Seriale

Nie. Na darmowym. Nie chodziło mi o to, że jest generalnie wszystko tylko, że wszystkie sezony Twin Peaks są, plus film pełnometrażowy. Tylko, że przeglądarka cda chyba tego nie pokazuje. Jest na prywatnym koncie z hasłem. Dlatego napisałem żeby kolega dał znać jakby nie znalazł. Wszystko lektor 1080p. A co do premium cda to nie wiem, nie używałem nigdy.
Zastanawiam się nad kupnem ale mało mam ostatnio czasu na filmy wiec sie wstrzymam póki co

@Mmayhem i jak tam 4 odcinek Task Force?
Niestety czarna "agentka" wciąż niemal nieskazitelna. Ten moment gdy gasi policjanta śmieszka jednym spojrzeniem na odprawie :lol: A później gdy siedzą z tą białą niedołęgą w krzakach pojawia się koleś i okazuje się, że wcześniej spotkał naszą czarną super agentkę w finałach stanowych, policyjnych zawodów strzeleckich, w których dwa razy go pokonała. Tak się przypadkiem składa, że on też jest czarny :lol:

@Mmayhem i jak tam 4 odcinek Task Force?
Niestety czarna "agentka" wciąż niemal nieskazitelna. Ten moment gdy gasi policjanta śmieszka jednym spojrzeniem na odprawie :lol: A później gdy siedzą z tą białą niedołęgą w krzakach pojawia się koleś i okazuje się, że wcześniej spotkał naszą czarną super agentkę w finałach stanowych, policyjnych zawodów strzeleckich, w których dwa razy go pokonała. Tak się przypadkiem składa, że on też jest czarny :lol:

Główny wątek ciekawie się rozwija ale te poboczne, w tym z przybraną córką agenta tak średnio bym powiedział.

Jedna z nich może okazać się kretem gangu,
jeżeli biała to niestety scenarzyści się nie popisali, gdyby czarna prymuska okazała się kablem rasistowskiego gangu byłby fajny plot twist.

Natomiast rozmowy córki agenta z psycholożką

:matt:

Sezon poświęcony Edowi Gein pojebany, sporo odchyłki od faktów, ale jako serial dobrze poprowadzony mimo wstawek z reżyserem, aktorem. W 4 sezonie ma być Tedd Bundy, to będzie pojebane.

@Mmayhem - odcinek piąty Task.
Jedna z nich może okazać się kretem gangu,
jeżeli biała to niestety scenarzyści się nie popisali, gdyby czarna prymuska okazała się kablem rasistowskiego gangu byłby fajny plot twist.
JEDNA z nich? Dlaczego nie obstawiałeś faceta mizoginie!??! :lol:
Nie no, przecież wiesz kto jest producentem wykonawczym, serio łudziłeś się, że kretem będzie kobieta i to w dodatku czarna?? :lol: U niego kobiety to prawdziwy przejaw człowieczeństwa i oczywiście ofiary tych skurwieli - facetów, a chłop może być jedynie faszystą, rasistą, kretem, depresyjnym obżarciuchem z nadwagą i początkiem otyłości, nierozumiejącym problemów autystycznych dzieci lub kipiącym nienawiścią do zabójców swego brata, który w jej imieniu mimo, że kocha swoje dzieci i tak zostawi je bez ojca zmierzając ku zatraceniu.

Jedyna kobieta, którą skrojono tak, by nie budziła sympatii (biologiczna córa agenta), jest oczywiście biała i musi stanowić kontrast w stosunku do biednej, przybranej, czarnej siostry. Jednak i to już poprawiamy. Okazuje się bowiem, że "siostra" też jest ofiarą, a jakże - jej facet puścił się z inną i cyk - już "siostrzyczki" zaczynają się dogadywać, już wizerunek zimnej Sary zostaje ocieplony :lol: Przełożonym grupy zadaniowej oczywiście jest... kobieta, która gasi emocje jedzeniem, bo jest biała w odróżnieniu od naszej prymuski :facepalm: Widzimy ten wzór - faceci to chuje lub emocjonalne niedorozwoje, a kobiety niemal bez skazy, a jeśli już - to z pewnością nie czarne...
:siara:

Abstrahując od powyższego - 5 odcinek zbliżył się pod względem poziomu do pierwszego i zaraz po nim jest najlepszy wg mnie z wszystkich, tak więc mam nadzieję, że być może będzie jeszcze lepiej, byleby tylko nie rozpoczęła się równia pochyła.

