Po co siłownia do ogólnorozwojówki? Takie coś można trenować codziennie, a jak doświadczenie niewielkie to nawet lepiej na początek klepać po trochę w wolnych chwilach, nawet w przerwie w pracy.
Polecam przysiady zwykłe i hinduskie po kilka na przemian, a potem dodawać do tego wyskoki z przysiadu. Następnie wykroki przód/tył, oraz "przysiady" lekko w przód jakbyś chciał robić wejście zapaśnicze w nogi. Szkoda żeby to było codzienne żmudne liczenie takich samych przysiadów, ja wolę modyfikować. Jak bolą kolana to ja robię tak że trzymam się ściany i stojąc wznoszę się w górę na palcach jak najszybciej się da, to czuję ulgę dla kolan.
Na górę polecam prostą rozgrzewkę(wymachy ramiom, kręcenie nadgarstkami, podstawowy stretching). Potem w pozycji pompki gibiesz się na różne strony, cofasz się rękami do tyłu i nogami do przodu podnosząc odbyt ku górze. Robisz pompki zwykłe z hinduskimi na przemian, potem modyfikujesz pompki do japonskich/diamentowych/"mike tyson" pushup i na dociążenie fajne są pompki pike.
Jak to się znudzi, to z pozycji pompki można chodzić przód tył, a potem kicasz jak zając i naśladujesz rozmaite kroki zwierzęce tzw. animal bjj drill.
Na koniec możesz wiąść poduszkę pod kolana i robić damskie pompki z maksymalną prędkością.
Jeśli nie masz jakiś specjalnych piorytetów treningowych, to nie ma co za bardzo kalkulować i te apki też mnie nie przekonują. Jeśli apka nie dają nagrody to szkoda na to uwagi. Myślę, że 3 miechy tak popróbujesz i potem zobaczysz co dalej chcesz robić.