Siłownia dla zaawansonych

Nie wiem co takiego jest w russian twistach, ale jak robię je z 15 kg slamballem to czuję jak mi coś przeskakuje w górnej części kręgosłupa. Tam akurat mnie nigdy nie napierdalało a jednak cos się nastawia :lol:

Nie wiem co takiego jest w russian twistach, ale jak robię je z 15 kg slamballem to czuję jak mi coś przeskakuje w górnej części kręgosłupa. Tam akurat mnie nigdy nie napierdalało a jednak cos się nastawia :lol:
A na co Ci te ruskie wygibasy jak za chwilę będziesz leciał jodełkę na metry?!

Podrzucam Wam chory trening:
50 pompek pike
25 drążek szeroko
50 podciąganie poziomo
25 pompek na kolanach z jednej ręki na obie strony
50 syzyfkow
50 grzbietów
50 scyzoryków
50 wycieraczek
50 podciągnięć kolan w zwisie
25 drążek na kołach gimnastycznych

Aha, od razu po sobie. Potem następuje rzyganie

50 pompek pike
25 drążek szeroko
50 podciąganie poziomo
50 syzyfkow
50 grzbietów
50 scyzoryków
50 wycieraczek

You sick bastard ! :antonio:

50 pompek pike
Ja nawet 50 zwykłych nie zrobię:korwinstupid:
25 drążek szeroko
:ożeszty:
50 podciąganie poziomo
50 syzyfkow
50 grzbietów
50 scyzoryków
50 wycieraczek
Co to za syzyfy grzbiety i inne scyzoryki:whodefuk:

Ja pozostanę na razie przy swoim:beczka:

50 pompek pike
25 drążek szeroko
50 podciąganie poziomo
50 syzyfkow
50 grzbietów
50 scyzoryków
50 wycieraczek

Dobreee, od razu przypomina się szkoła policji (spokojnie niebieską przygodę mam już za sobą) gdzie raz wkurwiony instruktor, kazał nam wypierdalać przed hale i:
Stanie na kostkach 2 minuty
250 przysiadów
Podskoki po 100 na każdą nogę
50 pompek
Stanie na kostkach minute
Bieg 2 kilometry
Stanie na kostkach minute, a potem z uśmiechem.na twarzy kazał wejść na hale i robiliśmy chwyty i rzuty.

Owszem, kilka osób trzeba było nieść do "mety"

Dobreee, od razu przypomina się szkoła policji (spokojnie niebieską przygodę mam już za sobą) gdzie raz wkurwiony instruktor, kazał nam wypierdalać przed hale i:
Stanie na kostkach 2 minuty
250 przysiadów
Podskoki po 100 na każdą nogę
50 pompek
Stanie na kostkach minute
Bieg 2 kilometry
Stanie na kostkach minute, a potem z uśmiechem.na twarzy kazał wejść na hale i robiliśmy chwyty i rzuty.

Owszem, kilka osób trzeba było nieść do "mety"
Spoooookooojnie są też tacy niebiescy, że można śmiało powiedzieć: "szacunek". Brzmi jak niezła jazda! To jednak kiedyś w policji coś ciekawego robili?

Nie no @Brawler098 to jest klasa sama w sobie, można czerpać, prawdziwy wojownik!

Spoooookooojnie są też tacy niebiescy, że można śmiało powiedzieć: "szacunek". Brzmi jak niezła jazda! To jednak kiedyś w policji coś ciekawego robili?

Nie no @Brawler098 to jest klasa sama w sobie, można czerpać, prawdziwy wojownik!
Robili, jak najbardziej. Jak sam test sprawności, żeby się dostać smiech na sali tak wewnątrz jest trochę lepiej.
Gardzie niebieskimi co świecą odznaka, a w głowie każdego mają w chuju.
Powinno być na odwrót. Policja jest dla ludzi, a nie na odwrót.
Tylko to już dłuższy temat i nie robię offtop:)

No taki trening daje popalić i nie zrobi się go z marszu , chodząc nie wiem przez 3 lata na siłownię i przerzucając żelastwo

Coś Wam pokażę
56lat, waga niecałe 80kg, profesor uniwersytetu, bez żadnej liczonej diety i innych bzdu, podnosić nic nie może bo ma 12 przepuklin na kręgosłupie - od właśnie treningu z ciężarami jak był młodszy
IMG_20250226_190043.jpg

No taki trening daje popalić i nie zrobi się go z marszu , chodząc nie wiem przez 3 lata na siłownię i przerzucając żelastwo

Coś Wam pokażę
56lat, waga niecałe 80kg, profesor uniwersytetu, bez żadnej liczonej diety i innych bzdu, podnosić nic nie może bo ma 12 przepuklin na kręgosłupie - od właśnie treningu z ciężarami jak był młodszy View attachment 122205
prawie jak @Baasteek
:siuu:

Ja nawet 50 zwykłych nie zrobię:korwinstupid:

:ożeszty:

Co to za syzyfy grzbiety i inne scyzoryki:whodefuk:

Ja pozostanę na razie przy swoim:beczka:
Syzyfki jak wpiszesz sissy squat to zobaczysz co to za ćwiczenie przyjemne
Grzbiety - leżysz na brzuchu, ręce wyprostowane, nogi wyprostowane i jednocześnie odrywasz od ziemi ręce i nogi i znów opuszczasz na ziemię

Scyzoryk - składasz się jak scyzoryk leżąc na plecach

Tak se czytam i zaskakuje mnie, że piszecie o treningu, w którym chcecie (większość) unikać kontuzji, a plany treningowe i same ćwiczenia w większości mocno kontuzjogenne...