@Mmayhem - odcinek piąty Task.
JEDNA z nich? Dlaczego nie obstawiałeś faceta mizoginie!??! :lol:
Nie no, przecież wiesz kto jest producentem wykonawczym, serio łudziłeś się, że kretem będzie kobieta i to w dodatku czarna?? :lol: U niego kobiety to prawdziwy przejaw człowieczeństwa i oczywiście ofiary tych skurwieli - facetów, a chłop może być jedynie faszystą, rasistą, kretem, depresyjnym obżarciuchem z nadwagą i początkiem otyłości, nierozumiejącym problemów autystycznych dzieci lub kipiącym nienawiścią do zabójców swego brata, który w jej imieniu mimo, że kocha swoje dzieci i tak zostawi je bez ojca zmierzając ku zatraceniu.

Jedyna kobieta, którą skrojono tak, by nie budziła sympatii (biologiczna córa agenta), jest oczywiście biała i musi stanowić kontrast w stosunku do biednej, przybranej, czarnej siostry. Jednak i to już poprawiamy. Okazuje się bowiem, że "siostra" też jest ofiarą, a jakże - jej facet puścił się z inną i cyk - już "siostrzyczki" zaczynają się dogadywać, już wizerunek zimnej Sary zostaje ocieplony :lol: Przełożonym grupy zadaniowej oczywiście jest... kobieta, która gasi emocje jedzeniem, bo jest biała w odróżnieniu od naszej prymuski :facepalm: Widzimy ten wzór - faceci to chuje lub emocjonalne niedorozwoje, a kobiety niemal bez skazy, a jeśli już - to z pewnością nie czarne...
:siara:

Abstrahując od powyższego - 5 odcinek zbliżył się pod względem poziomu do pierwszego i zaraz po nim jest najlepszy wg mnie z wszystkich, tak więc mam nadzieję, że być może będzie jeszcze lepiej, byleby tylko nie rozpoczęła się równia pochyła.

No niestety, wygrała opcja najbardziej oczywista, zero kreatywności twórców, czekam jak umotywują to przejście gliniarza na ciemną stronę.

Jeszcze brakuje do kompletu aby czarna policjantka była ofiara przemocy domowej z rąk białego męża :wink:

Co do następnych odcinków , boją się że wjadą z motywem przybranego syna i jakimiś dziwacznymi pomysłami.

Główny wątek sztos, Tom Pelphrey świetny, widziałem gościa w Outer Range od Amazona i w Netflixowo/Marvelowskim Iron Fost i facet daje radę.

Czekam na ciąg dalszy.

O! Zapomniałem o tym, można obejrzeć 2 pierwsze sezony online?

a co to jest?

Jeśli chodzi o streaming to Google podpowiada, że Primal jest na Amazonie i HBO. Innych źródeł nie znam, bo ja nie oglądam w ogóle online. Primal tales of savagery to chyba po prostu jakaś kompilacja odcinków, bez nowego materiału.

