mi jakoś na wyglądzie nie zależy bo i tak mam dobre geny, więc szybko widać docięte mięśnie więc to jest sprawa drugorzędna i czy to nie będzie bardziej kontuzjogenne niż zwykła siłownia?
Ewentualnie pytanie o rodzaj, bo widzę w sklepie takie, które można chwycić dwurącz, i widzę takie pro z wąskim chwytem, więc co lepsze dwa odważniki czy jeden na początek?

Last edited:
Osiągnąć można dużą wytrzymałość siłową całego ciała, atletyczną sylwetkę. Kettle z grubszym chwytem są lepsze, bo mocniej angażują chwyt i przedramiona. Zacząłbym od zestawu 2x16kg i 1x24kg jeśli jesteś początkujący. Jeżeli masz jakąkolwiek bazę siłową to 2x24kg i 1x32kg. Dodajesz kalistenikę i ogień.

Osiągnąć można dużą wytrzymałość siłową całego ciała, atletyczną sylwetkę. Kettle z grubszym chwytem są lepsze, bo mocniej angażują chwyt i przedramiona. Zacząłbym od zestawu 2x16kg i 1x24kg jeśli jesteś początkujący. Jeżeli masz jakąkolwiek bazę siłową to 2x24kg i 1x32kg. Dodajesz kalistenikę i ogień.
Wszystko git, tylko ja starej daty jestem i jak słyszę trening pół godziny, to sobie myślę, czy to zadziała kurwa mać

Wszystko git, tylko ja starej daty jestem i jak słyszę trening pół godziny, to sobie myślę, czy to zadziała kurwa mać
Dałbym Ci głupie 1,5 minuty w pozycji pod silną izometria i byś nie wytrzymał , a piszesz o pół godziny treningu

Złap ketla 32 i porób z nim przez 5 minut przysiady czy swingi to zrozumiesz

Czy jednym czajnikiem zrobię trening całego ciała w 30 minut? Brzmi to dość surrealistycznie.
Nawet bez ketla i czajnika zrobisz. Z takich porad jak mało się ruszałeś, to zaczynaj spokojnie od podstaw by budować te zdrowe nawyki, na jakieś wyczyny przyjdzie czas. Zastanów się też nad tym co właściwie chcesz osiągnąć? To najważniejsze w tym wszystkim.

Polecam ten kanał

Back