Młodsi nie będziemy. Tzn ci którzy są w sztosie niech se ćwiczą, co i ile chcą, dopóki ich kontuzje nie zatrzymają na dobre, a ta chwila nadejdzie.

Reszta pisząca o treningu bez kontuzji - polecam przejść z waszego HIT (high intensity training, Czyli trening wysoko intensywny) na LIT, czyli trening o niskiej intensywności (zwłaszcza obciążeń Na stawy i ścięgna, bo tego nie naprawisz, cokolwiek by lekarze nie pisali).

A jak wygląda LIT? Tak ćwiczą Tom Cruise, Bezos, czy inne znane typy, wyglądający mimo swoich 50/60 lat na nadal mocnych gości.

Plus mogacy się nadal ruszać... Czasem nawet lepiej od młodych.

Tak to wygląda - sanki pchane i ciągnięte, wiosła, spacery farmera z niskim obciążeniem, wykroki Z obciążeniem, zabawy z piłką lekarską, biegi, marsze, chodzenie po górach... Do tego rozciąganie, trening mobilności, dobra, pełna dieta i mnóstwo snu (8h minimum).

Tak wygląda trener i jego podopieczni. Żeby nie było, że na pusto.

Tak se czytam i zaskakuje mnie, że piszecie o treningu, w którym chcecie (większość) unikać kontuzji, a plany treningowe i same ćwiczenia w większości mocno kontuzjogenne...

Młodsi nie będziemy. Tzn ci którzy są w sztosie niech se ćwiczą, co i ile chcą, dopóki ich kontuzje nie zatrzymają na dobre, a ta chwila nadejdzie.

Reszta pisząca o treningu bez kontuzji - polecam przejść z waszego HIT (high intensity training, Czyli trening wysoko intensywny) na LIT, czyli trening o niskiej intensywności (zwłaszcza obciążeń Na stawy i ścięgna, bo tego nie naprawisz, cokolwiek by lekarze nie pisali).

A jak wygląda LIT? Tak ćwiczą Tom Cruise, Bezos, czy inne znane typy, wyglądający mimo swoich 50/60 lat na nadal mocnych gości.

Tak to wygląda - sanki pchane i ciągnięte, wiosła, spacery farmera z niskim obciążeniem, wykroki Z obciążeniem, zabawy z piłką lekarską, biegi, marsze, chodzenie po górach... Do tego rozciąganie, trening mobilności, dobra, pełna dieta i mnóstwo snu (8h minimum).

Trening w tym stylu zdecydowanie godny polecenia. Zakwaszenie większe, niż się spodziewałem, ale tak jest przy nowym rodzaju ruchu.

Najważniejsze że jest ochota na więcej, tylko skąd ja kurwa w lecie sanki wezmę...

Efekt treningu LIT sprawdziłem dziś na poręczach - jakieś trzy tygodnie temu mój maks to 45 pompek, dziś skoczyło do 87...robione ruskim stylem, z kilkunastosekundowymi przerwami między "seriami".
1000038675.jpg

Wtedy byłem po tygodniu malowania chaty i rekord, dziś wypoczęty i kolejny rekord na poręczach, dobrze wjechało...

Następnym razem zrobię jeszcze 4+3+2 i będzie 120.
1000038887.jpg

Ciekawe na jakiej liczbie się zatrzymam :eddieconspiracy:

Tylko deska i tabletki wprowadzające w stan ketozy pomimo jedzenia węgli.

I jak się czujesz po takim dniu?
Ogromne zmęczenie?
Endorfiny?
Niepokój?
Ogólnie to rzuciłem zioło z dnia na dzień, a ostatnie 3 miesiące paliłem codziennie wieczorem. Od 3 dni spałem może w sumie 8 godzin, przed wojskiem i pierwsze dni w wojsku miałem tak samo. Jestem wypłukany ze wszystkiego, ledwo widzę na oczy, skurcze mnie łapią jak tylko napnę jakiś mięsień, ale czuje, że żyje, nie narzekam. Teraz jebłem 200 czystej, dobry seks i mam nadzieje, że usnę i rano bieg ze stacjami na ćwiczenia.

Ogólnie to rzuciłem zioło z dnia na dzień, a ostatnie 3 miesiące paliłem codziennie wieczorem. Od 3 dni spałem może w sumie 8 godzin, przed wojskiem i pierwsze dni w wojsku miałem tak samo. Jestem wypłukany ze wszystkiego, ledwo widzę na oczy, skurcze mnie łapią jak tylko napnę jakiś mięsień, ale czuje, że żyje, nie narzekam. Teraz jebłem 200 czystej, dobry seks i mam nadzieje, że usnę i rano bieg ze stacjami na ćwiczenia.
To mocno jesteś wyeksploatowany. Mordzia, proponuje dorzucić trochę zwyczajnego relaksu, odpoczynku. To odda, wiem po sobie. Co by nie zatrzeć silnika

Ja dziś 400 dipów i 200 drążka + 11h roboty w pełnym słońcu z ludźmi, wystarczy…
Właśnie mi się mega podobają takie proste treningi. Wczoraj biegałem z huskym, grałem z nim w piłkę, a do tego w zapętleniu pompki + drążki (różne warianty) - trening prosty, ale na prawdę to wchodzi super.

Back