@Mmayhem Task
Główny wątek sztos, Tom Pelphrey świetny, widziałem gościa w Outer Range
Toś mi teraz uświadomił, no kurde ta facjata wydawała mi się znajoma ale nie googlowałem. Outer Range - świetny serial, lubię takie klimaty i rzeczywiście grał tam Perry'ego Abbotta:
Outer Range (TV Series 2022–2024) - Tom Pelphrey as Perry Abbott - IMDb

Trzeba przyznać, że w Task rozwinął skrzydła, rola skrojona pod niego. Ozark widziałeś? Pojawia się tam w trzecim sezonie (którego jeszcze nie widziałem) ale generalnie jeśli nie ruszyłeś z tym serialem - polecam, nie jest to jakieś wybitne dzieło imo ale solidne patrzadło.
Ozark's Tom Pelphrey Was 'Moved and Upset' Over Ben's Death | Us Weekly

The Fist polecasz? Oglądałem bardzo dobre - Daredevil i The Punisher (z rewelacyjnym Bernthalem), próbowałem inne i nie dawałem rady, ale generalnie filmy z tego uniwersum to i owszem (widziałem około połowę, może nieco więcej), tak więc - The Fist warto powiadasz?

@Mmayhem Task
Toś mi teraz uświadomił, no kurde ta facjata wydawała mi się znajoma ale nie googlowałem. Outer Range - świetny serial, lubię takie klimaty i rzeczywiście grał tam Perry'ego Abbotta:
Outer Range (TV Series 2022–2024) - Tom Pelphrey as Perry Abbott - IMDb

Trzeba przyznać, że w Task rozwinął skrzydła, rola skrojona pod niego. Ozark widziałeś? Pojawia się tam w trzecim sezonie (którego jeszcze nie widziałem) ale generalnie jeśli nie ruszyłeś z tym serialem - polecam, nie jest to jakieś wybitne dzieło imo ale solidne patrzadło.
Ozark's Tom Pelphrey Was 'Moved and Upset' Over Ben's Death | Us Weekly's Tom Pelphrey Was 'Moved and Upset' Over Ben's Death | Us Weekly

The Fist polecasz? Oglądałem bardzo dobre - Daredevil i The Punisher (z rewelacyjnym Bernthalem), próbowałem inne i nie dawałem rady, ale generalnie filmy z tego uniwersum to i owszem (widziałem około połowę, może nieco więcej), tak więc - The Fist warto powiadasz?

Ozark widziałem dwa sezony i odpuściłem.

Iron Fist do Daredevil’a i Punisher’a nie ma podjazdu ale rola Pelphrey’a niezła.

Grał jeszcze jakiś sezon w Banshee który mam na liście do obejrzenia bo ponoć zacne dzieło.

Jeśli chodzi o Marvela to seriale są lepsze niż filmy bo te drugie to typowe blockbustery z fabułą prostą jak budowa cepa.

Grał jeszcze jakiś sezon w Banshee który mam na liście do obejrzenia bo ponoć zacne dzieło.
Banshee u mnie też na liście @Miskatonic - widziałeś? Jeśli tak - polecasz?
Ozark widziałem dwa sezony i odpuściłem.
Ja również ale ponoć 3 lepszy niż pierwszy i się przymierzam
Jeśli chodzi o Marvela to seriale są lepsze niż filmy
Prócz Daredevila i Punishera próbowałem Jessica Jones i mnie zmulił. Ponoć Loki dobry, polecacie jakieś Panowie prócz wymienionych (Marvela)?

Dawno, dawno temu, zacząłem oglądać 1 sezon.
Bardzo mi się spodobał (nie pamiętam czy skończyłem).

Parę lat temu chciałem zrobić rewatch, ale z żoną, nie pamiętam po ilu minutach było mi wstyd, że w ogóle to włączyłem i oglądałem :beczka:

Jakaś strzelanina na ulicy z autobusem czy coś takiego, wtedy wyłączyłem żeby się już więcej nie kompromitować.

Prócz Daredevila i Punishera próbowałem Jessica Jones i mnie zmulił. Ponoć Loki dobry, polecacie jakieś Panowie prócz wymienionych (Marvela)?
Ja właśnie dzisiaj kończę rewatch Banshee - został mi ostatni odcinek. Serial poniekąd kultowy, ale trzeba mieć wyjebane na realizm to wtedy przy piwku wchodzi jak złoto.

mi się podobał serial Agentka Carter, dobrze obsadzony i dobrze wykreowane postacie, szkoda że go zakończyli.
Loki bdb i Moon Night możesz obczaić

Back