Miskatonic
Vale Tudo Championship
Dobry żartdzieł
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Dobry żartdzieł
Co do Polańskiego i Spaceya zgoda, ale nie można porównywać przestępców seksualnych do aktora z którego poglądami nam nie po drodze, nie sądzisz?

I wszystkie zrzeszają rasistów i tylko rasistówAkurat to jest zrozumiałe bo wiele klubów /gangów motocyklowych zrzesza tylko białych np. Hells Angels, Warlocks.
W serialu mowa tylko o dwóch ale oba są pełne rasistów 
Racja ale to niuans, bo nie chodzi o ich rangę, przynależność w strukturach służb, a ściśle określone przesłanie, które wyłuszczyłem.pozostali są delegowani do grupy zadaniowej z innych służb
Nie chodzi o traumy, przecież piszemy o czymś innym. Czarna to supcio prawie bez skazy, a biała to kompletnie odwrócony odpowiednik.Spokojnie, czarna też na pewno ma jakieś traumy, dajmy jej czas![]()
A kto tak robi? Pisałem o odczuciach, swoich, bo gdy wiem co który odjebał i - jakie ma poglądy w realu - nieco pogarsza mi to odbiór i zniekształca rozrywkę. Ruffalo - aktor bardzo dobry ale jego prywatne poglądy są gówniane i to trochę śmierdzi gdy go oglądam. Ty tego nie czujesz? Oczywiście potrafię to stłumić, bo świetna gra aktorska tych profesjonalistów potrafi to przyćmić, jednakże ten zapaszek sprawił, że nie przeszukuję sieci, by sprawdzić co aktorzy robią, czy mówią w swym prywatnym życiu. Zauważ, że akurat prywatne poglądy Ruffalo świetnie korespondują z tymi wrzutkami o których wspomniałem - do świetnego jak dotąd serialu - dlatego odpowiadając Wam na Wasze zachwyty odnośnie 2 i 3 odcinka wspomniałem o swych podejrzeniach co do przyczyny, że zagrał w dziele, którego jest producentem wykonawczym (wraz z Ingelsby'm)
I wszystkie zrzeszają rasistów i tylko rasistówW serialu mowa tylko o dwóch ale oba są pełne rasistów
Racja ale to niuans, bo nie chodzi o ich rangę, przynależność w strukturach służb, a ściśle określone przesłanie, które wyłuszczyłem.
Nie chodzi o traumy, przecież piszemy o czymś innym. Czarna to supcio prawie bez skazy, a biała to kompletnie odwrócony odpowiednik.

