Gambit
UFC Middleweight
Daj znać czy daje radę, ja dopiero na weekendzie obczaje, ale czytam, że "Netflix" tym razem dostarczył.Za chwilę odpalam pierwszy odcinek, zobaczymy czy warto![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Daj znać czy daje radę, ja dopiero na weekendzie obczaje, ale czytam, że "Netflix" tym razem dostarczył.Za chwilę odpalam pierwszy odcinek, zobaczymy czy warto![]()
Po pierwszym odcinku nie jest źle, klimat podobny do 1883, trochę cykam się odpalać kolejny, bo dali od razu cały sezon, a jutro rano muszę być w robocieDaj znać czy daje radę, ja dopiero na weekendzie obczaje, ale czytam, że "Netflix" tym razem dostarczył.
"Wierzyłem w Berga, ale przeszedł samego siebie. To jest tak brudne, szczere i żywe, że total WOW! Pierwszy odcinek totalny odlot, zaś atak na obóz na master shocie to westernowy Armagedon na skalę Szeregowca Ryana. Musze ochłonąć, żeby coś więcej napisać."Po pierwszym odcinku nie jest źle, klimat podobny do 1883, trochę cykam się odpalać kolejny, bo dali od razu cały sezon, a jutro rano muszę być w robocie![]()
Haha, nie oglądałem i nie zamierzam, ale brzmi to trochę zabawnie biorąc pod uwagę, że Bene Gesserit u Herberta pełniły rolę nie tylko doradczyń czy prawdomówczyń na dworze ale i imprinterek, surogatek czy wszelkiej maści uwodzicielek, a ich geny przecież były kolokwialnie mówiąc "najmocniejsze" we wszechświecie. No tak to już chyba jest, jak scenarzyści lepiej wiedzą co autor miał na myśli, aniżeli sam autor.Skończyłem Diunę.
Chujowe. Jeden z najsłabszych skoków na kasę na bazie popularności filmu jaki widziałem.
Jedyny wniosek jaki mam po tym serialu to to, że gdyby Harvey był na wolności to wszystkie te aktorki to byłyby petardy i przynajmniej dałoby się na to patrzeć a tak to horda pasztetów na ekranie![]()
Oraz uwodziły i manipulowały seksem, nie tak jak Dostojne Matrony, ale jednak, a tutaj nie wiem kogo te pasztety mogłyby uwieśćHaha, nie oglądałem i nie zamierzam, ale brzmi to trochę zabawnie biorąc pod uwagę, że Bene Gesserit u Herberta pełniły rolę nie tylko doradczyń czy prawdomówczyń na dworze ale i imprinterek, surogatek czy wszelkiej maści uwodzicielek, a ich geny przecież były kolokwialnie mówiąc "najmocniejsze" we wszechświecie. No tak to już chyba jest, jak scenarzyści lepiej wiedzą co autor miał na myśli, aniżeli sam autor.
Będzie drugi sezon?
Będzie drugi sezon?
Wczoraj wjechały trzy odcinki i moim skromnym zdaniem warto.No to jak z tym serialem American Primeval, warto odpalać?
Właśnie oglądam piąty odcinek.Wczoraj wjechały trzy odcinki i moim skromnym zdaniem warto.
Propsuję miazga!!!"Wierzyłem w Berga, ale przeszedł samego siebie. To jest tak brudne, szczere i żywe, że total WOW! Pierwszy odcinek totalny odlot, zaś atak na obóz na master shocie to westernowy Armagedon na skalę Szeregowca Ryana. Musze ochłonąć, żeby coś więcej napisać."
![]()
to hbo jestPropsuję miazga!!!
Nic lepszego dawno nie widziałem.
Że netflix dowiózł ...
Fiu fiu.
Ale on pisze o American Primevalto hbo jest![]()
Pisałem to tuż po premierzeZabierałem się długo do Fallouta. Jestem po połowie sezonu i jest to czyste złoto. Po za politycznie poprawną wstawką z pierwszego odcinka. Chyba sam szansę po raz trzeci tej grze bo jak na razie odbiłem się kilkukrotnie. Może teraz dam radę.