Dobry żartna dziele
Kevin Spacey również, Polański b.dobry reżyser (aktor też niezły), no ale po czasie gdy wyszły brudy - jakoś dziwnie ich się ogląda, nie masz tego uczucia? Ja już przestałem śledzić jakie aktorzy mają poglądy w realu, bo wkurw tylko, który rzutuje na odbiór dzieł w których grają.
Dlaczego się obawiałeś wątku o adopcji czarnych dzieci? Przecież to zaledwie promil tego co tam się przemyca. Nie chcę spojlerować, dlatego:
1. W gangu motocyklistów - wiadomo dlaczego nie ma czarnych, no bo przecież te gangi składają się tylko z białych, uprzywilejowanych rasistów i faszystów, wszystkie!
2. Gang moto handluje narkotykami... gdy są na audiencji u czarnego barona, a jakże - on jest ofiarą, bo ludzie lezą po towar do motocyklistów w większości, bo ćpuny to jebani rasiści, a przecież jego dragi są kurwa ekologiczne w przeciwieństwie do brudnego syfu, sprzedawanego przez Dark Hearts'ów
2. Adoptowana czarna - jest ofiarą, a jakże, wyświechtany schemat - w odróżnieniu od rodzonej, białej córy, zimnej suczy. Czarna jest niemal pod każdym względem cool i wzbudza sympatię, w przeciwieństwie do białej.
3. Zaściankowe i antynaukowe, prowincjonalne inklinacje redneckowych wpływów muszą, no przecież nie może być inaczej - muszą rzutować na niezrozumienie i uczynienie ofiarą, biednego, schorowanego czarnego, który PRZEZ COVIDnie mógł brać leków co poskutkowało zepchnięciem przybranej matki ze schodów i jej śmierć. No kurwa trzeba zmienić ten opresyjny system penitencjarny!
4. Team agentów FBI oczywiście 50% stanowią laski - to przecież naturalna zbieżność z rzeczywistością. ok, ok, wiem, może się tak wydarzyć ale spójrz na produkcje z ostatnich lat - w zdecydowanej większości z nich bohaterami są laski... Mniejsza z tym - czarna agentka jest kurwa mega inteligentna i sprawna, w odróżnieniu od upośledzonej ruchowo i intelektualnie, leniwej białej. jprd - gdy ta czarna skoczyła ze schodów, by schwytać uciekającego złodzieja (który okazał się laską jak można się było spodziewać -[fabuła]) , to myślałem, że te kajdanki założy uciekającemu w locie, jak kurwa Demetriusz balache Borgowi
Nie żebym siedział i wiedział, ale Spacey'ego przypadkiem uniewinnili/nie dali zarzutów?Co do Polańskiego i Spaceya zgoda, ale nie można porównywać przestępców seksualnych do aktora z którego poglądami nam nie po drodze, nie sądzisz?
Obawiam się tego wątku bo spodziewam się amerykańskiego samobiczowania: biali źli -czarni skrzywdzeni.
Ad1
Akurat to jest zrozumiałe bo wiele klubów /gangów motocyklowych zrzesza tylko białych np. Hells Angels, Warlocks.
Ad2
Waśnie tego się obawiałem.
Ad3
Jak wyżej .
Ad4
Agentem FBI jest tam de facto tylko Ruffalo, pozostali są delegowani do grupy zadaniowej z innych służb.
Spokojnie, czarna też na pewno ma jakieś traumy, dajmy jej czas
Też coś kojarzę, że młode pedalisko zmiękło, znaczy dupsko mu zmiękło, albo od zawsze było miękkie?Nie żebym siedział i wiedział, ale Spacey'ego przypadkiem uniewinnili/nie dali zarzutów?

Nie żebym siedział i wiedział, ale Spacey'ego przypadkiem uniewinnili/nie dali zarzutów?

Napisałem coś, co miałoby świadczyć o tym, że skupiam się na twórcy? W sensie, że silnie na twórcy lub tylko i wyłącznie, a przecież nie o to chodzi, a o ocenę samego dzieła. Interesuję się tą branżą dlatego siłą rzeczy takie informacje wpadają i potrafię to rozgraniczyć przy ocenianiu jakości dzieł filmowych. Fakty jednak jakie są każdy widzi, a raczej może zobaczyć i żadne pierdolenie tego nie zmieni ;) Rozrywka, szczególnie filmowa - to szerokie pole do popisu dla kreatorów rzeczywistości i wzmacniania trendów. Zauważ, że wysoko oceniałem ten serial i polecam go do obejrzenia. Reszta to sprawa układu nerwowego (emocje). Trzymaj się!Skupiam się na dziele nie na twórcy
Nie wiem czy o poprzedni, mój pierwszy wpis w spojlerze Ci chodzi, jeśli tak - uważasz, że serialowa narracja o gangach motocyklowych, czyli - wszystkie te gangi zrzeszają tylko i wyłącznie rasistów lub w przeważającej części (chodzi o członków) jest uczciwa? Wiadomo, że można mówić o tym, iż większość tych gangów zrzesza rasistów lub nawet tylko rasistów, jednak nie wszystkie.Nie ma tu dla mnie nic niezgodnego z rzeczywistością.
Właśnie chodzi o dobór materiału celem tworzenia narracji zgodnej z trendami. Przy takim wybiórczym podejściu próbujesz kreować rzeczywistość, a nie ją opisywać. Tam nie ma wzmianki o tym, że istnieją gangi nie zrzeszające rasistów.Pewnie wzorowali się na najbardziej znanych gangach a te kluby motocyklowe w większości są rasistowskie, zrzeszają tylko białych, są też takie które zrzeszają tylko kolorowych.
"Musiałaby"? Właśnie byłoby całkowicie odwrotnie. Gangi Latynosów, czy czarnych wtedy nie byłyby gangami stricte przestępczymi, a jeśli już to miałyby po złej stronie białych suprematystów.Mógłby to być oczywiście gang Latynosów czy czarnych ale wtedy reszta postaci po ,,złej” stronie też musiała by być taka
Z pewnością będzie miała felery ale głowę daję, że nie zbliżą się one intensywnością do felerów białej. Choć kto wie, zobaczymy, być może nastąpi całkowite odwrócenie i to właśnie biała wzbudzi ukryte moceNapisałem o traumach w kontekście tego że wady białej już znamy, czarna też zakładam nie okaże się taką supergliną i jakieś felery posiada.

Nie żebym siedział i wiedział, ale Spacey'ego
No i teraz czekacie aż klocuniek to sprawdziByć może.
Pisanie o sobie w 3 osobie ? Tu zamiast Lindy powinien wylądować ten koloNo i teraz czekacie aż klocuniek to sprawdzi

To nic zdrożnego, mordo. Zwykle wgryzam się w temat i wertuję źródła, oni to wiedzą ;) A Linda robi tutaj za "wypierdalać" :) Znalezienie powyższych info to przecież kilka sekundPisanie o sobie w 3 osobie ?
Na Skyshowtime i Amazon masz mordziaty

spidersweb.pl
![]()
Elon Musk apeluje: zrezygnujcie z Netflixa. "Dla zdrowia waszych dzieci"
Elon Musk postanowił przemówić do swoich fanów (i nie tylko) i wydał apel dotyczący Netflixa. Twierdzi, że zrezygnował z dostępu do serwisu i radzi to też innym. Powołuje się na “zdrowie waszych dzieci”.spidersweb.pl
Kto to jest?chyba tu
![]()

Również nie wiedziałem, więc poświęciłem 20 sekund, by się dowiedzieć. Polski aktor ("Barwy Szczęścia", "Ojciec Mateusz", "Kobiety Mafii" oraz "Na Wspólnej" - niczego z tego nie widziałem, bo ostatnie co oglądałem polskiego to jakaś komedia gdzie trup się ściele gęsto na imprezie, a wcześniej "Wszyscy jesteśmy Chrystusami i ostatnio dwa odcinki pierwszego sezonu1670) i kandydat na Posła z ramienia PiS (w 2015 r)Kto to jest?![]()
Aha, typowy konserwatysta!Również nie wiedziałem, więc poświęciłem 20 sekund, by się dowiedzieć. Polski aktor ("Barwy Szczęścia", "Ojciec Mateusz", "Kobiety Mafii" oraz "Na Wspólnej" - niczego z tego nie widziałem, bo ostatnie co oglądałem polskiego to jakaś komedia gdzie trup się ściele gęsto na imprezie, a wcześniej "Wszyscy jesteśmy Chrystusami i ostatnio dwa odcinki pierwszego sezonu1670) i kandydat na Posła z ramienia PiS (w 2015 r)
Skazany prawomocnie za gwałt na 16 - latce. Oprócz tego oskarżony jest jeszcze o 14 innych przestępstw seksualnych![]()
Beka z prawakówAha, typowy konserwatysta!
Na cda jest za darmo wszystko. Gdybyś nie znalazł to napisz, wyślę namiary.W jakim miejscu mozna obejrzeć Twin Peaks?
CDA premium oczywiście?Na cda jest za darmo wszystko. Gdybyś nie znalazł to napisz, wyślę namiary.
Była zmęczona obciąganiem, baby wtedy niewyraźnie mówiąJedyny zarzut do Peacemakera jaki mam, to że odcinki są zdecydowanie zbyt krótkie. Świetny drugi sezon i mimo że na początku nie trafiło do mnie intro, to teraz potrafię włączyć całą piosenkę "Oh Lord" i słuchać. Gunn niesamowicie potrafi dobrać soundtrack i zrobić z tego coś wielkiego.
Co do Starlight, to mam wrażenie, że Erin Moriarty po wszystkich zabiegach które przeszła, ma problem z wyraźnym mówieniem. Nie pamiętam jak było na początku powstania Boysów, ale..
w Gen V s2 myślę że mógłbym części nie zrozumieć, gdyby nie napisy

Nie. Na darmowym. Nie chodziło mi o to, że jest generalnie wszystko tylko, że wszystkie sezony Twin Peaks są, plus film pełnometrażowy. Tylko, że przeglądarka cda chyba tego nie pokazuje. Jest na prywatnym koncie z hasłem. Dlatego napisałem żeby kolega dał znać jakby nie znalazł. Wszystko lektor 1080p. A co do premium cda to nie wiem, nie używałem nigdy.CDA premium oczywiście?