Wzgórze psów sobie obejrzyj, wczoraj skończyłem, ujdzie jak na polski serial, takie 6/10 bym dał. Byłoby lepiej jakby wzięli innego aktora do jednej z głównych ról, Kościukiewicz był złym wyborem, czasem jak coś mówi to nawet nie idzie zrozumieć, taka fatalna dykcja, wiem, że w tych polskich serialach różnie z dźwiękiem jest, ale tutaj to 100% wina tego leszcza. Nadrobili muzyką, która robi super klimat i Więckiewicz top.Co do serial Śleboda, to mi się podobał, akurat tego oczekiwałem od polskiego serialu.
Obejrzałem Wzgórze psów kilka dni temu i poza fatalnym dźwiękiem (oglądałem wieczorem w domu i musiałem siedzieć ciągle z pilotem w ręku żeby skakać po głośności) to mam kilka pytań na które nie było odpowiedzi w serialu albo po prostu nie dosłyszałem a nie chciało mi się kolejny raz przewijać do tyłuWzgórze psów sobie obejrzyj, wczoraj skończyłem, ujdzie jak na polski serial, takie 6/10 bym dał. Byłoby lepiej jakby wzięli innego aktora do jednej z głównych ról, Kościukiewicz był złym wyborem, czasem jak coś mówi to nawet nie idzie zrozumieć, taka fatalna dykcja, wiem, że w tych polskich serialach różnie z dźwiękiem jest, ale tutaj to 100% wina tego leszcza. Nadrobili muzyką, która robi super klimat i Więckiewicz top.
Śleboda miałem w planach, ale Musiał, Dębska i Karolak to jednak dla mnie za dużo i raczej sobie odpuszczę![]()
Może były tylko nie usłyszałeś.Obejrzałem Wzgórze psów kilka dni temu i poza fatalnym dźwiękiem (oglądałem wieczorem w domu i musiałem siedzieć ciągle z pilotem w ręku żeby skakać po głośności) to mam kilka pytań na które nie było odpowiedzi w serialu albo po prostu nie dosłyszałem a nie chciało mi się kolejny raz przewijać do tyłu
Czy oni wytłumaczyli kto w końcu zabił tą pierwszą ofiarę? Tego starego Bernata?
Skąd się wzięło ludzkie mięso w jego żołądku i kogo to było mięso?
Po chuj porwali Kościukiewicza i trzymali go kilka dni w piwnicy zamiast po prostu go zabrać do tej chałupy w dniu gdy porwali ostatniego z tych „zbrodniarzy” sprzed lat?
Po co porwali księdza? Tu chyba coś tłumaczyli, ale nie dosłyszałem po prostu.
O co chodzi z tymi cyganami, co oni tam wnieśli do serialu? O co chodziło w tej scenie co spalili Porsche w tym kamieniołomie? To miało jakieś znaczenie czy tak po prostu wrzucili ich do serialu żeby nimi postraszyć w jednym odcinku przez 15 sekund?
Wydawało mi się, że oni całkiem fajnie te wątki rozwijali, może nie działo się tam nie wiadomo jak dużo, ale jednak ta nutka niepewności ciągle była a tu nagle przychodzi ostatni odcinek i wyszło tak jakby sobie przypomnieli, że teraz trzeba nagle serial zakończyć.
Jak to widzisz?
Myślałem, że może mój 7 letni TV Sony nie domaga, ale w identycznych warunkach obejrzałem dopiero co Krucjatę i Krew z krwi i tam tego problemu nie było.Może były tylko nie usłyszałeś.
polskie seriale... i wieczna walka o słyszalne głosy... 21 wiek![]()
Obejrzałem Wzgórze psów kilka dni temu i poza fatalnym dźwiękiem (oglądałem wieczorem w domu i musiałem siedzieć ciągle z pilotem w ręku żeby skakać po głośności) to mam kilka pytań na które nie było odpowiedzi w serialu albo po prostu nie dosłyszałem a nie chciało mi się kolejny raz przewijać do tyłu
Czy oni wytłumaczyli kto w końcu zabił tą pierwszą ofiarę? Tego starego Bernata?
Po chuj porwali Kościukiewicza i trzymali go kilka dni w piwnicy zamiast po prostu go zabrać do tej chałupy w dniu gdy porwali ostatniego z tych „zbrodniarzy” sprzed lat?
O co chodzi z tymi cyganami, co oni tam wnieśli do serialu? O co chodziło w tej scenie co spalili Porsche w tym kamieniołomie? To miało jakieś znaczenie czy tak po prostu wrzucili ich do serialu żeby nimi postraszyć w jednym odcinku przez 15 sekund?
Wydawało mi się, że oni całkiem fajnie te wątki rozwijali, może nie działo się tam nie wiadomo jak dużo, ale jednak ta nutka niepewności ciągle była a tu nagle przychodzi ostatni odcinek i wyszło tak jakby sobie przypomnieli, że teraz trzeba nagle serial zakończyć.
Jak to widzisz?
Wzgórze psów sobie obejrzyj, wczoraj skończyłem, ujdzie jak na polski serial, takie 6/10 bym dał. Byłoby lepiej jakby wzięli innego aktora do jednej z głównych ról, Kościukiewicz był złym wyborem, czasem jak coś mówi to nawet nie idzie zrozumieć, taka fatalna dykcja, wiem, że w tych polskich serialach różnie z dźwiękiem jest, ale tutaj to 100% wina tego leszcza. Nadrobili muzyką, która robi super klimat i Więckiewicz top.
Śleboda miałem w planach, ale Musiał, Dębska i Karolak to jednak dla mnie za dużo i raczej sobie odpuszczę![]()
Najważniejsze, żeObejrzałem Wzgórze psów kilka dni temu i poza fatalnym dźwiękiem (oglądałem wieczorem w domu i musiałem siedzieć ciągle z pilotem w ręku żeby skakać po głośności) to mam kilka pytań na które nie było odpowiedzi w serialu albo po prostu nie dosłyszałem a nie chciało mi się kolejny raz przewijać do tyłu
Jak to widzisz?
![]()
1. Chyba zajebał go Więckiewicz z synem, ale nie jestem 100% pewny, mogło mi też tutaj coś umknąć.
2. To było mięso jego syna, wepchnęli mu do ryja. Było to wytłumaczona jak kolega rudej zrobił ekspertyzę tego kawałka mięsa.
3. Ja to odebrałem tak, że stary mu chciał pokazać co ćpun jebany odjebał, bo to trochę jego wina też była. Tam nawet była scena jak, pada pytania co by zrobił gdyby wtedy nie wsiadł ze starym do samochodu tylko został z kumplami.
4. Ksiądz o wszystkim wiedział, ale nie chciał złamać tajemnicy spowiedzi, Maciek mu się wyspowiadał.
5. Cyganie chyba wszystko zaplanowali ze starym Głowackim, w kwestii przejęcia tych terenów z kolonii, żeby tam hotel nie powstał. Natomiast scena z ze spaleniem auta, raczej bez większego celu wrzucona. Ten jeden gość co łapał tych gwałcicieli, kradł fury, a cyganie je sprzedawali, klientowi się kolor nie spodobał to spalili Porszaka
Ogólnie się zgadzam z tym finałem, wcześniej raczej powoli się akcja toczyła, a tu nagle wszystko rozwiązane, ale nawet niezła końcówka była.
Ogólnie dźwięk jest często zjebany w polskich produkcjach, ale tutaj oprócz tego ćpunka to nawet szło wszystkich usłyszeć. Jak oglądasz na Netflixie, to przeważnie jest opcja włączenia napisów, to jest dobre rozwiązanie przy oglądaniu niektórych polskich produkcji, trzeba oglądać z napisami![]()